• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 37 haftalik dogan bebegimin kalbi delik.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bilgiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
2.256
712
73
Selam.Bebegim 37 haftalik dogdu.sonra 2 aylik oldugunda kalbinde 3mm delik oldugu soylendi.simdi 6ay yarimlik yine bakildi 8.9mm olmus.doktor biraz daha bekleyelik 1 yasina kadar kapanorsa kapanor kapanmazsa ameliyat gerek diyir.cok uzgunum cok kucuk canim yaniyor cok korkuyorum.bebegi oyle olup sonra deligi kapanan oldumu.yada delik olanlar neler yasadiniz bana yardimci ola bilirmisiniz.

Bir bilgisi olan varsa.bebegi oyle olup sonra delik kapanan varsa Allah askina birseyler soylesin cok uzgunum

Benim bebeğimde de delik var 8 aylık 15 mm büyük bir delik doğduğunda 7 mm idi gittikçe büyüdü kilo alımı da çok az böyle devam ederse birkaç ay sonra ameliyat olacak, kilo alımı çok önemliymiş bebeğin kilo alması iyiyse 3,4 yaşına kadar bekletiyor doktorlar belki sizinki kapanabilir geçmiş olsun bebeğinize

Benim bebeğimde de delik var 8 aylık 15 mm büyük bir delik doğduğunda 7 mm idi gittikçe büyüdü kilo alımı da çok az böyle devam ederse birkaç ay sonra ameliyat olacak, kilo alımı çok önemliymiş bebeğin kilo alması iyiyse 3,4 yaşına kadar bekletiyor doktorlar belki sizinki kapanabilir geçmiş olsun bebeğinize
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun insAllah sizin bebeginizde sag salim kurtarir.benimde bebegim cok kilolu digil acaba ondanmi.bide bebeginiz cok kusuyormu.benim bebegim kusuyor.bide en korktugumda bi hırıltı var bebegimde bilmiyorum ne.en cokta yemekden sonra bir hirilti oluyor.acaba sizin bebeginizdedemi oluyor?

Amin sagolun ilk dört beş ay kusma çok oldu doktorumuz reflu dedi kalple ilgisi yok demişti şu an geçti kusması hırıltı hiç olmadı bizde terleme var özellikle kafasında bunu sordum terleme kalpten oluyordur demişti doktorumuz

Eşimin yeğeninde 2 delik vardim boyut olarak bilmiyorum ama 2-3 yaşında tamamen kapandı iki delik de. Rabbim sizin evladiniza da şifalar versin..

Amin sagolun ilk dört beş ay kusma çok oldu doktorumuz reflu dedi kalple ilgisi yok demişti şu an geçti kusması hırıltı hiç olmadı bizde terleme var özellikle kafasında bunu sordum terleme kalpten oluyordur demişti doktorumuz
Anladim canim.peki boynunun arkasindami oluyir terleme?siz nerde yapdiracaksiniz ameliyyati?iyi bir doktor buldunuzmu?

Eşimin yeğeninde 2 delik vardim boyut olarak bilmiyorum ama 2-3 yaşında tamamen kapandı iki delik de. Rabbim sizin evladiniza da şifalar versin..
Cok sagolun Allah sizinde yuzunuzu guldursun kalbim biraz rahatladi insAllah bizdede kapanir.Allah sifa verir insAllah.sizinde bebeginiz varsa sag salim buyusin insAllah

Evet ensede oluyor izmir ya da istanbulda olacak henüz doktor araştırmadık bakalım ne kadar büyük olursa çocuk daha kolay atlatıyormuş kilo alsin da ertelensin diye uğraşıyoruz

Evet ensede oluyor izmir ya da istanbulda olacak henüz doktor araştırmadık bakalım ne kadar büyük olursa çocuk daha kolay atlatıyormuş kilo alsin da ertelensin diye uğraşıyoruz
Anladim Allah yardimcimiz olsun o zaman hayirlisi insAllah

Canim bide seni yordum bunuda merak etdimde bebeginin kilosu kac canim.dusuk kilolu dedinde oyuzden

Anladim Allah yardimcimiz olsun o zaman hayirlisi insAllah
Diğer ay gidicez kontrole gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi sizinki daha küçük bir delik olduğu için bekletirler kapanma ihtimali de var içinizi ferah tutun

Kontrolleri aksatma lütfen .bunun dışında yapabileceğin birşey yok .bebeğin ameliyat olsa bile sıkıntı olacağını zannetmiyorum .bende iki delik var ,hala hayattayım :)

Arkadasin kızınında delik vardı ankaraya sevkle kalp ameliyatı oldu. Küçük bebeklerin süreci daha kolay geçiyormuş diye duydum doktorlardan.
Bebekte şimdi çok iyi maşallah. Bu arada ablam 6 ay 10 günlük kalbinde delikle doğmuş. Hayatta ve çok iyi şükürler olsun.
Sizin yavrunuza da rabbim şifa versin inşallah.

Benim oğlumun da kalbinde delik vardı 11 yaşinda şuan
1 yasında Ankara 'da ameliyat oldu.
InsaAllah senin bebegin ameliyat gerekmeden kapanır delik.
Ama eger ameliyat olsa bile üzme kendini.bunu söylemek çok kolay evet ama inan ki çocuklar çok kolay iyileşiyor.
Ilk 5 gün zordu,sonrası 1 ay biraz daha kolaylaştı ve 3 ay dikkatli davrandık ( ameliyat yeri için )
Ve sonra cok sükür gecti gitti
Yıllik kontrollerimiz var simdi
Bebekken ameliyat öncesi kilo ve boy hep sınırdaydı.ameliyat sonrasi çok sükür gelişimi hızlandı ve kilo aldı

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Istanbul Izmir ve Ankara tercihiniz olsun daha deneyimli doktorlar burda var

Allah acil sifalar versin yavrunuza

Diğer ay gidicez kontrole gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi sizinki daha küçük bir delik olduğu için bekletirler kapanma ihtimali de var içinizi ferah tutun
InsAllah canim ameliyyat olsa bile demekku boyle hayirliymis insAllh hepimizin bebegi sag salim olur hep.tamam bende buraya yazarim ne olursa bakalim nasil olacak.Allah razi olsun

Arkadasin kızınında delik vardı ankaraya sevkle kalp ameliyatı oldu. Küçük bebeklerin süreci daha kolay geçiyormuş diye duydum doktorlardan.
Bebekte şimdi çok iyi maşallah. Bu arada ablam 6 ay 10 günlük kalbinde delikle doğmuş. Hayatta ve çok iyi şükürler olsun.
Sizin yavrunuza da rabbim şifa versin inşallah.
Cok sagolun.Allab sizdende razi olsun.ablanizada uzun omurler dilerim.

Benim yegenimde 37. Haftada suyu bittigi icin dogdu ve kalbinde 2 delik vardi kapanacak yerde degildi 8. Ayinda acik ameyliyat oldu 2 gun sonra taburcu oldu simdi 15 aylik cok sukur cok cok iyi ve hareketli bir cocuk gecmis olsun oncelikle sukur dermani var hatta dru cok iyi ve dogustan kalp rahatsiLigi olan cocuklardan herhangi ucret almadi istanbul acibademde oldu ameyliyati

Back