38. haftamdayım bebegim 2,5 kilo :(

cokonatt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
23
2
36
Kızlar geçen hafta gittim doktora bi baktık iki haftada 700 gr almış dün tekrar gittim artık haftada bi kontrollere basladık 1 haftada 100 gr zar zor almış. bebek 2545 gr ve 37+4üm şuan. plesenta önde olduğu için sezeryan olacağım, haftaya için düşünüyorduk doğumu ama doktorum bebek çok küçük dedi. ne yapsak bilemedik, panik oldum bi de kendimi suçluyorum şimdi iyi beslenmedim diye :( gerçekten çok mu küçük bebeğim yoksa doktor mu biraz evham yaptı :/ bebeğime nasıl kilo aldırabilirim yardımcı olun lütfen

Üzülme annesi moralini bozma bebiside uzme insAllah saglikla sihhatle bebisini kucagina alirsin.Ben muz kasar peyniri filan kilo aldiriyor diye biliyorum sen sutunu et urunu filan eksik etme bolca ye insAllah.

doktorların verdıklerı kıloyla bebegın gerçek kılosu da bırbırını tutmayabılıyor cnm uzulme. çevremde cok duydum bunu.
kucuk de doğsa doğduktan sonra beslersın hıc bır seycıgı kalmaz

Bak canım doktorların söylediği kiloyla bebeğin doğum kilosu birbirini tutmuyor.
Bebeğe kilo aldırıcam diye uğraşmanın sana fazladan kilo aldırmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum,benim bebeğim de zayıftı,ona kilo aldırmak için neler neler yedim ekstradan,oğlum 2,750 doğdu.ki ben son derece sorunsuz bir hamilelik geçirmiştim,çok da dengeli beslenmiştim.
Ayrıca 'büyümeyi yakalama' denen birşey var,zayıf bebekler çok daha hızlı gelişiyor,bunu oğlumun doktoru söylemişti.4-5aylık olduğunda boyu da kilosu da aynı aydaki bebeklerden fazlaydı.
Yani canım bebeğin kilosuna çok takılma,olabildiğince sağlıklı beslen,sağlıkla doğurmanı diliyorum,sen de buna odaklan

Canım ben annemin 9 ay süren bulantıları ve beslenememesi neticesinde gününde ama 2.250 gram olarak doğmuşum. Sen küçük doğmana rağmen hiç ablan gibi hastalanmazdın der... Allah'ın izniyle senin bebeğinde sağlıklı doğar sağlıklı büyür inşallah.

Teşekkürler arkadaşlar birazda olsa rahatladım. Ne olursa olsun huzursuz oluyor işte bakalım Perşembe günü kontrolümüz var umarım bi problem yaşamayız

bebeğin kilosu öyle çok abartılacak kadar az değil. benimde 36. haftamda 2900 dü. arada uçurum yok yani. bide sen ne yersen ye bebek daha çok kilo alır diye bişey yok. ben şu an 40.haftamın içindeyim. bebeğim şu an 3700 olmuş ve ben 36. haftadan beri o sürekli kilo almasına rağmen bir gram bile almadım.hala gramı gramına aynı kilodayım. doğru şeyler ye fazla şey yeme. bebeğine kilo aldırmaz. maalesef benimde bu yüzden sezaryen olma ihtimalim var. eğer 4000 gramı geçmeden normal doğum başlarsa normal doğacak ama beklerse ve 4000 i geçerse maalesef sezaryen olacak. dua ediyorum bir an önce doğum başlasın diye ama ne sancı ne nişan ne suyumun gelmesi... hiç bişey yok.. hergün uzun uzun yürüyorum evdee hareketler yapıyorum eğiliyorum kalkıyorum ama yok. kızımın keyfiyerinde heralde:) neticede canım kafana takacağın hiçbişey yok. bebeğin kilosu haftasına göre normal.bekleyebiliyorsan bir hafta daha bekle bi 300-400 gram daha alsın çünkü en çok kilo aldığı haftalar. ama bu kiloda bile doğsa çsen emzirdikçe çabuk toparlar merak etme. hem sezaryen için neden acele ediyorsunki. bebeğin beyin gelişimi 38. haftada tamamlanır. 38 i geçince ol bence. hayırlı doğumlar dilerim. sana ve bebeğine sağlıklı bir ömür..

kız kardesıme de 2kılo 800 gr dedıler bebegıne bebek masallah 3kılo 400 gr dogdu..

Bugün kontrole gittim bebiş tam 3075 olmuşş :)))) bi haftada 500 gr almış ama itiraf etmek gerekirse hayatımda hiç böyle düzenli beslenmemiştim. kalp atışları ve hareketleride çok iyi dedi doktorum :) cumartesi günü doğumumuz var bakalım hayırlısıyla çok heyecanlıyım :):):):)

Bugün kontrole gittim bebiş tam 3075 olmuşş :)))) bi haftada 500 gr almış ama itiraf etmek gerekirse hayatımda hiç böyle düzenli beslenmemiştim. kalp atışları ve hareketleride çok iyi dedi doktorum :) cumartesi günü doğumumuz var bakalım hayırlısıyla çok heyecanlıyım :):):):)

hayırlı olsun ne güsellll.....boşuna üzmüşsün kendini. Allah hayırlı doğum nasip etsin. sen de bebeğinde çok sağlıklı olursunuz inşallah.

bi arkadaşımında öle idi her gece ballı süt içti bebişi biraz toparlamıştı sende iç bnce.

Adınıza gerçekten çok sevindim.Merak ettim bir haftada 500 gr alacak kadar neler yediniz ? Eminim düzenli beslendiniz ,dikkat ettiniz ancak ben ayrıntılarını ,rutininizi merak ediyorum.Güle güle büyütün bebeğinizi.

Arkadasım 36. Haftada sezaryen oldu 10 gun once. Bebek son 2haftada hic gelismediginden dogumu uygun gördü doktoru. 2500 gr 46 cm doğdu. Hicbir sorunu yok şimdilik.

Ben de iki üç ay önce bu konuyu araştırıyordum.Şimdide tecrübemi bundan sonra bu sıkıntıyı çeken arkadaşlar için aktarmak istiyorum.38.haftama girerken bebek 2,550 gr idi.Bebeğin kilo almayacağını savunanlar var.Ancak ben bu gebeliğimde pek et yemedim ,yumurtaya da pek yanaşmadım.Halbuki ilk oğlumda 37.haftamda doğum yaptım kilosu 2 hafta önden gidiyordu.Bunda ise 2 hafta geri.Geri kalan haftalarımda sürekli köfte yaptım.Yumurta kırdım sabahları.Oğlum 3,420 doğdu.Demek ki 38.haftadan sonra da gayet iyi kilo alınabiliyormuş.Kimse üzülmesin ,balık ,et ,yumurtaya ağırlık versin.

Back
X