• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3lu taramaya gerek var mi?

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
Arkadaslar 32 yasindayim tup bebekle hamile kaldim. 12. Haftadayim. Ikili taramayi yaptirdim temiz çıktı. Benim gittigim hastane 2litarama temiz cikinca 3luye gerek duymuyor. Bugun baska bir devlet hastanesine gittik biz her kosulda 3lu taramayi yapiyoruz dedi. Siz ne dersiniz yaptirayim mi?

Arkadaslar 32 yasindayim tup bebekle hamile kaldim. 12. Haftadayim. Ikili taramayi yaptirdim temiz çıktı. Benim gittigim hastane 2litarama temiz cikinca 3luye gerek duymuyor. Bugun baska bir devlet hastanesine gittik biz her kosulda 3lu taramayi yapiyoruz dedi. Siz ne dersiniz yaptirayim mi?
Ben kızıma hamileyken 2 li yaptırdım herşey çok normal çıkınca üçlü yaptırmana gerek yok demişti doktorum ki özel hastaneydi

Ben kızıma hamileyken 2 li yaptırdım herşey çok normal çıkınca üçlü yaptırmana gerek yok demişti doktorum ki özel hastaneydi
Evet evet işte bir hastane yapmiyoruz dedi. Bir hastane yapiyoruz dedi. Sadece kan aliniyomus benim icin problem degil ama inanilmaz geriliyorum yasin ileri olunca

bence yaptır ne kadar test varsa hepsini yaptırırdım ben olsam:) icin rahat eder en ufacık bir suphe kalmaz

canım ben yaptırmamıştım 3lüyü.dr um çok iyi bir dr dur.ona güvendim.ama ben normal yolla hamile kalmıştım.belki tüp bebek bi problem çıkmasın diye özellikle istenilen bir şeydir bilemedim.hayırlısı olsun inşallah

Hastanede kadinlari goruyorum 25 yasinda en yaşlısi☺benim yaşımda 3. cocuklari var
ayrıca ben 31 yaşımda doğum yaptım gayette güzel oldu her şeyim.25likler kilolu kaldı ben incecik oldum bebeğim 9 aylık olmasına rağmen doğum öncesi kilomun 4-5 kilo aşağısına bile indim.hep 30dan sonra kilolar kalıyor bünye toparlanmıyor dediler hepsi tıssss...

Ben de test yaptırmayanlardanım. Yalnızca aylık rutin kontrollerimi yaptırdım, bebeğimi gördüm. Ben bebeğimi aldırmayı hiçbir zaman düşünmediğim için olumsuz bir sonuç alıp da hamileliğimi kötü geçirmek istemedim. Kaldı ki testlerin güvenirliği de çok yüksek değil. Yakın çevremde pek çok riskli bebek sağlıkla dünyaya geldi. Karar sizin elbette. Allah sağlıcakla kucağınıza aldırsın.

Yasiniz ileri degil bence. Artik herkes 30da evleniyor. 1 sene beklese zaten 32 de cocuk oluyor. Saglikla alin kucaginiza hic stres yapmayin bugun kk'ya 3. Defa yaziyorum 'annem beni 49 yasinda dogurmuş' :-)

ben yaptırmadım, maşallah akıllı, detaylı ultrason yaptırdım, o çoköenmli, kalpte sorunu vrdı göremediler...

Eger olumsuz bir sonuc cikarsa aldirmayi dusunmuyorsaniz yaptirmayin. Cevremde yaptiranlarin cogusunda down riski cikti ve tamami hamileligini zehir gibi gecirdi. Tamaminin da saglikli bebekleri oldu. Aldirmayi dusunmeyecekseniz gerek yok.

Kesinlikle yaptırma derim....
Ben yaptırdım da ne oldu down sendromlu olabilir. ...
Test yaparız sorun varsa alırız! !!!!.
O kadar kolay mi doktorlara göre kolay sıvıyı aldırmadım 5 yıl bekledim yavrumu hamileligim acabayla geçti sorun olsada aldirmam dedim....
Sonuç yavrum kucagimda çok şükür sağlıklı bunu ne için yazdım testi yaptırıp kafanı bulandirma canim ins sağlıkla kucağına alırsın...

Back
X