Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkr ederm cevabnz için. Bebeğnz kaç kilo doğdu? Benm bebeğm 37 haftadayz 3 kiloyu geçti. Maşallh diyelimkilo aldıkça doğurablrmym korkusu daha da artıyo. Bu kadar endişelncğmi hiç tahmn etmzdm ama oluyomşNormal doğum yaptım dikislerden yana sıkıntım olmadi dogumdan sonra her lavabodan sonra batikonlu su ile taharet alıp saç kurutma makinesi ile kuru tuttum 15 güne tüm dikisler düştü. Rahim yollarim dar ve aci esigim cok düşüktur ben normal doğurduysam herkes dogurur yeter ki kendinize guvenin is kafada bitiyor
Sağolasın, 3 kilo 400 gr dogdu 39 haftalik dogum yaptım son haftalar sekerli şeyler meyve fazla tuketmemeye calis bunlar bebege kilo aldiran şeylerÇok teşekkr ederm cevabnz için. Bebeğnz kaç kilo doğdu? Benm bebeğm 37 haftadayz 3 kiloyu geçti. Maşallh diyelimkilo aldıkça doğurablrmym korkusu daha da artıyo. Bu kadar endişelncğmi hiç tahmn etmzdm ama oluyomş
Bebeğimin bir hafta önden gidiyo olması ilk düşüündüren şey. Doğurablrmym acaba diye. İkincisi de sürekli enfeksiyonla uğraşyrm. Doğmdan sonra da devam ederse hem orda dikiş hem enfeksiyon nası yapcm blmyorumBen iki normal doğum yaptım. Birinde kesi yapıldı ve dikiş atıldı, diğerinde yırtık vardı çok minik sadece o onarıldı. Korkulacak birşey yok aslında. Tam olarak seni düşündüren, korkutan nedir?
Bebeğin iki hafta bile önden gitse doğurabilirsin merak etme :) Ayrıca ultrason kesin değil yaklaşık değer veriyor. İlk hamileliğimde oğlum 3 hafta önden gidiyordu. Doktor 4 kiloya yakın olacak bu bebek dedi. Doğuma yakın yavaşladı ve olması gerekene geldi ölçüleri. 3500gr bekliyorum bebeği dedi doktor son muayenede. 2980 gr doğdu bebeğim.Bebeğimin bir hafta önden gidiyo olması ilk düşüündüren şey. Doğurablrmym acaba diye. İkincisi de sürekli enfeksiyonla uğraşyrm. Doğmdan sonra da devam ederse hem orda dikiş hem enfeksiyon nası yapcm blmyorum
İnşallah canım yaa içimi rahatlattın. Böyle tecrübeli kişilerle konşmak iyi geliyo. Bilmediği şeyden daha çok korkuyo insan. Az kaldı yakında gelr bebeqm sağlkla inşallah. Babası şuan yanmzda değil gerçi biraz beklese daha iyi:)Bebeğin iki hafta bile önden gitse doğurabilirsin merak etme :) Ayrıca ultrason kesin değil yaklaşık değer veriyor. İlk hamileliğimde oğlum 3 hafta önden gidiyordu. Doktor 4 kiloya yakın olacak bu bebek dedi. Doğuma yakın yavaşladı ve olması gerekene geldi ölçüleri. 3500gr bekliyorum bebeği dedi doktor son muayenede. 2980 gr doğdu bebeğim.
Yani demem o ki, rakamlara değil bebeğinin sağlığına odaklanırsan daha sakin bir gebelik ve doğum geçirirsin :)
Enfeksiyon olayına gelince.. Kesi atılması denilince, insanın aklında boydan boya bir kesik gibi canlanıyor. Atılacak kesi muhtemelen salata yaparken elini yanlışlıkla kestiğin yaradan daha büyük olmayacak. Ayrıca kesinin atıldığı doku, gerçekten çabuk toparlanmaya ve iyileşmeye meyilli bir doku.
Diğer arkadaşımızın söylediği gibi, baticon ile her tuvaletten sonra o bölgeyi yıkaman yeterli olacaktır.
Gözünü hiç korkutma detaylarla :) İnşallah güzel doğum hikayeni de okuruz burda.
Ben de hep normalden yanaydım zaten. Doğru söylyosn. Adı üstnde normal doğum. İnşallah senn doğumun da sıkıntısız geçer. Allah gönlüne göre versin. Bikaç arkadaşm sancı gelmediği için suni sancıyla norml doğm yaptılar ve çok zorlandklarını söylediler. Böyle hikayeler etrafımda birden çoğalnca korktum tabi ama yavaş yavaş endişelerm geçiyo gibi. Herşeyi akışına bırakmk en doğrusu galiba.Bizim 34. Haftada 3050 gramdi uc hafta onde gidiyor benim riskli gebelik oyuzdrn mecburi sezeryan olacak ama benim gönlum normal dogumdan yana keske normal dogurma imkanim olsa hic korkmayin normal dogumla cok cabuk toparlanirsiniz kardesim dogumdan sonra kucaginda bebekle tekerlekli sandalyede gulerek geldi odasina..
Bencede en guzeli akisina birakmak az once bir arkadasim yazdi hafif kasilmalarim vardi doktora bir gittim 5 cm acilmam varmis bir saatte dogurdum aksama tapurcu oldum diye yani hep kötü degil ya boyle guzel dogumlar var.. Bende normal dogum yapmak istiyorum sezeryan hikayeleri beni acaip korkutuyor etraftan yarim insan oluyorsun diyenler bile var.. Ama bebgimi riske atamam yeterki biz kavusalim dogum en fazla birkac saatin basina gelir ama sonucu mükemmel olacak insallah..Ben de hep normalden yanaydım zaten. Doğru söylyosn. Adı üstnde normal doğum. İnşallah senn doğumun da sıkıntısız geçer. Allah gönlüne göre versin. Bikaç arkadaşm sancı gelmediği için suni sancıyla norml doğm yaptılar ve çok zorlandklarını söylediler. Böyle hikayeler etrafımda birden çoğalnca korktum tabi ama yavaş yavaş endişelerm geçiyo gibi. Herşeyi akışına bırakmk en doğrusu galiba.
Ayyy ne güzel darısı başımıza:) önemli olan aslında bebeğmze sağlıkla kavuşablmek. İlk terchmz norml olmalı. Baktk olmuyo. Sağlık sebepleri engel oluyo. O zamn da yapck bşy yok. Sezeryan da bir seçenk tabiki. Hayrlısı olsun. Kızım gelsn de kucağıma sağlıkla inşallh sonrası hallolurBencede en guzeli akisina birakmak az once bir arkadasim yazdi hafif kasilmalarim vardi doktora bir gittim 5 cm acilmam varmis bir saatte dogurdum aksama tapurcu oldum diye yani hep kötü degil ya boyle guzel dogumlar var.. Bende normal dogum yapmak istiyorum sezeryan hikayeleri beni acaip korkutuyor etraftan yarim insan oluyorsun diyenler bile var.. Ama bebgimi riske atamam yeterki biz kavusalim dogum en fazla birkac saatin basina gelir ama sonucu mükemmel olacak insallah..
