- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.543
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
Tamamen saçmalıktan ibaret oluşturulan bir sistem.
Okul öncesinin önemi artıyor dediğimiz anda herşeyi altüst eden yenilik.
Kızım 2007 doğumlu normalde bu sene anasınıfına gitmesi lazım.
Ama yeni sistemde ilkokula başlayacak.
5 yaşında çocuk nasıl birinci sınıfa başlatılır aklım almıyor.
Henüz öz bakım becerileri tam gelişmemişken ne yapar bu çocuklar okulda.
İşallah onaylanmaz yada cumhurbaşkanı onaylamaz ne diyim.
Ama zor görünüyor.
Okul öncesinde kendine güvenmeyi, sorgulamayı, tüm öz bakım becerilerini alıyordu çocuklar.
Bunun önüne geçilmek istenmiş olacak ki bu sistem ortaya çıktı.
Sinirden uyuyamıyorum günlerdir bu sistem yüzünden.
Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.
evet malesef eylülde 2007liler alınacak. tabi eğer yasa çıkarsa ve bi değişiklik olmazsa. yasaya gelince 6 yaşa indirmelerinde sebep gelişmiş ülkelerde zaten çocuklar 6 yaşında başlıyormuş okula. vay vay vay eksik kalmıştık zaten. sanki gelişmiş ülkelerle biz aynı durumdamıyız. onlarda 45 kişilk sınıf varmı acaba???.bu 6 yaşındaki çocuklar o kalabalıkta ne yapar ne eder. ezilecekler. anadoluda 20-30 kişilk sınıflar varmış duyuyorum görevdeki arkadaşlardan. ama istanbulda en azından benim çalıştığım okul çok kalabalık. 1 sınıftan 6-7 şube var.a'dan f'ye kadar ..ve sınıflar 45 kişilik. ben bi öğretmenim. şuan yeni müfredatı derslerde işliyoruz. ve bu yeni müfredatı da 5 sene kadar oldu sanırım başlatalı. bu müfredat da finlandiyadan alınmış arkadaşlar. ama bizim sınıflarımızda mümkünatı yok oturmuyor,yetişmiyor .çünkü bizim sınıflarımız kalabalık. sistem arıza veriyor. sistem çocuk merkezli. ama 45 kişiye 40 dakkada ulaşmak imkansız...olmuyor oldurmaya çalışıyoruz ama hep eksik bişeyler var... velhasıl bu da öyle olacak. hem zaten bu yıl 2006 ve 2007liler kayıt yapacaksa bu ne demek biliyormusunuz 2 katı öğrenci okula başlayacak demek. sınıflar haddinden fazla kalabalıklaşacak..eğer yeni sınıf açmazlarsa çocuklar sefil olacak..benden söylemesi..olan çocuklara olacak. kobay olacklar. zaten hep öyle olmadıkmı. bu ülkede şu eğitim işleri bir türlü oturmuyor ya.. taşları yerlerinden oynatıp duruyorlar yıllardır. ama iyileşeceğine kötüye gidiyor. tamam herkesi lköğretim veya lise diploması alıyor ama o bir kağıt parçası. yeni nesil boş yetişiyor. kendini ifade edemeyen,2 kelimeyi bir ayara getirip cümle kuramayan bi nesil. ilköğretimden mezun olup da okuma yazma bilmeyen çat pat bilen var...
60 ayını dolduranlar yani 5 yaşındaki çocuklar okula başlayacak.oğlum 2007li bu sene anaokula gidecekti ama malesef anaokula gidemeden direkt ilkokula başlayacaklar.çok zorlanacağımız kesin.seneye başlamalı bu sistem.yoksa 2007 li çocuklar anasınıfı göremeyecekler.hakları yenecek....
Sana katılıyorum arkadasım cok haklisin 5 yaşındaki cocuk ne anlar Dersden kalemden silgiden....günah yaaaa valla günah...
Tamamen saçmalıktan ibaret oluşturulan bir sistem.
Okul öncesinin önemi artıyor dediğimiz anda herşeyi altüst eden yenilik.
Kızım 2007 doğumlu normalde bu sene anasınıfına gitmesi lazım.
Ama yeni sistemde ilkokula başlayacak.
5 yaşında çocuk nasıl birinci sınıfa başlatılır aklım almıyor.
Henüz öz bakım becerileri tam gelişmemişken ne yapar bu çocuklar okulda.
İşallah onaylanmaz yada cumhurbaşkanı onaylamaz ne diyim.
Ama zor görünüyor.
Okul öncesinde kendine güvenmeyi, sorgulamayı, tüm öz bakım becerilerini alıyordu çocuklar.
Bunun önüne geçilmek istenmiş olacak ki bu sistem ortaya çıktı.
Sinirden uyuyamıyorum günlerdir bu sistem yüzünden.
Allah sonumuzu hayır etsin ne diyim.
Çok saçma,benim anlamadığım 5 yaşındaki çocuğum sırada mı oturacak?gödermek istemezsem bunun cezası olur mu? anaokuluna yollamak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?