Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 37 . Haftada doğan bebek gelişimi takibi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
228
121
31
Bebeğim doğalı 34 gün oldu ama 37 haftalık doğmuştu kalp ritminden dolayı küvözde kaldı yeni 3 gün önce aldık.

Sağlık ocağına gittiğimde 1 aylık bebek için baş çevresi sınırda dedi yani önceki ölçüme göre fazla artmamış. 36.5 cm nette baktığımda normal görünüyor.

37 hafta geri bi hafta değil ama acaba ben de bebeğimi 1 aylık değil de 2 haftalık gibi mi düşünmeliyim mesela

37 hafta sınırda prametüre kuvezde 3-5 gün kalsaydı neyse de 1 ay kalmış bu durumda şuan 1 aylık bebek gibi değil 3 günlük bebek gibi değerlendirmeniz gerekir kuvezden çaktığı gün 1.gün sayılır doktorlar da zaten bunu böyle değerlendirir 1 ay geriden ortalama 2 yaşına kadar böyle

37 hafta sınırda prametüre kuvezde 3-5 gün kalsaydı neyse de 1 ay kalmış bu durumda şuan 1 aylık bebek gibi değil 3 günlük bebek gibi değerlendirmeniz gerekir kuvezden çaktığı gün 1.gün sayılır doktorlar da zaten bunu böyle değerlendirir 1 ay geriden ortalama 2 yaşına kadar böyle
Hareketlerine bakınca iyi gibi de bende anlamadım, yüz üstü yatınca başını kaldırabiliyor göz teması uzun süre bakıyor, ses gelince bakıyor

Hareketlerine bakınca iyi gibi de bende anlamadım, yüz üstü yatınca başını kaldırabiliyor göz teması uzun süre bakıyor, ses gelince bakıyor
Daha iyi ya kuvez deformesi olmamış maşallah 🧿 ama yine de doktorlar yenidoğan olarak değerlendir bırak gelişimi doğduğu tarihe göre olsun. Benim bebeğim 3 ay geriden değerlendiriliyor çoğu hareketi doğduğu aya göre hatta bazıları daha ileri ama doktorlar yine de kuvezden çıktığı tarihe göre değerlendiriyor seninki yine 1 ay oda çok önemli değil zaten 2 yaşa filan normal doğduğu ayında değerlendirilecek

X