Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim bende hep oyuna dönüştürmeye çalıştım ama bu şekilde cisi yakalayalim falan demek gelemedi hiç aklıma mamtikliymis bide bu şekilde deneyeyim bakalım belki işe yararKulot giydirmeseniz de egitim sonuna kadar bez taksaniz yine? Belki altima kaciracagim korkusu yasadigi icin bez istiyordur. Inatla kulot giydirdiginizde stresinden kas kontrolunde zorluk yasiyor olabilir. Ya da pasif bir direnis olarak altina bile isteye yapiyor olabilir
Ben sizin yerinizde olsam bezini takarim. Oglum artik tuvalete cis yapacaksin, artik beze ihtiyacin yok vs gibi ciddi ve onemli bir baslangic hissi verdigi icin stres olusturabilecek hicbir ön konusma yapmam. Çisin geldi mi, tuvalete gitmek ister misin, cisin gelirse bana soyle tamam mi gibi tek gundemi tuvalet haline getirecek hicbir sey soylemem. Sadece sabah uyanir uyanmaz biraz sevisin koklasin, bakalim icinde ne kadar çis birikmis birazdan tuvalete gidip gorelim diyin sevecen bir sekilde. Biraz daha oynasin ve 5 dakika sonra tuvalete ya da lazimliga oturtun. Cis bitti vs derse yine bezini takin inatlasmayin. 2 saat sonra yeniden oturtun. Yine yok derse yine bez takin. 2 saatte bir devam edin. Karpuz, ayran, yogurt, salatalik, cise cok cikaran seyler yedirin ki biri degilse digerinde lazimliga cis yapma ihtimali artsin. Altinda bez olacagi icin ikinizde stres olmazsiniz. Bezini islak buldugunuzda oglunuza gosterin, bak bu yaramaz cis bizden kacmis bezin icine girmis. Seni yaramaz cis bir daha ki sefere seni lazimlikta yakalayacagiz oglumla diyin eglenceli bir sahne performansi sergileyinHer seferinde ayni eglenceyle bezini degistirin. Egitim bitmeden, oglunuz reddetmeden bezi cikarmayin. Lazimliga yaptiginda yasasin seni yakaladik ciis, bizden kacamadin, aferin oglum yakaladin yaramaz cisi gibi cocugu cis yapmaya motive edecek eglenceli bir odul vermis olursunuz.
Eklemeyi unutmusum, psikolojik hazirligini yapmasi bakimindan her cise goturme oncesi birazdan cisi yakalamaya gidelim diyin. 5 dakika sonra cise goturun. Hic haber vermeden hadi cis yap dediginizde de stres oluyor olabilir. Benim kizim oyleydi. Hadi gidelim dersem redderdi. Birazdan gidecegiz diyip bws dakika sonra goturdugumde karsi koymazdi.
Aynı sıkıntıları yaşamışız bizde de aynı şekilde aylardır evde lazimlik var kitaplar vs.. hep hazırladım sürece yada hazırladığımı sanmisim ama olmadı işteBelki daha önceki denemelerinizden bir red oluşmuştur. Bence eğer durumunuz uygunsa destek almanızı tavsiye ederim.ben 3 yaşında tüm işaretler tamam diye milletin gazına gelip başladım ama 3 gün boyunca bir kere bile lazımlığa yapmadı. Ki 6 aydır evde lazımlık vardı kitaplar okuyordumbebekleri tuvalete götürüyorduk aslında her şeyi yapmıştım ama olmadı. ben de bezini giymek ister misin dedim evet dedi taktım.sonra bir psikologtan yardım aldım onun yönlendirmesine göre davrandım 3,5 yaşında kendisi ben artık tuvalete yapmak istiyorum bezimi çıkarrır mısın dedi olur dedim ve o gün bez çıktı olay bitti hiç kaza olmadı.
