Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum 39+1 im şuan . Her şey normal ilerliyor normali bekliyoruz . Bebek her hafta 300 gram alıyor hiç şaşmıyor pazartesiden pazartesiye gidiyorum . Pazartesi 3800 idi kilosu , pazartesi tekrar gidicem pazartesiye kadar kendi gelirse sıkıntı yok dedi doktor ama gelmezse 4 ü geçiçek kilosu o yğzden ilk doğum olduğu için 4 üstü sezaryan yaparız dedi . Siz ne düşünüyorsunuz ?
Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum 39+1 im şuan . Her şey normal ilerliyor normali bekliyoruz . Bebek her hafta 300 gram alıyor hiç şaşmıyor pazartesiden pazartesiye gidiyorum . Pazartesi 3800 idi kilosu , pazartesi tekrar gidicem pazartesiye kadar kendi gelirse sıkıntı yok dedi doktor ama gelmezse 4 ü geçiçek kilosu o yğzden ilk doğum olduğu için 4 üstü sezaryan yaparız dedi . Siz ne düşünüyorsunuz ?
Yani bizim ne düşündüğümüz pek önemli değil bu durumda Maşallah bebiş tombik olacak 4 kiloyu geçerse normal doğumda zorlanabilirsiniz. Doktorunuzun söylediklerine göre hareket edin en iyi bilgiyi zaten o verecektir. Rabbim sağlıkla kavuştursun
Yani bizim ne düşündüğümüz pek önemli değil bu durumda Maşallah bebiş tombik olacak 4 kiloyu geçerse normal doğumda zorlanabilirsiniz. Doktorunuzun söylediklerine göre hareket edin en iyi bilgiyi zaten o verecektir. Rabbim sağlıkla kavuştursun
Tabi doğru söylüyorsunuz , çevremde ‘neden ki aaa biz zamanında 5 kilo doğurduk canım sen normal doğumda diret ‘ diyenler çok oluyor malum çevre baskısı:) belki 4 buçuk kiloya yakın olup normal doğuran vardır bi umut diye merak ettim :) hoş ben normal doğum diye tutturmuyorum ama insanlar kafamı karıştırıyor . İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim , inşallah
Tabi doğru söylüyorsunuz , çevremde ‘neden ki aaa biz zamanında 5 kilo doğurduk canım sen normal doğumda diret ‘ diyenler çok oluyor malum çevre baskısı:) belki 4 buçuk kiloya yakın olup normal doğuran vardır bi umut diye merak ettim :) hoş ben normal doğum diye tutturmuyorum ama insanlar kafamı karıştırıyor . İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim , inşallah
Hakkınızda hayırlısı olsun saglikla kavusun bebeginize insallah ama ben olsam doktorumu dinlerdim olumsuz seyler yazıp kafanizi karıştırmak istemem ama 4 üzeri icin doktorunuz hakli bence hem sizin hem bebisin iyiliği icin. Nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin bebeginiz 40. Hatta 41. Haftayi dolduran gebeler oluyor malum normal doğum olsun diye beklerseniz kilo daha da artabilir bile. Hepsi birer ihtimal. En dogru karari doktorunuz verecektir güvenin doktorunuza bence
Ben 4 kilo 195 gram normal doğum yaptım. Ama doğumdan 4 gün önceki son kontrolümde doktor kilosunu 3.600 gibi bişey demişti. Yani 4 kiloyu geçtiğini bilmiyorduk. Makinalar %100 doğru göstermiyo ve benim 2. Doğumdu. Sizin ilk doğum. Herkesi boşverip sadece doktorunuza güvenin. Allah korusun bebeğinizi riske atmaya değermi.
Aynı muhabbeti bizzat benim kaynana yapıyor. Eşim 5 kiloya yakın doğmuş. Ben doktorum 4u geçerse riskli olurmuş dediğimde hiç de bile ilk dogumumda kız zayıftı aşırı zor oldu oğlan o kiloyla yağ gibi kaydı geldi inanma öyle şeylere diyo şaka gibi insanlar. Benim için doktorun ne önerdiği bakalım bizimki de kilolu bi bebiş olabilir o yolda gidiyoruz. Sağlıkla gelsinler inşallah