4+4+4 eğitim sistemi ve okula başlama yaşı

böyle sıstem mı olur ya çok saçma
5 yaşındakı çocukların çoğu daha tuvaletını söyleyemez
kendını ıyı ıfade edemez
öğretmenlerın görevı wc eğıtımı mı olcak ozaman ?

kı onuda geçtım zaten bu çocuklar hayatlarının yarısını okuyarak geçırecekler
5yaşında kı çocuk parkta oynar, elı kalem bıle tutamaz o yaşta

yasa geri çekilmiş sanırım arkadaşlar dün mynet habere düşmüş söyleyen arkadaşlar vardı
umarım doğrudur

yasa geri çekilmiş sanırım arkadaşlar dün mynet habere düşmüş söyleyen arkadaşlar vardı
umarım doğrudur

evet ben de takip ediyorum 2007li çocuğum var çünkü. ya teklifi vermişler ama yeterince düşünmemişler sanırım çünkü bir çok kısmında değişiklik yapıldı başından beri. şimdide yaş sorunu tartışılıyor. muhalefet erken diyor. burda yazılanlar gibi nedenler öne sürerek. şuan da 60 aylık yada 72 aylık arasında kalmışlar gibi. bakalım ne olacak???umarım 72 ayda karar kılarlar.

yasa komisyondan biraz önce geçti arkadaşlar

Çıldırmak üzereyim... şimdi nerden okul bulacağız kızım özel bir anaokuluna gidiyor ilkokulda hep devlet okuluna göndermek taraftarıydım ama şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Özel okula göndersem maddi olarak çok zorlanacağım, devlete göndersem çocuğuma yazık olacak... çıldırmak üzereyim!
Anadolu yakasında iyi okul bilen var mı? Ya da öğretme tavsiyesi olan?

72 ayı dolduranlar okula gidecekler,iyi bari ..

seçmeli dersler bana çok saçma geldi ,heleki kuran ı seçmei derrs olarak koymaları apayrı bir mevzu yani.

arkadaşlar ben adanada yaşıyorum az evvel çukurova m.e.b. Aradım telefonla.2007 ağustos doğumlu oğlum var bu sene ilkokulamı gidecek dedim.hayır yasa henüz kabul edilmedi eski sisteme devam edilecek dedi..

evet arkadaşlar yasa geçti..ben de bir öğretmenim. ve yasayı bir çok yönden olumsuz buluyorum..

basında yalnızca kuranı kerimin ve peygamberimizin hayatının ders olarak işlenmesi üzerinde duruldu karşı çıkan ve yürüyüş yapan öğretmenlerimizin imam hatiplere karşı çıktığı zannedildi çünkü basındada öyle gösterilmesi istendi.. tabi orası ayrı bir tartışma konusu ancak inanın mevzu o değildi..bu arada meslektaşlarımız öğretmenlerimiz dövüldü medyada neredeyse provakatör olarak gösterildi..çok üzücü yanlış..

benim çok yanlış bulduğum 2 yanını söyleyeceğim..tabi daha da var ama ilerki günlerde bhsetmek isterim içinizi şişirmeyeyim :):)

okul öncesi zorunlu değil..okula başlama alt sınır 60ay ,üst sınır72 ay oldu..yani 5 yaşında çocuklar 1.sınıfa başlayacak..5-6 yaş çocuğu oyun çağında okul öncesi çağındadır.
1.sınıfa başlaması çok yanlış.ayrıca 2.dört olacak olan orta okul kısmına başlama yaşı 10...yani öğrenci soyut işlemler dönemine geçmemişken orta okula başlayacak.

ayrıca bazı gazetelerde ve internet sitelerinde ayrıca bazı bakanların demeçlerindede söylediği gibi eğitim özelleşecek!! ve bunun temelleri atılıyor.zaten kabul edilen yasada eğitimin herkese eşit ve parasız olduğu ibaresi de yasadan çıkarıldı!! bunları tv yada basında hiç duydunuz mu!!

ha gazeteler şöyle yazmış ayrıca..devlet öğrenci başına 1500 tl para verecek herkes özel okulda okuycak denmiş..süslü cümleler kullanılıyor ancak siz hiç yıllık parası 1500 tl olan özel okul gördünüz mü?? burdaki özel okulun aylık parası öğrenci başı 500 tl...özel okullara verilecek olan paranın onda 1 i devlet okullarına verilse öğrenci başı..yada devlet okulları iyileştirilse..daha iyi olmaz mı?? eğitimi devlet parasız yapmak zorund değilmidir..nedir bu özelleştirme çabaları!

kısacası 4+4+4 'ün olumsuzluklarını önümüzdeki günlerde göreceğiz hep beraber!!

Son düzenleme:
allah sonumuzu hayr etsin bu sadece istanbul için mi peki diğer illerdede böylemi olucak:44:

ve bir şey daha ve bu durum beni çok ama çok rahatsız ediyor ve de söylemek istiyorum...

dedim ki eğitim özelleştirlmek isteniyor bunu herkeste söyledi zaten!!

ve yeni çıkan yasayla özel okul yönetmeliği de değişti...yeni yasa da ne mi var...