İlk iki gün saat başı yada yeme içme durumuna göre 10 dk da bı oturttum ama artık hadi gidelim deyince gitmek istemiyor belli bı düzeni yok yani şimdide çişini altına yaptıktan sonra oturmak istiyor lazımligaHangi sıklıkla tuvalete götürüyorsunuz
Şöyle ki mesela benim bebeklerim şuan tam 24 aylık. Yani 2 yaşında. Üç dört ay sonra söylerken 28 aylık olarak belirtecegim. Bunlar yetişkin değil 30 yaşında de bitsin. hafta hafta gelişim farklılıklari yaşıyorlar. 24 aylık bir bebekle 28 aylık bir bebek arabasında bayağı fark var. Ayı bunun için belirtiyorum. bakarsan 24 aylık bebekte 2 yaşında 28 aylık olanda. Gelişimleri farklılık gösteriyor bu aylarda en çokta dil ve sosyal gelişimde bir hafta bile fark ettiriyor39 aylık miyaşını mi söyleseniz.Nedir bu cocuklara 39 aylık 41 aylık falan demeler.Var mı bı anlamı belki ben bilmiorumdur
Yani bence bi psikiyatristten yardım almak artık şart olmuşİlk iki gün saat başı yada yeme içme durumuna göre 10 dk da bı oturttum ama artık hadi gidelim deyince gitmek istemiyor belli bı düzeni yok yani şimdide çişini altına yaptıktan sonra oturmak istiyor lazımliga
Biz de tam aynı aydayız. Bizimkini bezi çıkarmaya ikna edemiyorum. Çişini yapıyor, çiş yaştım bezimi değiştir diyorMerhaba arkadaşlar 39 aylık bı oğluşum var dil becerileri olsun ince -kaba motor becerileri olsun fazlasıyla gelişmiş durumda hiç bir sıkıntısı yok çok şükür gece bezi hep kuru kalkar bu üçüncü deneyisim tuvalet eğitimini güzel güzel anlatiyorum kitaplsr aldık oyunlar oynadık herşeyi anlıyor evet diyor böyle yapacağım destekliyor beni fakat iş uygulamaya gelince tık yok bu gu. 5. Gundeyiz daha hiç lazımliga yapmadı hep altına yapıyor sanırım çişini geldiğini anlayamıyor bazen lazimliklikta 1 saat oturuyor kaldıramıyorum ama olmuyor yapamıyor bazen hiç oturtamiyorum bez istiyorum külot sevmiyor diye ağlıyor bazen hiç kızmıyorum yanlışlıkla yaptım oldu. Olabilir diyorum cesaretlendirmeye çalışıyorum her seferinde ama hiç bir yol katedemedik çok çaresiz kaldım var mı acana benimle aynı problemei yaşayıp bı sonuca ulaşan
Allah yardımcımız olsun istemeyen çocuğa öğretmek gerçekten çok zormus cook yıprandım ben bu süreçte hiç bı gelişme katedemedik hala geceleri zaten uzunca bi suredir hiç yapmıyordu tuvaletini o yüzden biz geceden sıkıntı yaşamadık gecede takmıyorum yani hiç ama gündüz de hiç bı gelişme olmadı yapıyor yaptıktan SONRA AA anne yine çiş yapmışım diyor sabırla devam etmeli miyim beze geri mi dönmeliyim bilmiyorum çok çaresiz kaldım bide bugün 1 saat ağladı bezimi özledim onu seviyorum külot giymek istemiyorum die öyle olunca sahada bı karamsar bağladım nolcak bilmiyorumBiz de tam aynı aydayız. Bizimkini bezi çıkarmaya ikna edemiyorum. Çişini yapıyor, çiş yaştım bezimi değiştir diyoryani çok farkında herşeyin. Bezi çıkarmaya ikna ettiğim anda bitecek herşey. Tabi gündüz için. Geceyi bilemiyorum ne yapar.
