35 haftalık sezeryan doğum

Ataabetull

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
1.569
827
123
28
Arkadaşlar merhaba dün tam 35 hafta bitti diyorduk ki iç çamaşırım ıslandı suphelendik muayeneye gittik plasentada baloncuk oluşmuş suyumda azalma varmış bu suyum geldi demekmiş apar topar hemen sezeryana alındım ve malesef sütüm gelmedi bugün haftaneden çıktık ve hemşire Maksimum 3 saate bir mama ver dedi ama bebeğim sanki sararmaya başladı gibime geliyor sarılık olacak diye korkuyorum 2 saate bir vermeye çalıştım ama bebeğim uyanıp içmiyor uyuyor bebeğim aç kalıyor diyede üzülüyorum sütüm olmasada yinede emziriyorum belki gelir diye

Açken emzir emdiği kadar,dönüşümlü iki göğsünüde. Sonra mamasını ver,uyuyorsa da uyandır,2 saate bir. Sarılık olur yoksa ki başlamış soylediginize göre artmasın dikkat edin. Çok geçmiş olsun sağlıkla büyüsün bebiş 🥰

hayırlı olsun sağlıcakla büyüsün bebeğiniz.
mutlaka emzirin sonra mama verin ve o uyurken de süt sağın, memeniz uyarılmalı ki sütünüz gelsin.
3 saat çok uzun arada emmiyorsa. ilk haftalar uyanıp ememiyorlar, uyandırmak için altını değiştirirdik :)
bir de ileride emzirmeyi düşünüyorsanız biberon yerine kaşık kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.
mamayı tam üstünde belirtilen su oranı ile hazırlamalısınız.

Sağlıkla buyusun bebeğiniz inşallah. 🌸🧿

2 saatte bir mama ver mutlaka.
Ve sık sık uyandrp emzirmeye gayret et. Emsede emmesede mutlaka mama ya devam et sütün gelmiyorsa.
Stres yapmamaya çalış canım.

Hepimizin ilk annelik günleri muhtesem geçmedi bunun bir süreç oldgunu unutma 🤗🌸

Hayırlı olsun benim kız 38+1de doğdu ilk gün süt geldi sonra 2 gün gelmedi stres yapmayın en fazla 3 saate bir mamasını verin yine de göğsünüzüde verin emmeye çalışsın geçenlerde biri göğsünü sıcak suyla yıka demişti bi deneyin isterseniz sonuçta hemen duşa giremiyorsunuz.

Arkadaşlar merhaba dün tam 35 hafta bitti diyorduk ki iç çamaşırım ıslandı suphelendik muayeneye gittik plasentada baloncuk oluşmuş suyumda azalma varmış bu suyum geldi demekmiş apar topar hemen sezeryana alındım ve malesef sütüm gelmedi bugün haftaneden çıktık ve hemşire Maksimum 3 saate bir mama ver dedi ama bebeğim sanki sararmaya başladı gibime geliyor sarılık olacak diye korkuyorum 2 saate bir vermeye çalıştım ama bebeğim uyanıp içmiyor uyuyor bebeğim aç kalıyor diyede üzülüyorum sütüm olmasada yinede emziriyorum belki gelir diye
Sarilik olan cocuk uyur zaten ilk süt koyu kivam oldugu icin zor gelir, sagmaya calisin makine ile.
Birde dr a goturun sararmasindan supheleniyorsaniz

Gözünüz aydın, sağlıkla mutlukla büyütün. Süt yavaş gelebilir telaş etmeyin. Bebeğe mama vermeden önce emzirin bence. Bebek emdikçe inmeye başlar sütünüz. Uyanmıyor demeyin. Oğlum doğduğunda gece yatmadan emzirdim, sabaha kadar uyandırıp emziremedim bir türlü. Sabah çocuk doktoru kontrole geldi, uyanmadığını söyleyince parmağıyla ayağına vurdu :) Bak böyle uyandırılır diye :) Bebeğinizin keyfine bırakmayın, sık sık emzirmeye çalışın.

Ahh kuzum yaa benimde kızım öyleydi hiç uyanmazdi uyandıramazdık ama bize kimse sarılıktan uyur demedi zorla uyandir demedi o uyuyor diye mutlu olurdum bende 😔 sonra sararmaya başladı panikle hastaneye götürdük 2 gün gündüzleri hastanede kaldı geceleri evimize getirdik çok zordu bizim için.

Zorla uyandırın. Zorla verin göğsünüzü gerekirse bir kaç gün meme ağzında uyusun ben çok pişman olmuştum ama benim meme ucumda yoktu oyüzden çocuk tutamıyordu😔

Hayırlı olsun, sağlıkla büyütün.
Sütünüz gelecektir panik olmayın, hele banyo yaptıktan sonra iyice açılır çeşmeler :)
Şimdi sarılık riskini atlatmak için ne olursa olsun uyandırın ve emzirin,mama verin, yeterki doysun, sarılık olmasın. İlk birkaç günde biraz mama almakla sizi emzirmeyi öğrenmemezlik etmez, sizin önceliğiniz şuanda sarılık riskini ekarte etmek.

Ahh kuzum yaa benimde kızım öyleydi hiç uyanmazdi uyandıramazdık ama bize kimse sarılıktan uyur demedi zorla uyandir demedi o uyuyor diye mutlu olurdum bende 😔 sonra sararmaya başladı panikle hastaneye götürdük 2 gün gündüzleri hastanede kaldı geceleri evimize getirdik çok zordu bizim için.

Zorla uyandırın. Zorla verin göğsünüzü gerekirse bir kaç gün meme ağzında uyusun ben çok pişman olmuştum ama benim meme ucumda yoktu oyüzden çocuk tutamıyordu😔
Siz öyle deyince aklıma abimler geldi. İlk yeğenim doğduğunda kontrole gidiyorlar. Doktor ne sıklıkla emdiğini, gece uykusunu soruyor. Bizimkiler de saf saf gece yatıp sabah kalkıyor, uykusu çok iyi diyor :) Doktordan iyi bir azar yiyip gece sık sık uyandırıp emziriyorlar ondan sonra :) Acemilik başa bela.

Back