- 18 Temmuz 2015
- 74
- 26
- 34
- Konu Sahibi Umutsenben
Biliyorduk Oğlumun tek böbreğinde kist olduğunu son hafta kadın doğumlu iki böbrekte de var dedi ama hep basit, takip edilecek belki küçülür ya da kaybolur diye konuşuyordu öneminden hiç bahsetmedi bizi korkutmadı. Hesap sorduğumdaysa kalbi hasta doğanlar var böbrek de neymiş diyebilmesinden ne kadar kötü bir doktor olduğu anlaşılmıştı ama çok geç kalmıştık. Daha dediklerini bir bilseniz.. Suyum bittiği için acil sezeryana alındım. Oğlum 3500 kilo doğdu topaç gübi deyip yanıma verdiler böbrekleri kistleri söz konusu bile edilmedi ultrason raporları olmasına rağmen. Ne kadın doğumlu ne de çocuk doktoru... Allah'tan ki oğlum emmedi ve yenidoğana indirdik. Orada emmediği için tedavi yapılıyordu, doktoru kistleri var biliyorsunuz kusması geçsin size vereceğim demekle yetindi. Oysa oğlum içten içe zehirleniyordu. Ertesi gün olmuştu doktor daha yeni geldi ve kan testleri yaptı. Oğlumun üresi kreatini yüksek çişi yok denecek kadar azdı bunları hep 3 günlükten seevk edildiğinde epikriz dosyasından öğrendim. Vicdanınız dooktor birşey söylemiyordu pazar günü bilgi vericem dedi inanın tam 4 buçuk saat bekletti bizi. Biz ise saflar gibi oğlumuz taburcu olacak diye bekliyorduk. Geldi ve oğlunuzun böbrekleri çok kötü sevk yeri bulamadım dedi böyle bir şeyi günlerdir saklamıştı. Biz tanıdık vasıtasıyla anında sevki hallettik. Sanki diyalize bağlayacakmış gibi oğlumu günlerce orada tutan çocuk. Doktoru, kistleri çocuk doktoruna inceleyelim bile demeyen doğum doktoru ve sonra da sevk beceriksizliği...
Neyse içim çok acıyor uzun olmuş.
Kısaca şöyle ki oğlum Pazartesi akşamı ameliyatla periton diyalize bağlandı. Yeni doktorları iki böbreğinde çalışmadığını söyledi. Idrarını yapamadığını şiştiğini zehirin içinde kaldığını ciğerlerinin sıvı topladığını nefes alamadığı için solunum cihazına bağlandığını söylediler. Oğlum ameliyata giderken birmişti eritmişti topaç gibi demişti ya o vicdansız doktor ama benim oğlum mosmordu. Heryerinde kablolar. Damar yolu kafasından açılabilmişti ancak.
Bugün 8 günlük oğlum. Tek böbreğinde çok az da olsa canlı doku varmış çok çok az çiş yapabiliyor ama bu asla yeterli olmayacak. Doktorlar tabi kesin bir şey söyleyemiyor ama böbrek nakli olmadan olmayacak anladığımız bu. Oğlumun elini tuttuk küvez camlarından. Bizi inşallah hissetmiştir sizce hissetmiş midir.
Oğlum ilk doğduğunda boncuk gözleriyle bakmıştı bana öptüğümde durmuştu ağlaması. Bilemedim içten içe zehir dolduğunu, oğlumun eridiğini bilemedim. Hadi ben bilemedim peki o iki doktor? Polimiştik bir bebeğe neden yaptılar bunu. Oğlumun canı buu kadar mı ucuzdu.
Biliyorum Allah'tan umut kesilmez belki bir mucize olur böbreği canlanır. İçim çok acıyor Allah'tan gelene razıyım dua etmekten bsşka çarem yok rica etsem sizde dua eder misiniz oğluma.allah kimseyi evladıyla sınamasın, tüm hastalara şifa versin. Annelerin babaların kucağı boş kalmasın inşallah.. Bu tür vakalar genelde ölümle sonuçlanıyormuş sanırım ama olsun belki allahım iyileştirir böbrekleri geri gelir.. Bilemeyiz ki yüce allahın takdirini.
Neyse içim çok acıyor uzun olmuş.
Kısaca şöyle ki oğlum Pazartesi akşamı ameliyatla periton diyalize bağlandı. Yeni doktorları iki böbreğinde çalışmadığını söyledi. Idrarını yapamadığını şiştiğini zehirin içinde kaldığını ciğerlerinin sıvı topladığını nefes alamadığı için solunum cihazına bağlandığını söylediler. Oğlum ameliyata giderken birmişti eritmişti topaç gibi demişti ya o vicdansız doktor ama benim oğlum mosmordu. Heryerinde kablolar. Damar yolu kafasından açılabilmişti ancak.
Bugün 8 günlük oğlum. Tek böbreğinde çok az da olsa canlı doku varmış çok çok az çiş yapabiliyor ama bu asla yeterli olmayacak. Doktorlar tabi kesin bir şey söyleyemiyor ama böbrek nakli olmadan olmayacak anladığımız bu. Oğlumun elini tuttuk küvez camlarından. Bizi inşallah hissetmiştir sizce hissetmiş midir.
Oğlum ilk doğduğunda boncuk gözleriyle bakmıştı bana öptüğümde durmuştu ağlaması. Bilemedim içten içe zehir dolduğunu, oğlumun eridiğini bilemedim. Hadi ben bilemedim peki o iki doktor? Polimiştik bir bebeğe neden yaptılar bunu. Oğlumun canı buu kadar mı ucuzdu.
Biliyorum Allah'tan umut kesilmez belki bir mucize olur böbreği canlanır. İçim çok acıyor Allah'tan gelene razıyım dua etmekten bsşka çarem yok rica etsem sizde dua eder misiniz oğluma.allah kimseyi evladıyla sınamasın, tüm hastalara şifa versin. Annelerin babaların kucağı boş kalmasın inşallah.. Bu tür vakalar genelde ölümle sonuçlanıyormuş sanırım ama olsun belki allahım iyileştirir böbrekleri geri gelir.. Bilemeyiz ki yüce allahın takdirini.