özel okullarda atatürk köşesi gençliğe hitabe ve bayrağımızı koymak zorunlu değil!!!

arkadaşlar kafamızı artık kumdan (tv den )çıkaralım.gazete okuyalım ama magazin olmayanlardan bırakalım artık o ne giymiş fatma gül ne yapmış.

türkiye artık laik-atatürkçü-bağımsız-hoşgörülü bir ülke değil..artık tv lerde okullarda hiç atatürkten bahseden görüyor musunuz.

internette aratalım büyük orta doğu projesi diye.öncelikle şunu da söyleyeyim bop denilen büyük orta doğu projesinde öncelikle suriye vardı bakın şimdi üzerinde neler oynanıyor suriye önce kutuplaştırıldı şii-sunni diye sonra birbirine kırdırtıldı vede şu an savaştalar..ülkemizi hangi felaketin beklediğini görelim..ayrıştırılmak bölünmek istiyoruz bunu isteyen ise ABD ve israil.bu yönde yani ayrıştırılma yönünde siyasi oyunlar oynanıyor bizlerde bize biçilen rollari oynuyoruz..4+4+4 te bunlardan birisi....göreceksiniz toplumda okullarda neler olacak..şimdiden 4+4 ü isteyenler dindar istemeyenler ise dinsizlikle suçlanmaya başlandı..sonrası alevi-sunni-türk,kürt ayrıştırması olacak...lütfen bilinçlenelim oyunlara gelmeyelim..ve de okuyalım bilinçlenelim...bugün suriye yarın biz...

çok haklısın sürekli 2023 den bahsediyorlar ne olucak 2023de padişah yönetimine geçiçez
sesi çıkanın kellesi gidecek !!!!

çok haklısın sürekli 2023 den bahsediyorlar ne olucak 2023de padişah yönetimine geçiçez
sesi çıkanın kellesi gidecek !!!!

canım zaten sesi çıkanın kellesi gitmese de hepsi içeri girmedi mi??

ya da daha geçen gün meslektaşlarım en doğal hakkımız olan eylem ve grev yapmak istediklerinde adam gibi karşılıklı oturup konuşmak yerine dövülüp gaz yemediler mi??üstelik o gün okulda olmayıp eyleme giden öğretmenlerin hepsinin isimleri alındı ve soruşturma başlatıldı bu nedir??

sence biz demokratik-gelişmiş-laik bir ülkemiyiz...

sırada anayasa görüşmeleri var ve chp katılmayacak bu görüşmelere protesto için..bu kez denecek ki katılmazsan katılma biz zaten geçireceğiz...

sence padişahımız zaten sessiz sedasız gelmedi mi??

Son düzenleme:

4+4+4 ile eylemde dayak yiyen öğretmenler için yazmış..yorumsuz!

Çıkarın kâğıt kalemi.
Sınav yapıcam.
*
Coğrafya
: Öğretmenlerin Hanya’yı Konya’yı gördüğü ülke hangisidir?
*
Edebiyat: Failatün failatün failatün
failün şeklinde... Yani, üç vurup bir sayılarak, aruz vezninde dövülen öğretmenlerin fail’i kimdir?
*
Din kültürü: Allah yarattı demeden, Yaradan’a sığınıp sopalandıklarına göre, öğretmenlerin dini nedir?
*
Tarih:
Öğretmenlerin resmen haşat edildiği meydan savaşıyla, Mercidabık arasındaki benzerlikleri sıralayın.
*
Matematik: Havuz problemi. Çembere alınıp, etrafları sarılarak, Güven Park’taki havuza atıla atıla kaç öğretmen sığar?
*
Geometri: Kafasına tekme atılan öğretmen yamulup, sekiz olduysa... Neresine tekme atarsan kare olur?
*
Türkçe: Ben böyle memleketin taa...... Cümlesindeki noktalı yerleri doldurunuz.
*
Yabancı dil: Sayın Başbakanımız “bundan böyle hangi dilden anlıyorsanız, o dilden” dediğine göre... Laftan anlamadıkları için ağzı burnu kırılan öğretmenlerimiz, hangi dilden anlar?
*
Kimya: Gözüne biber gazı sıkılan öğretmen, gözüne ne sıkarak acısını hafifletir? (Maaşıyla geçinemediği için pazarda limon satmak zorunda kalan öğretmenler kopya vermesin lütfen.)
*
Biyoloji: Öğretmenin vurduğu yerde gül biterse, polisin vurduğu yerde ne biter?
*
Fizik: Eşşek sudan gelinceye kadar dövülen öğretmen, 100 metreyi yerlerde 10 saniyede sürükleniyorsa... Tazyikli suyla yerlerde sürüklenen öğretmen, aynı mesafeyi kaç saniyede kateder?
*
Beden: Panzer mi hızlıdır, Toma mı?
*
Resim: Dayak yiye yiye suratının “şakülü kayan” öğretmen, Pablo Picasso’nun hangi tablosunu andırır?
*
Müzik: Karakolda ayna var, ayna var, hicaz makamında... Öğretmenim canım benim, canım benim, ne makamındadır?
*
Mantık: Hükümetimizin milli eğitim sloganı “oku, düşün, uygula, neticelendir”ken... Yani, başharfleri “odun”ken... Öğretmenlerimiz niye odun’la değil de, lastik cop’la dövülür?
*
Yurttaşlık bilgisi: Evlatlarımızın geleceği için çırpınan öğretmenlerimizi öldüresiye döverlerken gıkınız çıkmıyorsa...
Siz hangi yurdun yurttaşısınız?

Son düzenleme:

Bu adam bir efsane

Bu adam bir efsane

arkadaslar avrupa sistemine sokulmus.benim kardesimde 4 yasindayken ilk okula baslamisti.normal birinci sinif cocugu gibi okuma yazma ogrenmiyorlar tabi.el becerisi ustune daha cok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…