• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39. Hafta normal doğum?

maybenn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2022
13
3
1
26
Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum 39+1 im şuan . Her şey normal ilerliyor normali bekliyoruz . Bebek her hafta 300 gram alıyor hiç şaşmıyor pazartesiden pazartesiye gidiyorum . Pazartesi 3800 idi kilosu , pazartesi tekrar gidicem pazartesiye kadar kendi gelirse sıkıntı yok dedi doktor ama gelmezse 4 ü geçiçek kilosu o yğzden ilk doğum olduğu için 4 üstü sezaryan yaparız dedi . Siz ne düşünüyorsunuz ?

Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum 39+1 im şuan . Her şey normal ilerliyor normali bekliyoruz . Bebek her hafta 300 gram alıyor hiç şaşmıyor pazartesiden pazartesiye gidiyorum . Pazartesi 3800 idi kilosu , pazartesi tekrar gidicem pazartesiye kadar kendi gelirse sıkıntı yok dedi doktor ama gelmezse 4 ü geçiçek kilosu o yğzden ilk doğum olduğu için 4 üstü sezaryan yaparız dedi . Siz ne düşünüyorsunuz ?
Yani bizim ne düşündüğümüz pek önemli değil bu durumda 😃 Maşallah bebiş tombik olacak 4 kiloyu geçerse normal doğumda zorlanabilirsiniz. Doktorunuzun söylediklerine göre hareket edin en iyi bilgiyi zaten o verecektir. Rabbim sağlıkla kavuştursun 🤲🏻 🦋

Yani bizim ne düşündüğümüz pek önemli değil bu durumda 😃 Maşallah bebiş tombik olacak 4 kiloyu geçerse normal doğumda zorlanabilirsiniz. Doktorunuzun söylediklerine göre hareket edin en iyi bilgiyi zaten o verecektir. Rabbim sağlıkla kavuştursun 🤲🏻 🦋
Tabi doğru söylüyorsunuz , çevremde ‘neden ki aaa biz zamanında 5 kilo doğurduk canım sen normal doğumda diret ‘ diyenler çok oluyor malum çevre baskısı:) belki 4 buçuk kiloya yakın olup normal doğuran vardır bi umut diye merak ettim :) hoş ben normal doğum diye tutturmuyorum ama insanlar kafamı karıştırıyor . İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim , inşallah ☺️

Tabi doğru söylüyorsunuz , çevremde ‘neden ki aaa biz zamanında 5 kilo doğurduk canım sen normal doğumda diret ‘ diyenler çok oluyor malum çevre baskısı:) belki 4 buçuk kiloya yakın olup normal doğuran vardır bi umut diye merak ettim :) hoş ben normal doğum diye tutturmuyorum ama insanlar kafamı karıştırıyor . İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim , inşallah ☺️
Ben risk almayın derim, doğum sizin için travma haline gelmesin sonra. En iyisi kulaklarınızı o tür sözlere kapatıp sadece doktorunuzu dinlemek 😊

Hakkınızda hayırlısı olsun saglikla kavusun bebeginize insallah🙏 ama ben olsam doktorumu dinlerdim olumsuz seyler yazıp kafanizi karıştırmak istemem ama 4 üzeri icin doktorunuz hakli bence hem sizin hem bebisin iyiliği icin. Nasıl gelmek istiyorsa öyle gelsin bebeginiz🥰 40. Hatta 41. Haftayi dolduran gebeler oluyor malum normal doğum olsun diye beklerseniz kilo daha da artabilir bile. Hepsi birer ihtimal. En dogru karari doktorunuz verecektir güvenin doktorunuza bence🥰

Bebek doğum kanalında sıkışıp oksijensiz de kalabilir omzu da takılabilir. 4 kg üstü olunca sezaryen en güveniliri bebek için.

39. Haftamda bebeğime 3600 demişti doktor. 39+3’de doğum yaptım 3220 doğdu. Cihazlar yüzde yüz doğru tahmin yapmıyor.

Çevreyi ilgilendirmez senin nasıl doğurduğun.
Laf eden olursa, cevaplarını verirsin.
Doktorlar neyi uygun görüyorsa sağlık için en doğrusudur.

Ben 4 kilo 195 gram normal doğum yaptım. Ama doğumdan 4 gün önceki son kontrolümde doktor kilosunu 3.600 gibi bişey demişti. Yani 4 kiloyu geçtiğini bilmiyorduk. Makinalar %100 doğru göstermiyo ve benim 2. Doğumdu. Sizin ilk doğum. Herkesi boşverip sadece doktorunuza güvenin. Allah korusun bebeğinizi riske atmaya değermi.

Aynı muhabbeti bizzat benim kaynana yapıyor. Eşim 5 kiloya yakın doğmuş. Ben doktorum 4u geçerse riskli olurmuş dediğimde hiç de bile ilk dogumumda kız zayıftı aşırı zor oldu oğlan o kiloyla yağ gibi kaydı geldi inanma öyle şeylere diyo 🤣 şaka gibi insanlar. Benim için doktorun ne önerdiği bakalım bizimki de kilolu bi bebiş olabilir o yolda gidiyoruz. Sağlıkla gelsinler inşallah 🤲

39. Haftamda bebeğime 3600 demişti doktor. 39+3’de doğum yaptım 3220 doğdu. Cihazlar yüzde yüz doğru tahmin yapmıyor.
Evet bazi cihazlar yanlis soyluyor bana dogucak gunu 3950 gr dedi 3900 dogdu benimki dogru çikti

Back