Sizin sorununuz cocugun ogrenememesi degil, sizin yaklasiminizi tehditkar algiliyor olmasi. Benim ustun zekali bir kizim var. Her konuda oldugu gibi tuvaletini kavramasi da cok erken oldu. Gece boyu cis tutabildiginde cok kucuktu. 2 yasinda yetiskin birinin kullamacagi kelimeleri kullanarak sohbet edebilecek kadar iyi konusuyordu. Yine de erken davranip travmaya sebep olurum diye 2 yasini gecmesini bekledim tuvalet egitimi icin. Cevremdeki herkes bu cok cabuk ogrenir tuvaletini, neden hala bekliyorsun diyordu. 2 yasindan itibaren tuvalete sokmaya basladim ne yapildigini anlasin diye. Alaturka tuvalette masrapayla su falan dokuyordu, istedigi kadar oynuyordu. Hazir olduguna iliskin butun isaretleri zaten veriyordu. 28 aylik oldugunda egitime basladik. Bezini cikardik, oyle cibil cibil cok hosuna gitti, bir daha asla bez istemedi. Tuvaletini de bir kac gunde ogrendi. Ama nasilAllah yardımcımız olsun istemeyen çocuğa öğretmek gerçekten çok zormus cook yıprandım ben bu süreçte hiç bı gelişme katedemedik hala geceleri zaten uzunca bi suredir hiç yapmıyordu tuvaletini o yüzden biz geceden sıkıntı yaşamadık gecede takmıyorum yani hiç ama gündüz de hiç bı gelişme olmadı yapıyor yaptıktan SONRA AA anne yine çiş yapmışım diyor sabırla devam etmeli miyim beze geri mi dönmeliyim bilmiyorum çok çaresiz kaldım bide bugün 1 saat ağladı bezimi özledim onu seviyorum külot giymek istemiyorum die öyle olunca sahada bı karamsar bağladım nolcak bilmiyorum
Çocuğunuzun üstün zekalı olduğunu sadece bu anlattıklarınızdan mı anladınız yoksa test filan mı yaptırdınız sadece meraktan soruyorum yanlış anlamayınSizin sorununuz cocugun ogrenememesi degil, sizin yaklasiminizi tehditkar algiliyor olmasi. Benim ustun zekali bir kizim var. Her konuda oldugu gibi tuvaletini kavramasi da cok erken oldu. Gece boyu cis tutabildiginde cok kucuktu. 2 yasinda yetiskin birinin kullamacagi kelimeleri kullanarak sohbet edebilecek kadar iyi konusuyordu. Yine de erken davranip travmaya sebep olurum diye 2 yasini gecmesini bekledim tuvalet egitimi icin. Cevremdeki herkes bu cok cabuk ogrenir tuvaletini, neden hala bekliyorsun diyordu. 2 yasindan itibaren tuvalete sokmaya basladim ne yapildigini anlasin diye. Alaturka tuvalette masrapayla su falan dokuyordu, istedigi kadar oynuyordu. Hazir olduguna iliskin butun isaretleri zaten veriyordu. 28 aylik oldugunda egitime basladik. Bezini cikardik, oyle cibil cibil cok hosuna gitti, bir daha asla bez istemedi. Tuvaletini de bir kac gunde ogrendi. Ama nasilBir hafta cok guzel cise kakaya gidiyor ama 3 gun cisim yok diyip bes dakika sonra altina yapiyordu. Sonraki iki hafta yine mukemmel oluyordu ama birden yine cisim yok diyip altina yapmaya basladi. Bazen bir gun bazen bir hafta altina yapti, sonraki bir kac hafta yine iyi. Boyle boyle 6 ay surdu. Sonunda sunu farkettim, kizim cok dominant ve inatci bir karakter oldugu icin benim cisin geldi mi, hadi tuvalete gidelim, galiba cisin gelmis gibi sozlerimi bacak kadar boyuyla kisiligine karsi tehdit algiliyordu. Bana yanildigimi gostermek, kontrolum altina girmemek icin cisim yok diyordu. Ben de cisin var mi gibi hicbir soru sormadim bir daha. Benim onu darlamayacagimdan emin olana kadar bir iki gunku kazalari gormezden geldim. Boylece sorunumuz cozuldu.
Ahh tuce benim oğlan bezine çok bağlanmış, çıkarmaya ikna edemiyorum. Çok üzülüyor çıkarıncaBenim oğlum 29 aylıkken gece gündüz bezi bıraktı zor oldu diyemem 2 gün sürdü ama sorun şu 1.5 ay olmasına rağmen kendi söylemiyor hep bizim götürmemiz lazım. Eğer götürmezsek sıkıştırıyor sıkıştırıyor en sonunda kaçırıyor
Aynen benimki de bezinden ayrılmak istemiyor şu sıcaktaAllah yardımcımız olsun istemeyen çocuğa öğretmek gerçekten çok zormus cook yıprandım ben bu süreçte hiç bı gelişme katedemedik hala geceleri zaten uzunca bi suredir hiç yapmıyordu tuvaletini o yüzden biz geceden sıkıntı yaşamadık gecede takmıyorum yani hiç ama gündüz de hiç bı gelişme olmadı yapıyor yaptıktan SONRA AA anne yine çiş yapmışım diyor sabırla devam etmeli miyim beze geri mi dönmeliyim bilmiyorum çok çaresiz kaldım bide bugün 1 saat ağladı bezimi özledim onu seviyorum külot giymek istemiyorum die öyle olunca sahada bı karamsar bağladım nolcak bilmiyorum
Bende oyle dusunuyorum39 aylık miyaşını mi söyleseniz.Nedir bu cocuklara 39 aylık 41 aylık falan demeler.Var mı bı anlamı belki ben bilmiorumdur