- 18 Nisan 2021
- 95
- 42
- 42
Herkese tekrar merhaba diğer açtığım konularda yaşımın 39 ikici çocuk ikinci esimden istediğimi ve kilomun 96 olduğu 1.5 yıllık evliliğim olduğunu söylemiştim simdi ben 2021 nisan ayında hem covit hem de hamilelik geçirdim bunu anlatmama tarifi yok ağır sancılı bir dönemdi. sonra doktor takibi ve ovulasyon testleri ile yumurtlama takibi yapmayı öğrendim . öncesinde doktor bana AMH FSH GULUKOZ TRİOİD testler istedi AMH ı özel bir hastanede yaptırdım 0.036 çıktı doktor çok düşük bir değer fakat ben yumurtalarının bu değerde olduğunu görmüyorum dedi (ultrason muayenesinde) bu arada ben gebelikten önce HSG çektirdim ve ardından bu kimyasal gebeliği yaşadım. sonra 1 kere yumurtlama ilacı çatlatma iğnesi kullandım ama o ay iki kere regli gördüm ikici regliden 14 gün sonra yumurtlama beklerken ilişki sonrası kanama olması nedeniyle doktoruma gittik ve doktor hamilesin dedi ve ben şok tabi öğrendiğimde 4 haftalıktı dediki kese bebek var ama daha kalp atışı duyulmaz 6 haftalıkken gel dedi kilo olduğundan idrara sık sık gel dedı baktı kalbi durmuş dedi doktor detaylı da bakıldı yok bebeğin kalbi atmıyor kürtaj oldum doktorum bebeğe genetik tetstıne yolladı test 1 ay sonra çıktı sonuç trizomi 21 doktorum bu bir şans dedi her gebelikte olmaz dedi daow sendromu yani öyleymiş dedim ozaman simdi ne olacak? doktor kilo ver bir sonraki gebeliğini anladIğImIzda kan sulandIricI iğne kullanırız dedi tamm dedik ve aradan geçti 3 ay ve 4 .ayda ben yumurtlama günümde aşırı sancı ağrı ile uyandim doktor bazen yumurtlama dönemi ağrı sancı olur bu günleri değerlendir dedi zaten yumurtlama gün öncesi gün değerlendirmiştik 3_4 gün değerlendirdik ağrım bir kaç gün sürdü sonra geçti sonra tabi regli bekliyorum ve bebek olma. olasiliğina karşılık dikkat ettim ama içimde bşr hşs vardı olacak ama yine düşük olacak sonra reglime 4_5 gün kala hafif leke geldi pempe ve agrı aşırı sol kasigimda yanma batma duramıyorum ayni yumurtlama günümde olduğu gibi... doktora gitti direk beta istedi 7.98 çıktı ama hamilesin demedi iki gün sonra iki kati artti sonra 4 gün sonra 200 dü iki gün sonra leke geldi kahve tonunda 4+3 günlüktü bende ağrı vs yok ama kanama lekelenme artık başladı doktor kese yok bebek yok kimyasal bu dedi bekle beta düşer dedi ama kanama yok aradan bir kaç gün daha gecti bende bir kanam ama acayip fazla hem ağrı hem kanama parçalar düşüyor bugün tam 10 gün oldu ve aşırı bir ağrım var lekelenme olarak devam ediyor beta umarım düşmüştür pisikolojik olarak o kadar kötüyümki yoruldum artık uğraşmasammı diyorum eşime kıyamıyorum ,onun çocuğu yok devam etsem hep böylemi gidicek diye korkuyorum doktor tek dediği sağlıklı beslen spor yap sitres yapma ama ben zaten et sut sebze balık hatta yumurta kalitesini arttırıcak takviyeler işte gerektiği gibi besleniyorum kilomun tek sebebi (tatlı karbonhidrat ) birde suyu cok içmiyorum.şimdi g- besin diye birsey duydum yumurta rezervini arttıryormuş tadi çok kotu bana göre işte zorlada olsa onu sabah aksam yicem bakalım inşallah olur benim gibi durumu olan ve sonrasında saglıklı gebelik yasayan varmi
Son düzenleme: