37 haftalık gebeyim. Normal doğum düşünüyorum ama dikişli olmasından korkuyoruummm

normal yapacaksan şimdiden nefes çalış ben tüp bebek yapıp ilk diye normal doğurmaya merak ettim. ben zannediyorum tüp bebe ya bu 40 haftayı doldurmadan gelmez.sancım 36+5 de geldi.sancı öyle girdiki nefes çalışmadığım için kaburgalarım kasılıyordu.nefes alamıyordum.sancı hiç ara vermiyordu hep direk ıkınıyordum. ebelerde ıkınma direk çocuğun kafası şişer diyorlardı ki şişmiş de ben can havlıyle nasıl bileyim.normal doğuracaksan yanına sağlam iradeli birini al benim annem bu konuda destek değil köstek oldu daha kötü hissettirdi kendimi. sonra 7 cm açıklığa rağmen sezeryan oldum. sağ olsun ebeler çıkaracaksın yerine içinde kalır dedikleri için sürekli.ayrıca sezeryan olacağımı bilseydim.baştan gün alırdım ya.süründüğümle kaldım bi gece.

Bende dogumumu anlatiyim moral olsun size. Bende internetten pozitif dogum hikayeleri okuyordum ve kendime telkin veriyordum. İki dogum yaptim ikiside kolay gecti.
Bir dogum hikayesi okumustum. Kadin hastaneye gittiginde 8 cm acilmasi vardi. Dua ediyordum benimde oyle olsun diye.
Leke geldi benden . Sanci falan yok , hastaneye gittim. Dr muayne etti 8 cm dedi hemen dogumhaneye. Hazirladilar beni. Direkt catala oturttular,. Serum taktilar. Sonra ebe suyumu patlatti. Suyumu patlatinca sanci gelmeye basladi. Tahmini yarim saat icinde dogum gerceklesti.

Benim yasadigim dogumlar icin soyluyorum. Sancilar adet sancisi gibi. Sadece dogumun gerceklesmesini saglayan son 2 veya 3 sanci biraz daha siddetli . yinede dayanilmayacak gibi degil. Sadece sanci aninda derin nefes alip yavasca verin. Dr ikin dediginde de kuvvetlice ikinin. 2 ikinmada cikti benimki oyle hatirliyorum .
Dogum aninda bebek cikarken ve dikislerde aman aman bir agri yok. İki dogumda da hatirladigim tek agri . Dogum anindaki 2 3 sanci. Gerisi kolaydi.

İlk dogumda dokisim daha coktu ama rahatsiz olmadim. Yani batikonlu su ile bakimimi yaptim ,kuru tuttum. İlk zamanlar yormayin kendinizi.
Normal sartlariniz varsa normal dogum gibisi yok.
Hayirli dogumlar

Ben de 12 saat sancı çektim
Güya erken doğum riskim vardı 12 saat sonra anca doğu:)
Rahim ağzında dikiş vardi
35 buçuk haftaliktim bebek çok iri dikişlerin alicaz dogum yapman lazm dediler dikişlerim alındı
Hemen 5 cm açılma oldu
Gerisi ise bı turlu gelmedi suni sancıyla .açıldı
Başımda on tane Dr yalvariolar
Bebeğini kurtar söylediklerimizi yap içerde sıkışacak yoksa
Nefes kontrolunu yapamadım ikinmayi yapamadım
Tuttum Dr un kolundan yapamıyorum dedim bayilir gibi oldum tokat attılar
Alttan muayene ettiler çok sert bı sekilde
Elleriyle mi açtılar ne yaptılarsa farklı bı sey yaptilar
Doğum dediler ve doğum masasına aldılar
Sonra kesi attılar
Doğumdan sonra yarım saat dikiş attılar
Neden bukdar uzun sürdü dikişlerim dedim
Sen hiçbir şey yapmadın çünkü bebek yırtarak çıktı oyizden dikişlerin de çok dediler

Slm kızlar bende 38 haftalık hamileyim. Çatı muayenesi nde sorun çıkmadı ama bnm hala korkum var ister istemez kasıyorum sancim çıkmıyor ama kasik ve bel ağrım fazla. Dr artık doğumu bekliyorum dedi hayırlı si bakalım..

Slm kızlar bende 38 haftalık hamileyim. Çatı muayenesi nde sorun çıkmadı ama bnm hala korkum var ister istemez kasıyorum sancim çıkmıyor ama kasik ve bel ağrım fazla. Dr artık doğumu bekliyorum dedi hayırlı si bakalım..[/QUOTE

Slm kızlar bende 38 haftalık hamileyim. Çatı muayenesi nde sorun çıkmadı ama bnm hala korkum var ister istemez kasıyorum sancim çıkmıyor ama kasik ve bel ağrım fazla. Dr artık doğumu bekliyorum dedi hayırlı si bakalım..
Kasma canım su akar yolunu bulur. Ben de çatı muayenesinden 2 gün sonra doğum yaptım hatta pazartesi muayene oldum 1 cm açılmam vardı doktor bundan sonra lekelenme olabilir normal dedi ama baya baya salı geceye kadar nişan geldi benden salı gece sancılarım hafif hafif başladı Çarşamba sabah da doğum yaptım :) Allahım seni de bir avaz da kurtarır inşallah ne kadar düşünmezsen akışına bırakırsan o kadar iyi bu arada ben son zamanlarda çok yürüdüm o yüzden açılmam ve doğum sürecim çabuk oldu çok şükür

Yurumeyi çok istiyorum ama idrar yolu enfeksiyonu yuzunden kasiklarim çok ağrıyor. Yinede olduğunca çabalıyor um arada kasılmalarim oluyor ozellikle bel ağrısı çok fazla ins bir avazda kurtulurum moralin için teşekkürler

Hayırlısı olsun, sağlıkla al kucağına inşallah :) Benim oğlum 26 aylık, kızım 4 aylık oldu. İkisini de normal doğumla getirdim dünyaya. Doğum çok başka bir his.. Yani hamilelik bu kadar uzun sürmese üçüncüyü düşünebilirdim ama eziyete dönüşüyor benim için. Evet çok aktif geçiriyorum ama son 1 ay omurga ve pelvis ağrıları beni öldürüyor.

Kızımda son muayenede doktor bir iki güne gelirsiniz zaten doğuma ama yine de kontrol için randevu alın demişti. 38 haftalıktım ben de. 1 hafta sonra kontrole gittim, doktor şaşkınım dedi. Sancılarım düzensiz ve şiddetsizdi çünkü. Bir türlü doğumu tetiklemiyordu. 39+2'de 4 cm açıklık ve %50 rahim silinmesiyle hastaneye gittim, 2 saatte doğurdum kızımı :)

Korkman çok normal. İlkinde bilmediğin için korkarsın, ikincisinde yana bana birşey olursa arkamdaki evladıma kim bakar diye korkarsın.. Ama gönlünü ferah tut. İnşallah yolunda gidecek herşey, o bebek bir türlü oradan çıkacak :)

C Ceylin_cey_35 & waitforb waitforb çatı muayesine gidip, normal doğum olacak dedikleri hâlde, sezaryene alınanlar oluyor mu? Bir de kendi istekleri diye yazmaları yok mu :kızgın:

Varsayalım ki öyle bir durum oldu, normal deyip sezaryene aldılar,herşey yolunda olduğu hâlde, yani normal doğum olabileceği hâlde, ne yapabiliriz? Şikayet etme durumu falan? Tamam sonuçta izler ebediyyen kalacak, ama.. ne bileyim:işsiz:

Bebek yada annede sıkıntı olmadigi sürece sezeryan yapılmamalı zorla yapmazlar sizden izin almalari gerekir herşeye ragmen normal olmuyorsa yapcak bisi yok maalesef

Bebek yada annede sıkıntı olmadigi sürece sezeryan yapılmamalı zorla yapmazlar sizden izin almalari gerekir herşeye ragmen normal olmuyorsa yapcak bisi yok maalesef
Anladım. Çünkü bir tanıdığımızda normal dediler, herhangi bir sorun olmadığı halde sezaryeme aldılar, bir de üstüne üstlük kadının ailesine falan kendi isteğidir dediler. Millet şaşırmış ya hep kolayına gidiyorlar

C Ceylin_cey_35 & waitforb waitforb çatı muayesine gidip, normal doğum olacak dedikleri hâlde, sezaryene alınanlar oluyor mu? Bir de kendi istekleri diye yazmaları yok mu :kızgın:

Varsayalım ki öyle bir durum oldu, normal deyip sezaryene aldılar,herşey yolunda olduğu hâlde, yani normal doğum olabileceği hâlde, ne yapabiliriz? Şikayet etme durumu falan? Tamam sonuçta izler ebediyyen kalacak, ama.. ne bileyim:işsiz:
Mesela şöyle olabiliyor şartlar uygun sancı başlıyor ama açılma tam olmuyor o zaman direkt sezeryan ya da yine her şey normal süreç işliyor ama nst de bebeğin kalp atışları yavaşladı o zaman gene sezeryana alıyorlar bu durumda tek düşünmen gereken bebeğin olmalı ve doktoruna güvenmelisin

Mesela şöyle olabiliyor şartlar uygun sancı başlıyor ama açılma tam olmuyor o zaman direkt sezeryan ya da yine her şey normal süreç işliyor ama nst de bebeğin kalp atışları yavaşladı o zaman gene sezeryana alıyorlar bu durumda tek düşünmen gereken bebeğin olmalı ve doktoruna güvenmelisin
Haftaya perşembe günü çatı muayenesi var, ne diyecekler bakalım. Özele gittiğimde bebek normal doğum pozisyonunda dedi, umarım herşey yolunda olur :)

Anladım. Çünkü bir tanıdığımızda normal dediler, herhangi bir sorun olmadığı halde sezaryeme aldılar, bir de üstüne üstlük kadının ailesine falan kendi isteğidir dediler. Millet şaşırmış ya hep kolayına gidiyorlar

Kendi isteği değilse bile eşinin isteğidir. Çünkü anne ya da babanın imzası olmadan sezaryen yapamazlar. Ben de normal doğum yaptım ama doğuma girmeden önce bir sorun olursa sezaryen ameliyatı kabul ediyorum diye kağıt imzalayıp (ben çok da müsait bir durumda olmadığım için benim adıma eşim imzaladı) öyle girdim doğumhaneye.

Back
X