Davranış Bozuklukları 3yasindaki kızım gece duvarda kopek var kopek geliyor diye uyumuyor çaresizim

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Narinkizim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
1.387
109
123
Aksaray
Bir haftadır kızım uyumak istemiyor onceleri uykum geldi diye odasına giden kızım bir haftadır duvarda kopek var kopek geliyor diye uyumak istemiyor uyuyunca da bizim odaya geliyor odada korkulacak bir sey yok gece lambası da var acaba babaannesinin komşusunun bahçesinde kopek var köpeği göremez ama sesi geliyor ondan mı korkuyor

merhabalar rüyasında korkmuş olabilir bence okuyun kızınızı bir sonrada geçmezse dr a danışın derim

endişelenmeyin bu yaşlarda korkuyu öğreniyorlar, gölgesinden, canavarlardan, karanlıktan, böcekten vs. korkuyorlar.. kızınız büyük ihtimalle uykusunda köpek gördüğü ve rüyayla gerçeği ayırd edemediği için gerçekten görmüşçesine korkup, ağlıyordur. odasının lambasını açık bırakın, uyuyana kadar yanında kalın, bir süre sonra geçecektir.
benim oğlumda odamda palyaço var diye ağlardı ama biz hata ettik çok korkup, ağladığı için yanımızda yatırmaya başladık, şimdi kendi yatağında yatıramıyoruz..

HİÇ KORKMA BU YAŞTA HAYAL DÜNYASI GENİŞ OLAN ÇOCUKLARA OLUOMUŞ BENİM OĞLANDA 3 YAŞINDA VE AYNI BÖLE GECE Bİ BAKIORUM GÜLÜO Bİ BAKIORUM AĞLIO KALKIO ELİYLE DUVARI GÖSTERİO AMA DUVARDA BİŞE YOK BENDE ÇOK KORKUODUM AMA TV PROĞRAMINDA RAST GELDİ DİNLEDİM 2 3 YAŞLARDA OLUOMU. TABİ SİZİNKİ GÜNDÜZLERİ UYANIKKENDE OLUOSA ozaman bi doktora danışın

HAyır gündüz olmuyor gündüz gayet normal neşeli bir cocuk ama uyku saati yaklaşırken benim uykum gelmedi deyip uyumak istemiyor bu gece yine aynı oldu defalarca ağladı yanıma geldi ben de gel senin yatağına gidelim dedim gelmek istemedi ben de odada korkulacak bir sey olmadigini göstermek icin onun yatağına gittim once ağladı sonra yanıma geldi bu arada bu sabahın en erken saatinde oluyor bu yani ev karanlık degil ve bana bak kopek var diye kapıyı gösteriyor ne yapacağımı şaşırdım artık once böyle bir sorunumuz yoktu

ever bu yaşlarda korkuyu öğreniyorlar benim kızımda 27 aylık sinekten korj-kuyordu fakat ben yakalayıp bak bir şey yapmıyor hadi camda dışarı kovalım o da canlı o da nefes alıyor gibi şeyler söyledim evet biraz büyükçe bir konuşma ama işe yaradı şimdi sinek anne kovalım diyor yada eliyle yakalayıp getiriyor el boş tabi :)
bu arada kızınıza sizmi bakıyorsunuz .eğer başkası bakıyorsa yolda köpek görünce kaç veya ısırır gibi şeyler söylemiş olabilir .çocuklar bizim korkularımızı alır . hiçbir canlıdan siz korksanız bile ay falan demeyin bence. sadece her köpeğin ellenmeyeceğini vb şeyler öğretin falan . tabi bizim evde kocaman bir köpek old. için kızım köpeklerin hepsine koşarak gidiyor ama şimdi yavaş yavaş her köpeğin dokunulmaktan hoşlanmadığını falan anlatıyorum

