evet malesef eylülde 2007liler alınacak. tabi eğer yasa çıkarsa ve bi değişiklik olmazsa. yasaya gelince 6 yaşa indirmelerinde sebep gelişmiş ülkelerde zaten çocuklar 6 yaşında başlıyormuş okula. vay vay vay eksik kalmıştık zaten. sanki gelişmiş ülkelerle biz aynı durumdamıyız. onlarda 45 kişilk sınıf varmı acaba???.bu 6 yaşındaki çocuklar o kalabalıkta ne yapar ne eder. ezilecekler. anadoluda 20-30 kişilk sınıflar varmış duyuyorum görevdeki arkadaşlardan. ama istanbulda en azından benim çalıştığım okul çok kalabalık. 1 sınıftan 6-7 şube var.a'dan f'ye kadar ..ve sınıflar 45 kişilik. ben bi öğretmenim. şuan yeni müfredatı derslerde işliyoruz. ve bu yeni müfredatı da 5 sene kadar oldu sanırım başlatalı. bu müfredat da finlandiyadan alınmış arkadaşlar. ama bizim sınıflarımızda mümkünatı yok oturmuyor,yetişmiyor .çünkü bizim sınıflarımız kalabalık. sistem arıza veriyor. sistem çocuk merkezli. ama 45 kişiye 40 dakkada ulaşmak imkansız...olmuyor oldurmaya çalışıyoruz ama hep eksik bişeyler var... velhasıl bu da öyle olacak. hem zaten bu yıl 2006 ve 2007liler kayıt yapacaksa bu ne demek biliyormusunuz 2 katı öğrenci okula başlayacak demek. sınıflar haddinden fazla kalabalıklaşacak..eğer yeni sınıf açmazlarsa çocuklar sefil olacak..benden söylemesi..olan çocuklara olacak. kobay olacklar. zaten hep öyle olmadıkmı. bu ülkede şu eğitim işleri bir türlü oturmuyor ya.. taşları yerlerinden oynatıp duruyorlar yıllardır. ama iyileşeceğine kötüye gidiyor. tamam herkesi lköğretim veya lise diploması alıyor ama o bir kağıt parçası. yeni nesil boş yetişiyor. kendini ifade edemeyen,2 kelimeyi bir ayara getirip cümle kuramayan bi nesil. ilköğretimden mezun olup da okuma yazma bilmeyen çat pat bilen var...