4+4+4 eğitim sistemi ve okula başlama yaşı

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.543
423
selam herkese
ben bu sistemden hiçbişey anlamadım
okula başlama yaşı 5 indirildi deniyor
ama bikaç kişiden duyduğuma göre 2009 doğumlular 2013 senesinin eylül ayı anaokulnuna başlayacak deniyor
beni aydınlatıcak birileri çıkarmı acaba :44::44::44::44::44:

arkadaşım 6 yaşında çocuklar okula başlıcak. okul öncesi egitim zorunlu olmıcak. ilk 4 yıl okunulacak ondan sonra çocuklar yeteneklerine, ilgi alanlarına göre bölümlere yönlendirilecekler. 8 yıl egitim gene zorunlu olcak ondan soraki 4 yılı isteyenler açık öğretimden devam edebilcekler. benim bildiğim şimdilik bunlar

Tamamen saçmalıktan ibaret oluşturulan bir sistem.
Okul öncesinin önemi artıyor dediğimiz anda herşeyi altüst eden yenilik.
Kızım 2007 doğumlu normalde bu sene anasınıfına gitmesi lazım.
Ama yeni sistemde ilkokula başlayacak.
5 yaşında çocuk nasıl birinci sınıfa başlatılır aklım almıyor.
Henüz öz bakım becerileri tam gelişmemişken ne yapar bu çocuklar okulda.
İşallah onaylanmaz yada cumhurbaşkanı onaylamaz ne diyim.
Ama zor görünüyor.
Okul öncesinde kendine güvenmeyi, sorgulamayı, tüm öz bakım becerilerini alıyordu çocuklar.
Bunun önüne geçilmek istenmiş olacak ki bu sistem ortaya çıktı.
Sinirden uyuyamıyorum günlerdir bu sistem yüzünden.
Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.

ben 5 yaşında ilköğretim gibi bir eğitim alacaklarını düşünmüyorum. zira o yaş grubunu düşünürsek okuma yazma vs gelişim özelliklerine uygun değil. çocuğun çocukluk ihtiyaçları göz önüne alınmayıp sadece zorlama birşeyler yapılması çok yanlış. ilköğretim adı altında bir okulöncesi eğitim verilir diye düşünüyorum. şuan eğitim fakültelerine de tam bir bilgi verilmedi. ama böyle bir durum üniversite hocalarımızca da zor görülüyor.

kimse anlamadı galiba bu işten benim 2007 23 ekim doğumlu kızım var ve bu yasa geçerse yıl olarak doldurduğu için okulamı çağıracaklar miniğimi zaten erken doğduğu için ufacık ben göndermem yaaa nasıl kıyayım kuzuma şu an zaten kreşe gönderiyorum ona bile kıyamıyorum((

Evet kizlar ben ek ciddiye almamıştım bu mevzuyu ama şimdi haberlerde izledim onaylanacak gibi görünüyor....
Benimde 18.kasim 2007 doğumlu oğlum var oda anaokulda gidiyor yarım gün ben memnunum aslında bı sene daha gitsin isterdim...boyama ve sayıları öğrendiler bile...acaba 2012 eylulde okul başlangıcında 2007 senesi doğumlu olanlar mı başlıcak okula bilgsi olan var mı?????????

evet malesef eylülde 2007liler alınacak. tabi eğer yasa çıkarsa ve bi değişiklik olmazsa. yasaya gelince 6 yaşa indirmelerinde sebep gelişmiş ülkelerde zaten çocuklar 6 yaşında başlıyormuş okula. vay vay vay eksik kalmıştık zaten. sanki gelişmiş ülkelerle biz aynı durumdamıyız. onlarda 45 kişilk sınıf varmı acaba???.bu 6 yaşındaki çocuklar o kalabalıkta ne yapar ne eder. ezilecekler. anadoluda 20-30 kişilk sınıflar varmış duyuyorum görevdeki arkadaşlardan. ama istanbulda en azından benim çalıştığım okul çok kalabalık. 1 sınıftan 6-7 şube var.a'dan f'ye kadar ..ve sınıflar 45 kişilik. ben bi öğretmenim. şuan yeni müfredatı derslerde işliyoruz. ve bu yeni müfredatı da 5 sene kadar oldu sanırım başlatalı. bu müfredat da finlandiyadan alınmış arkadaşlar. ama bizim sınıflarımızda mümkünatı yok oturmuyor,yetişmiyor .çünkü bizim sınıflarımız kalabalık. sistem arıza veriyor. sistem çocuk merkezli. ama 45 kişiye 40 dakkada ulaşmak imkansız...olmuyor oldurmaya çalışıyoruz ama hep eksik bişeyler var... velhasıl bu da öyle olacak. hem zaten bu yıl 2006 ve 2007liler kayıt yapacaksa bu ne demek biliyormusunuz 2 katı öğrenci okula başlayacak demek. sınıflar haddinden fazla kalabalıklaşacak..eğer yeni sınıf açmazlarsa çocuklar sefil olacak..benden söylemesi..olan çocuklara olacak. kobay olacklar. zaten hep öyle olmadıkmı. bu ülkede şu eğitim işleri bir türlü oturmuyor ya.. taşları yerlerinden oynatıp duruyorlar yıllardır. ama iyileşeceğine kötüye gidiyor. tamam herkesi lköğretim veya lise diploması alıyor ama o bir kağıt parçası. yeni nesil boş yetişiyor. kendini ifade edemeyen,2 kelimeyi bir ayara getirip cümle kuramayan bi nesil. ilköğretimden mezun olup da okuma yazma bilmeyen çat pat bilen var...

