- 28 Aralık 2024
- 10
- 2
- 1
- 27
- Konu Sahibi gulizaryildiz
herkese merhaba.benim yenidoğan bebeğim 1.ayını doldurduktan sonra sürekli fışkırır tarzda kusmaya başladı.başta acile götürdük sonuçları temiz çıktı reflüdür mamasını değiştirin diyip gönderdiler.denileni de yaptık ama daha kötü olmaya başladı.öyle olunca randevu bulamadığımız için özele götürmeye karar verdik ultrasonu çekilince pilor stenozu( mide çıkışında darlık)olduğu ortaya çıktı.profesör çocuk cerrahimiz mide çıkışında 1,5 cm bir darlık olduğunu bunun ciddi bir rakam olduğunu bir an önce ameliyat olması gerektiğini, içtiklerinin mideden bağırsağa inmediğini veya çok az indiğini dolayısıyla kusarak geri attığını tek çözümün ameliyat olduğunu söyledi ama hasatane bu ameliyat için 82 bin tl istedi karşılayacak durumumuz yoktu.bizde aynı gün içinde devlet hastanesine acilden giriş yaptık.anlattık durumu serum bağladılar beslemeyi kestik yatişını istedi doktor ertesi gine kadar sadece serumla beslendi ve serumdna dolayı kusması kesildi.ertesi sabah ultrason çekildi ve ameliyata alındı.pilor stenozu olan bir bebekte besinler aşağı inmez ve midede birikebilir kusması da kesilmişti.ama narkozdan önce midesi boşaltılmadı ve narkoz esnasında bebeğim kusmaya başlamış ciğerine kaçmış yine de ameliyata başlayıp bitirmiş ameliyattan sonra aspirasyon yapılmış.şuan 3-4 gündür hala yoğun bakımda ve makineye bağlı nefes alıp veriyor.sorum şu; bu tür bir vaka da doktorun bu komplikasyonu ön görüp midenin boşaltılması sonra anestezi verilmesi gerekmiyor muydu? burda bir ihmal söz konusu sizce? ameliyat iyi geçmiş eğer kusma olayı olmasaydı bebeğim şuan benimle evdeydi.doktora ultrasonda midesinde bir şey olup olmadığı belli olmuyor mu niye midesi dolu bir halde anestezi verildi diye sorduğumuzda: hayır midesinin dolu veya boş olduğu ultrasonda belli olmaz bunu anlamanın bir yolu yok ben sadece anneye gece aç bırakıp bırakmadığını sorarım ona göre ameliyatıma alır yaparım dedi.2025 yılına gireceğiz böyle bir şey mümkün olabilir mi? böyle bir olay yaşayan var mı veya fikri olan veya aramızda doktor olan.lütfen yardımcı olun ben mi yanlış düşünüyorum? ne yapmalıyım?