Doğum nasıldı? Anlatabilir misiniz?Normal doğum yaptım dikislerden yana sıkıntım olmadi dogumdan sonra her lavabodan sonra batikonlu su ile taharet alıp saç kurutma makinesi ile kuru tuttum 15 güne tüm dikisler düştü. Rahim yollarim dar ve aci esigim cok düşüktur ben normal doğurduysam herkes dogurur yeter ki kendinize guvenin is kafada bitiyor
Kisaca anlatayım suyum geldi daha once gebe egitimine katılmıştım su gelmesi durumunda 1 saat içinde hastaneye gitmek gerekiyor, sancı gelişi olursa 5 dk da bir gelen düzenli dalgalarda hastaneye gittiginizde açıklik yaklasik 5 cm olacaktır demislerdi ben de hep evde sancımı çeker yolu yarılayınca giderim diye hayal etmistim ama dogum hayal edilenden farkli gelişebiliyor. 39+1 de dogumum oldu ve normal doğum istedigimden hamilelik squatından tutun her gün yürüyüşe kadar nefes egzersizleri vs. hep çalıştım. Hastaneye geldigimde 1 cm açıklık vardı ve ağrım yoktu saat 17.00 girisim oldu hastaneye saat 21.00 hala açıklığım yoktu bebek kakasini yapmıştı ve kanamam vardi. Telasli bir şekilde durumu dr a soyledigimde bebek iyi oldugu sürece sikinti olmadigini soylediler o an bana sezeryan deseler hic dusunmeden kabul ederdim inanin ama hastane politikası sonuna kadar bebek iyi ise (nst de kalp atışı kontrolü) normal doğum yanlısı bir hastane idi. Acilmam olmadığı icin rahim ağzına fitil ve balon yerlestirdiler ondan sonra hafif sancılar başladı ama acilmam hala yoktu ve balon rahim agzi kontrolunde cikti geri de takamadilar. Sonra bir sure sonra dakika bir sancı gelmeye basladi ve gercekten zordu. Dr a acilmam yok bu kadar sanci son anda olmaz mi dayanamıyorum dedigimde ebe gelip kas gevsetici ve ağrı kesici vurdu ondan sonra ki kontrolde hop 6 cm açılma heh dedim normal doguracagim. Bebegin kalp atislari 170 lerde. O da mücadele veriyor yavrum. Neyse 3 dk bir gelen ve 40-60 sn suren dalgalar ve benim ara sancilar ile bas etmede en önemli sey nefes egzersizlerim vardi. Kesinlikle nefes egzersizlerine calsin derim inanilmaz faydasi var o an dalgaya degil nefesinize odaklaniyorsunuz ve vajeni gevsek tutuyorsunuz. Acilmam 8 cm olduğunda ikinma hissi geldi ve ben her dalga ikindim. 2 saat sürdü ve dalga aralarinda cok ilginç ki uyuyup kaldim yani Allah öyle bir düzen kurmus ki dinleniyorsunuz resmen sonra 3 dk sonra yeni dalga ve sabah ezani okunuyor dogumum yakin dedim icimden. Saat 5.40 sularinda dr geldi bakti gitti digeri geldi bu sefer eliyle rahim agzima bir seyler yapti sonra kadin dogumm diye bağırdı beni hemen tekerlekli sandalyeye oturtup dogumhaneye aldilar ikin dediler bagirdim ikinirken bagirma tum gucunu ver dediler yalniz bizim oglanin kafasi büyüktu sonra ikindim, ikindim bebek cikmayinca drum karnima basti ve hop bizim oglan dogdu şöyle bir etrafa bakti bi kac sn sessizlikte sonra aglamaya basladi. Kordonunu hemen kesmeyin dedim ve o halde goğsume koydular daha sonra islemleri var diyip aldilar ve dikisimi dr yapti odaya cikinca da verdiler bebisimi dili disarda cok acikmis uzun yoldan geldi tabi bi kac denemeden sonra kapti memeyi kardesimin esi ebe o da yardim etti sag olsun boyle işte pek de kisa olmadi hakkini helal etDoğum nasıldı? Anlatabilir misiniz?
