Kızım 36 aylık. Tuvalet eğitimine net olarak başladığım 3. Gün tuvaletini öğrendi. Öncelikle söylemeliyim ki tuvalet eğitimine başlamadan önce bir çok uzman dinledim. Fakat hiçbirinin sözünü dinlemedim. Ödül sistemi bana saçma geldi. Çünkü bence çocuk cisini yaptığı için ödül almamalı. Zaten bunu yapması gerektiğini bilmeli. Ödül için cis yaparsa anne babaya kızarma ceza için de altına yapar diye düşündüm. İşe önce şu şekilde başladım.
- ayyy kızım hava çok sıcak popişin yanmistir. Gel 5 dk açalım gel 10 dk açalım şeklinde.
Bezin onu ekstra terlettigi mesajını verdim.
Birkaç gün böyle 10 ar dk 5 er dk bezini açıp bağladım. 4. Gün gelip kendi teklif etti anne çok sıcak bezimi aç diye. Ben de açtım. Ne tuvalet sordum ne gel bezimi açayım dedim. Tuvalete de tutmadim. 2 saat sonra altına yaptı. Yanıma geldi. Annecim neden altına yaptın diye sordum. Ama anne bezim yoktu ki dedi. Ben de annecim Bezin yoksa tuvalete de yapabilirsin hem de popişini yikariz serinlersin dedim.
Böylece başladık tuvalet eğitimine
İlk gün: ben tuvalete goturursem yaptı. Götürmeyi unuttugumda 2 kere altına yaptı. 2. Kere altına yaptığında kilotundaki bebeği gösterdim. 'Annecim sen bebeğin üzerine cis yaptığın için küsmüş gitmek istiyor şimdi onu çöpe atmak zorundayız dedim. Kilotu birlikte çöpe attık ve üzüldü.
- 2. Gün
Ne zaman cisi gelse koşarak yanıma gelip 'annecim cisim geldi kilota yapmayayim bebek küsmesin bana dedi ve koşarak tuvalete gidip yaptık. Sadece aksam çizgi filme daldı ve altına kaçırdı. Gerisini yine tuvalete yaptık ve bu sefer bebek kustu diyip üzülerek kendi kulotu çöpe attı.
- 3 gün
Tuvaletini hep söyledi ve bugün 15. Gün hiç altına yapmadı. Hep cisi geldiğinde söyledi.
Tuvalet eğitimi boyunca hiç altına kaka yapmadı.
Ve bezi hayatimizdan tamamen cikarmadik. Geceleri hala bez bağlıyorum. Ve yine kendisi isteyene kadar gece bez baglamayi bırakmayacağım. Öğle uykusundan ise bez baglamiyorum.
Kızım 2 yaşında beri korktuğum için hep erteledim tuvalet eğitimini ve kısmen spontane gerçekleşti eğitim. Ben birkaç ay daha ertelemeyi düşünüyordum. Ama çok şükür çok kolay oldu. Ne ben ne kızım yıpranmadan çok kolay bir şekilde atlattik.