Çok saçma,benim anlamadığım 5 yaşındaki çocuğum sırada mı oturacak? gödermek istemezsem bunun cezası olur mu? anaokuluna yollamak istiyorum.

Bilgilerin icin cok TSK ederim öğretmenim:))) cocuklarımız size emanet cok kıymetlisinin benim icin her öğretmen cok önemlidir....
Bana kaldırsalar saçma ben yurtdışında doğurdum büyüdüm gercekten sınıflarımız hep 15 kisiden ibarettir...bu yasa cok gereksiz dediğiniz gibi eğer 40 kişilik bir sınıfta herkese yetişmek gercekten güç olsa gerek...şahsen bende okula gitmesine taraftar değilim bı sene daha ana okuluna gitsin cezası varsada çekinmeden öderim.....

60 ayını dolduranlar yani 5 yaşındaki çocuklar okula başlayacak.oğlum 2007li bu sene anaokula gidecekti ama malesef anaokula gidemeden direkt ilkokula başlayacaklar.çok zorlanacağımız kesin.seneye başlamalı bu sistem.yoksa 2007 li çocuklar anasınıfı göremeyecekler.hakları yenecek....

Sana katılıyorum arkadasım cok haklisin 5 yaşındaki cocuk ne anlar Dersden kalemden silgiden....günah yaaaa valla günah...

benim oğlumda 6 aralık 2007 doğumlu benim oğlumda yeni dönemde okulamı başlayacak.?
,
şunu söyleyeyim özel anaokuluna gidiyor oğlum suan ve yeni dönemdede oraya devam etmesini istiyorum okula göndermeyi düşünmüyorum,daha benim oğlum tuvaletini bile kendisi yapamıyor. nasıl olacak hiç bir fikrim yok.

Sana katılıyorum arkadasım cok haklisin 5 yaşındaki cocuk ne anlar Dersden kalemden silgiden....günah yaaaa valla günah...

aynen canım.daha en baştan okuldan soğutacaklar çocukları.bir de bizim oğlan hiç hevesli değil.5 yaşındaki çocuk hazır mı diye hiç konuşulmuyor bile...

bugün okuduğum köşe yazarı şöyle diyordu:

öğretmenin atama beklerken kanser olduğu
depremde ilk önce okul binalarının çöktüğü bir ülkede
4+4+4 de 4+4+50 de fark etmez!
okulda geçirdiğin yılların,hayattaki karşılığı bellidir:
otur sıfır!

ne kadar doğru.

ne kadar saçma bir sistem ,anlamıyorum niye herşeyi zorlaştırıyorlar,herşeyi şart haline getiriyorlar ama 5 yaşındaki çocuk ne anlar yahu..

kızlar çok sağolun yorumlar için evet 60 ayı dolduran başlıyacakmış okula ve bir çok insan bundan şikayetçi
tabi bende 5 yaşındaki çocuk okul çocuğu değil oyun çocuğudur anaokuluna gidebilir ancak oyun ve eğlenceyle el becerilerini kazanıp soyalleşmesi için
ilköğretim için 5 yaş çok erken ve saçma 7 yaşındaki çocuk bile 1 sınıfta zorlanırken 5 yaşındaki çocuk ne yapsın allah aşkına!!!!
üstelik okul içinde kendinden yaşça büyük çocuklarla olucaklar hepsi aynı anda tenefüse çıkıcak okadar küçük çocuk kendini nasıl korur ne anlar otur ders i dinleden
ayrıca öğretmenlerede yazık yahu nasıl uğraşacaklar 45 kişilik 5 yaşındaki çocuklarla hangisiyle ilgilenicekler benim kızım 2009 doğumlu benide şimdiden stresi sardı ki
daha henüz altımız bezli yaa 5 yaşındaki çocukta henüz tam anlamıyla tek başına tuvalet ihtiyacını gidremezki of ki of yani

Eğitim bir körebe oyunu oldu. Her gelen ebe vırrık deyip eğitime bi el atıyo, sonuç; kafası karışık öğretmenler, veliler, deney tahtası öğrenciler. 32 yaşındayım. Ben de eğitim kurbanıyım. çok şükür çocuklarım iyi bir eğitim alacak deken onlarda aynı deneme yanılma yöntemlerinden geçecek ve muhtemelen yeni kurbanlar olarak başlayacaklar hayata. Bize böyle öğretilmiş sanırım . "kurban" lık vatandaş bulunur.

Son düzenleme:
aynen arkadaşlar bu her gelen insana göre şekil alan bir eğitim sistemimiz var bende bir anasınıfı öğretmeniyim 6 yaşla bile uğraşırken şimdi 6 yaş ilkokul yaşı oluyor.aynen benimde 2008 doğumlu bir oğlum var daha kendini doğru düzgün ifade edemeyecek bu çocuk kocaman bir okulda kendinden büyük çocuklarla nasıl yapacak.40 dk derse nasıl oturacak çok yazık gerçekten deneme tahtasına döndü bu işler.

Çok saçma,benim anlamadığım 5 yaşındaki çocuğum sırada mı oturacak? gödermek istemezsem bunun cezası olur mu? anaokuluna yollamak istiyorum.

benim oglum 2009 ekim dogumlu bu ysaya göre 2014 eylulundemi okula gidecek çok saçma daha dogru duzgun konuşamıyor bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…