Ay maşaALLAH, RABBİM bağışlasın, herkese kolayca doğurmayı nasip etsin.Kisaca anlatayım suyum geldi daha once gebe egitimine katılmıştım su gelmesi durumunda 1 saat içinde hastaneye gitmek gerekiyor, sancı gelişi olursa 5 dk da bir gelen düzenli dalgalarda hastaneye gittiginizde açıklik yaklasik 5 cm olacaktır demislerdi ben de hep evde sancımı çeker yolu yarılayınca giderim diye hayal etmistim ama dogum hayal edilenden farkli gelişebiliyor. 39+1 de dogumum oldu ve normal doğum istedigimden hamilelik squatından tutun her gün yürüyüşe kadar nefes egzersizleri vs. hep çalıştım. Hastaneye geldigimde 1 cm açıklık vardı ve ağrım yoktu saat 17.00 girisim oldu hastaneye saat 21.00 hala açıklığım yoktu bebek kakasini yapmıştı ve kanamam vardi. Telasli bir şekilde durumu dr a soyledigimde bebek iyi oldugu sürece sikinti olmadigini soylediler o an bana sezeryan deseler hic dusunmeden kabul ederdim inanin ama hastane politikası sonuna kadar bebek iyi ise (nst de kalp atışı kontrolü) normal doğum yanlısı bir hastane idi. Acilmam olmadığı icin rahim ağzına fitil ve balon yerlestirdiler ondan sonra hafif sancılar başladı ama acilmam hala yoktu ve balon rahim agzi kontrolunde cikti geri de takamadilar. Sonra bir sure sonra dakika bir sancı gelmeye basladi ve gercekten zordu. Dr a acilmam yok bu kadar sanci son anda olmaz mi dayanamıyorum dedigimde ebe gelip kas gevsetici ve ağrı kesici vurdu ondan sonra ki kontrolde hop 6 cm açılma heh dedim normal doguracagim. Bebegin kalp atislari 170 lerde. O da mücadele veriyor yavrum. Neyse 3 dk bir gelen ve 40-60 sn suren dalgalar ve benim ara sancilar ile bas etmede en önemli sey nefes egzersizlerim vardi. Kesinlikle nefes egzersizlerine calsin derim inanilmaz faydasi var o an dalgaya degil nefesinize odaklaniyorsunuz ve vajeni gevsek tutuyorsunuz. Acilmam 8 cm olduğunda ikinma hissi geldi ve ben her dalga ikindim. 2 saat sürdü ve dalga aralarinda cok ilginç ki uyuyup kaldim yani Allah öyle bir düzen kurmus ki dinleniyorsunuz resmen sonra 3 dk sonra yeni dalga ve sabah ezani okunuyor dogumum yakin dedim icimden. Saat 5.40 sularinda dr geldi bakti gitti digeri geldi bu sefer eliyle rahim agzima bir seyler yapti sonra kadin dogumm diye bağırdı beni hemen tekerlekli sandalyeye oturtup dogumhaneye aldilar ikin dediler bagirdim ikinirken bagirma tum gucunu ver dediler yalniz bizim oglanin kafasi büyüktu sonra ikindim, ikindim bebek cikmayinca drum karnima basti ve hop bizim oglan dogdu şöyle bir etrafa bakti bi kac sn sessizlikte sonra aglamaya basladi. Kordonunu hemen kesmeyin dedim ve o halde goğsume koydular daha sonra islemleri var diyip aldilar ve dikisimi dr yapti odaya cikinca da verdiler bebisimi dili disarda cok acikmis uzun yoldan geldi tabi bi kac denemeden sonra kapti memeyi kardesimin esi ebe o da yardim etti sag olsun boyle işte pek de kisa olmadi hakkini helal et![]()
Rica ederim, sağlıkla gelsin bebegin, kolay bir dogum olsun ins. bizimki simdi bir yaşında zaman ne çabuk gecmis..Ay maşaALLAH, RABBİM bağışlasın, herkese kolayca doğurmayı nasip etsin.
Ben de ilk sancılar gelsin diyorum su gelirse daha sıkıntı sanırım ama bakalım hayırlısı. Çok teşekkür ederim.
İnşaALLAH biz de o günleri görürüz. Kaç kilo aldın hamileliğinde ?Rica ederim, sağlıkla gelsin bebegin, kolay bir dogum olsun ins. bizimki simdi bir yaşında zaman ne çabuk gecmis..
Amin ins. 16 kilo aldım ama ben de tam tersi son aylar cok hareketli oldugumdan fazla almadim 5. ve 6. aylarda cok hızlı kilo almıştım bebek doğduktan 5 ay sonra eski kiloma dondum emzirmek gercekten mucizeİnşaALLAH biz de o günleri görürüz. Kaç kilo aldın hamileliğinde ?