36+4te bebegimin kilosu:(

sezarsalata

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2017
168
79
13
34
Bugun kontrolum vardi doktor 2.5 kilo olmus kilosu cok az dedi gelisme geriligi var dedi cok canim sıkildi bugune kadar hersey normaldi guzel beslendigimi de dusunuyorum gelisme geriligi kismi kafama takildi ozurlu mu olacak diye dusunmeye basladim basina boyle bise gelip bebegi saglikli dogan var mi?

cnm bu asamaya kadar saglikla gelistyse gerilik yoktur diye dusunuyorum. bu haftadan sonra plesantaya bagli senin tansiyonuna sekerine vs bagli kilo alimi belki yavasladi.yazdigindan anladigim kadariyla dktorun soyledgi gerilik boyle birsey.

cnm bu asamaya kadar saglikla gelistyse gerilik yoktur diye dusunuyorum. bu haftadan sonra plesantaya bagli senin tansiyonuna sekerine vs bagli kilo alimi belki yavasladi.yazdigindan anladigim kadariyla dktorun soyledgi gerilik boyle birsey.
evet kilosundan dolayi gerilik var dedi onumuzdeki hafta ayni sekilde devam ederse demek ki bebek beslenemiyo sezaryene alicam dedi

Çiğ fındık,badem ve ceviz tüket. (Alerjin yoksa bu yemişlere karşı) muz,sütü eksik etme. Proteine ağırlık ver. Soluna yatmaya özen göster. Bir sonraki kontrole kadar inşallah alır kilo canım. Kilodan dolayı gerilik demiştir canım onu takma kafana.

Bende de plesenta yaşlanması oldu, plesenta artık ömrünü dolduruyor yaşlanıp çürüyor ve bebeği besleyemiyor. Benim de bebeğim son 2 hafta kilo almadı ki en çok kilo alınan zamanlardı. Bu özürlü olacak demek değil, bebeğin beslenmesi yavaşlamış demek, içerde değil de artık dışarda beslenmeli demek. Üzülüp stres olmayın, doktorunuza güvenin.

En fazla zayıf doğar endiselenecek birşey yok yine 3 kilo olur normal kilosu tüm bebekler 4 kilo dogmuyor

Canım bence gayet normal kilosu doktorun seni kısa yoldan sezeeyana almak için öyle demiş bence. Bebeğin en az 3 kilonun üstünde doğacak bence tabi 39 haftayı falan beklerse

Bugun kontrolum vardi doktor 2.5 kilo olmus kilosu cok az dedi gelisme geriligi var dedi cok canim sıkildi bugune kadar hersey normaldi guzel beslendigimi de dusunuyorum gelisme geriligi kismi kafama takildi ozurlu mu olacak diye dusunmeye basladim basina boyle bise gelip bebegi saglikli dogan var mi?
Canım bu durum özrlülük ile ilgili bir durum değil. Ben 2400 doğmuşum mesela bayagı bir ufakmışım ama zamanında doğmuşum. Her bebek bir değil. Sezeryan demesinin sebebi bazen bebeğe besin ve oksijen taşıyan plasenta yaşlanabiliyor, Bu durumda bebeğin gelişimi duruyor. Bu da sezeryan gerektiriyor. Endişelenme bebeğin biraz ufak doğar belki ama sağlıksız değildir. Bir diğer ihtimalde ultrason ölçümlerindeki hata olabilir. Bir örnek vermek gerekirse ben medipol megaya gidiyorum normal kontroller için, bebeğim geçen hafta 2870 cıkmıstı. Bu kontrolün ertesi günü devlet hastanesine gitmem gerekti ve orada bebeğim 3200 çıktı. Bebek 1 günde mi aldı bu kiloyu? Hayır. Ultason cihazlarıyla yapılan kilo ölçümleri doğumla kıyaslandıgında artı eksi 400 gr. fark edebiliyor. Senin sonraki kontrolünde doktorunun dikkat edeceği şey acaba gelişme tamamen durmuşmu, bebekl streste mi. Eğer bebek hiç gram almamışsa muhtemelen kordonda plaentada bır sıkıntı vardır ve sezeryanla dogum yapacaksındır. Ama gelısmer olur bebekte de stres gozukmezse bır sorun yoktur.

Canım bence gayet normal kilosu doktorun seni kısa yoldan sezeeyana almak için öyle demiş bence. Bebeğin en az 3 kilonun üstünde doğacak bence tabi 39 haftayı falan beklerse
içim rahat etmedi farklı bir doktora daha gittim kilosu 2800 civarı gayet normal dedi sizin dediğiniz gibi 3 kilonun üzerinde doğar dedi doktorlar çok garip gerçekten diğeri bir sürü şey söylemişti yok yakın takibe alıyorum her gün kontrole gel haftaya sezaryen düşünüyorum iyiki dinlememişim onu

ben anlamıyorum bu doktorları arkadaş! 2.5 kilo doğan normal sağlıklı bebekler var. gerilik dediği şey tahminime göre önceki muayene ve şimdiki muayene arası beklenen kiloyu almamış olması. ama bunu doğru terimler kullanarak söylemeyi beceremiyor ve hastayı paranoyaya sokuyor. beslenmenize dikkat edin. bir sorun varsa da çözümü de var sezeryan da bir doğum biçimi. ben normal doğum yaptım ama sakıncası olsa sezeryan olacaktı sonuçta. önemli olan bebeğin sağlığı. sen hiç kafana takma, kendini üzme. kendini üzerek bebeğine bi faydan dokunmaz. hafif yürüyüşünü yap, beslenmene dikkat et. yumurta, yoğurt ve tam buğday ekmeği gibi gıdalardan destek al. sevgiler.

evet kilosundan dolayi gerilik var dedi onumuzdeki hafta ayni sekilde devam ederse demek ki bebek beslenemiyo sezaryene alicam dedi
Bence doktorlarn makinasina gorede degisiyo. Bana 24.haftda dr um 658gr demisti ozeldeki dr uma ayni gun aksam randevum vardi 852gr dedi... sagliklidir bebegin kendini uzme bos yere. 2.5kg az degil masallah. Ztn 3 3.5kg doguyo bebisler. Muz ye sut ic

içim rahat etmedi farklı bir doktora daha gittim kilosu 2800 civarı gayet normal dedi sizin dediğiniz gibi 3 kilonun üzerinde doğar dedi doktorlar çok garip gerçekten diğeri bir sürü şey söylemişti yok yakın takibe alıyorum her gün kontrole gel haftaya sezaryen düşünüyorum iyiki dinlememişim onu
Demiştim. Sezeeyana almak için yapıyor kısa yoldan hem doğurtur hem daha fazla para. Kim normal doğumla uğraşacak 1-2 gün. Bebeğin gelişimi dursa bile o ne zaman geleceğini bilir zayıflama falan yoksa anne karnında doğma tarihi beklenmelidir. Ben devlete gidiyordum başıma benzer bir olay geldi doktorum öyle dedi.

Demiştim. Sezeeyana almak için yapıyor kısa yoldan hem doğurtur hem daha fazla para. Kim normal doğumla uğraşacak 1-2 gün. Bebeğin gelişimi dursa bile o ne zaman geleceğini bilir zayıflama falan yoksa anne karnında doğma tarihi beklenmelidir. Ben devlete gidiyordum başıma benzer bir olay geldi doktorum öyle dedi.
Lanet olsun bu insan bozuntularına..

Back
X