38 yaşındayım ve 2. çocuk istiyorum ama...

kuzucuk2005

Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2013
2
0
16
Ankara
Herkese merhaba,

Ben 38 yaşındayım yakında 39 olacağım ve 8 yaşında kızım var. Bu sene 2. çocuk olsamı diye düşünürken eşimin birden çıkan iş sıkıntısı yüzünden yeniden işe girip çalışmam gerekiyor. Ama yaşım itibari ile kafam çok karıştı. Kızım kuzenlerini gördükçe" anne herkesin kardeşi var ben tek mi kalacağım" dedikçe eşimle bencillik mi ediyoruz diye düşünüp üzülüyorum. Yaşım küçük olsa önce iş derim ertelerim ama maalesef. İşe de girmem lazım. Sonra da "keşke 2. çocuğum olsaydı" demek hiiiç istemiyorum. Çocuğum tek kalmasın ve bir kardeşi olsun ister oldum. Ne yapmalıyım? Acaba işe girip 1 sene sonra mı çocuk olayına girsem. Yoksa geç kalmadan çocuğu mu düşünmeliyim. Dediğim gibi sonra "keşke çocuk olsaydı, kızım da tek kalmazdı " demek istemiyorum. fikirlerinizi bekliyorum...

hem ise gir hem cocuk denemesi yap....pat diye hemen olmuyo ki zaten...diyelim iki uc ay sonra tuttu...bir 5-6 ay daha gebe iken idare edersin...Sonrasi Allah kerim...cok ince dusunme hayati...

Ablacim rabbim hayrlisini etsin inşallah. Çok zor durumda değilseniz çocuk yapın derim ben. Tabi kimse sizin kadar ii bilemez neye hazır olduğunuzu... Yaşınız büyük ama rabbim 1sene sonra hemen kismet ederse inşallah cok uzunda degil... Yani 1sene çalışıp toparlansaniz... Ama ben sunu anladmki bebegi 1ay sonraya bile düşündüğünde hamile kaldıktan sonra keske daha önce dusunseydm diyorsun..

Merhaba arkadaşım,
Bende senin gibi ikinciyi istiyenlerdenim Benim de 6 yaşında bi kızım var sadece yaşım 29
Ben nacizane fikrimi söyliyim ben bekleme bi tane daha olsun derim canı veren allah rıskını da verir belki bakarsın onun gelişi ile işleriniz daha bi yoluna girer belli mi olur
zaten haa deyincede hemen olmuyor (7.ayım benim denemede) tabi en iyi kararı siz vereceksiniz
Allah hakkınızda hayırlısını versin:)

Merhabalar; Ben de 42 yaşındayım. İlk çocuğum kızım doğduğunda 29 yaşındaydım. 8 aylık evliydim hamile kaldığımda ve ne yumurtlama günü ne başka bişiden habersiz hamile kaldım. Ne olsun derdik, ne olmasın. Kimi zaman korunur kimi zaman korunmazdık. Sonra kızım oldu hayat şartları bebeğin sorumlulukları derken biz tek çocukta kalma kararı verdik. Taki bebek kokuları gelmeye, kızım kardeş istiyorum dmeye başlayana kadar. Bu arada ben de 40 yaşıma geldim. Korunmuyoruz ama ne mümkün hamile kalmak 8 ay uğraştık ve hamile kaldım. 9. hafta kalp atışı duyulmadı aldılar. Şimdi dediğim gibi 42 yaşımdayım, hala bir umut deniyoruz. Ama ümitlerim hergeçen gün azalıyor. Tabii kızım var şükrediyorum. Allahm hiç olmayanlara versin. Ama bu sitede ne zaman yaşım artık geçiyor yapsam mı diyenlere lütfen yapın arkadaşım. Çünkü 2. çocuğu yapmadığın zaman bu ülke şartlarında zengin olmuyorsun ama 2. yi yaparsan çocuğunun kardeşi maneviyat zenginliği herşeye değer. Ben çok pişmanım, keşke soğan ekmek yeseydim kızımın kardeşi olsaydı diyorum. İş kariyer derken hayatımın en güzel olayını kaçırdım. Sakın vazgeçme çocuğuna herşey bırakabilirsin ama kardeşin yerini asla tutmaz. Hemen doktora gidip, tahlillerine başla. Benden sana naçizane bir abla tafsiyesi. Sevgiyle kal.

Bence asla beklemeyin. Çok bile beklemişsiniz. Bence geç aşta çocuk yapan diğerini de hemen ardısıra yapmalı. İkisi bir arada büyüyüp çıksın. Tabi hayat şartları ne gösterir bilemiyoruz. İnşallah bebeğinize biran önce kavuşursunuz.

Arkadaşım bencede erteleme
Ben 35 yaşındayım 77 liyim. Bir oğlum var 2007 li 5,5 yaşında
Oğluşum 3 yaşındayken niyetine girdik olmadı sonra rahimde yapışıklık çıktı ocak 2011 de ameliyat oldum mart 2011 de hamile kaldım ağustos 2011 de 5.5 aylık hamileyken kaybettim şimdi ben yeni bir bebeği çoooook ama çooook istiyorum en çok da oğlum için ama eşim istemiyo. Oğlum erken doğdu sağlık problemleri oldu ikinciyi de kaybettik ve bende rahim ağzı yetmezliği var rahim açılıyo bir dahaki gebeliğimde dikiş atılacak yatacam bütün bunlar eşimi korkutmuş ya sakat olursa ya erken doğarsa korkuyorum ben diyor çocuk istemiyorum diyo halbuki ikinci karnımdayken üçüncü hesapları yapıyordu. Ben becilce davranıp oğluşumu kardeşsiz bırakmal istemiyorum ama bu kocayla işim zor şu an bende spiral var ama martta çıkartacam eşim spirale rağmen korunan bir insan

Yani diyeceğim başımıza herşey gelebilir herşey bizim için keşke dememek için erteleme çocuk işini derim

Zaman ayırıp fikrinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. Fikirlerinizi eşimle paylaştım ve kafası karışık. Çok büyük sorumluluk bilmiyorum ki diyor. Kısmet diyor ve düşünmeye devam ediyorum. Geç kalmadan hayırlı bir karar umarım varırım.

Herşey gönlünüzce olsun...

canım bende 31 yasındayım oglum 23 aylık.. bende ilk düşündüğümde oglum 18 aylıktı ama o an olmadı ertelemek zorunda kaldık şimdi ocak ayından itibaren calışmalara basladık.. demek istedigim karar verincede hemen olmuyor. bana sorarsan erteleme cünkü zaten planla olmuyor Rabbim ne zaman ol derse o zaman oluyor. sen iste eminim bebişin en uygun zamanda rızkıyla gelecektir. benim nacizane fikrim bu..

Merhaba bende burada yeniyim kuzucuk bende 28 yaşındayım 5 yaşında bir kızım var o doğduktan sonra korunmaya başladık 4 yıl boyunca oda kuzenlerini görünce kardeş istemeye başladı 1 sene önce hamile kaldım ama 1 aylıkken düşük oldu ondan sonra 2 ay korunduk 8 aydırda bebek istiyoruz ama olmuyor bence hiç bekleme derim ha diyince olmuyor zaten.

Son durumumuz ne oldu acaba mrk edihorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…