bunlar tabi benim naçisane fikirlerim
kolay gelsin

ever bu yaşlarda korkuyu öğreniyorlar benim kızımda 27 aylık sinekten korj-kuyordu fakat ben yakalayıp bak bir şey yapmıyor hadi camda dışarı kovalım o da canlı o da nefes alıyor gibi şeyler söyledim evet biraz büyükçe bir konuşma ama işe yaradı şimdi sinek anne kovalım diyor yada eliyle yakalayıp getiriyor el boş tabi :)
bu arada kızınıza sizmi bakıyorsunuz .eğer başkası bakıyorsa yolda köpek görünce kaç veya ısırır gibi şeyler söylemiş olabilir .çocuklar bizim korkularımızı alır . hiçbir canlıdan siz korksanız bile ay falan demeyin bence. sadece her köpeğin ellenmeyeceğini vb şeyler öğretin falan . tabi bizim evde kocaman bir köpek old. için kızım köpeklerin hepsine koşarak gidiyor ama şimdi yavaş yavaş her köpeğin dokunulmaktan hoşlanmadığını falan anlatıyorum

bunlar tabi benim naçisane fikirlerim
kolay gelsin

İki aydır krese gidiyor once babaanne bakıyordu ben dershanede çalıştığım icin de hafta sonu bir gun babaanne bir gun anneanne bakıyor babaannemizin evi müstakil onlarda degil ama komşularında kopek var sesini duyuyor ama kendisini gördüğünü sanmam mesela gecen gun onunla parka giderken kucuk bir yavru kopek vardı onu görünce korktu ben de köpeğin yanına yaklasip sevdim sırf onun korkmasın diye ve bu köpeğin daha kucuk olduğunu ve kızımı sevdiği icin böyle davrandığını söyledim o da onaylayip uzaktan sevdi ama rüyasında etkilendi galiba çünkü iki gündür kopek gelmiyor babaanne kovaladı diyor

Merhaba benımde oglum 3 yasında aynı seylerı yasıyıruZ bırde 6 aylık bebegım var aksam olunca uykuya ıkna etmek cok guclestı uyumak ıstemıyorum dıyor gecede aglayarak uyanıyor baya bır sure susturamıyıruz neyapacagımızı sasırdık ıkı aydır krese basladı bende orda cok uyumluymus bende acaba kardesten dolayımı dedım bılmıyorum cok zor gunler gecırıyıruZ sız nasıl bır cozum buldunuz yardımcı olursanız cok sevınırım:(

Bir haftadır kızım uyumak istemiyor onceleri uykum geldi diye odasına giden kızım bir haftadır duvarda kopek var kopek geliyor diye uyumak istemiyor uyuyunca da bizim odaya geliyor odada korkulacak bir sey yok gece lambası da var acaba babaannesinin komşusunun bahçesinde kopek var köpeği göremez ama sesi geliyor ondan mı korkuyor

vay uyanık vaay..çocuklar çok zekidir cindir..köpeği kullanıp anne babasının yatağında,koynunda uyumakmış maksadı..çocuk komşunun bahçesindeki köpekten bir senaryo yazdı uyguladı,sizde bu oyunu yediniz sizi uyutmasına izin verdiniz..

Merhaba benımde oglum 3 yasında aynı seylerı yasıyıruZ bırde 6 aylık bebegım var aksam olunca uykuya ıkna etmek cok guclestı uyumak ıstemıyorum dıyor gecede aglayarak uyanıyor baya bır sure susturamıyıruz neyapacagımızı sasırdık ıkı aydır krese basladı bende orda cok uyumluymus bende acaba kardesten dolayımı dedım bılmıyorum cok zor gunler gecırıyıruZ sız nasıl bır cozum buldunuz yardımcı olursanız cok sevınırım:(

Ben köpeğin korkulacak bir sey olmadigini söyledim odasına da cok sırın bir gece lambası alıp odayı daha cazip hale getirdim şükürler olun atlattık yanımıza gelip yatmasına izin vermedim eğer bu konuda taviz verirsem bu devam edecekti çünkü ben yanına yattım uyuyana kadar ama kopek fobimizi yendik o yüzden normalde de korktuğu köpeklerden korkmaz oldu

Back