35 haftalık ikizlerım dunyaya merhaba dedıler:)))

aktasozlem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
214
1
96
İstanbul
8 ayımdan sonra bazı saglık problemlerı yasadım(allaha sukur gerıde kaldı hatırlamak ısdemıyorum:) allaha sukur bebeklerım planlı sezeryanla 35 haftama gırer gırmez dunyaya geldıler bırı 3000 kılo bırı 2000 kılo dogdu allaha sukur kucuk olan kuveze falan gırmedı rabbıme sukurler olsun cok guzel bı duygu rabbım ısdeyen herkese nasıp etsın anlatılmaz yasanır dıye buna derlerrrr:8:

gözün aydın allah analı babalı sağlıklı sıhatli büyümelerinide göstersin darısı bize :)
o haftaya kiloları ne kadar iyi maşallah :nazar::nazar:

ADINIZA COK COK COK SEVINDIUM INSALLAH SIZE HAYIRLI BIRER EVLAT OLURLAR SAGLIKLA KAZASIZ BELASIZ BUYURLER INSALLAHHH... SEVGIYLE KALIN.:emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:

MAŞALLAH RABBİM hayırla,sağlıkla büyümelerini nasip etsin:emir_bebek:..Cidden kiloları çok çok iyiymiş 40haftayı doldursaydınız 3kiloluk 4kilo olurdu herhalde..MAŞALLAH sizeeee:nazar:
Bide bişey sormak istiyorum doğumdan önce ciğer geliştirici iğne falan yapıldı mı...Ayrıca geçirdiğiniz zor günler içinde çook geçmiş olsunn:71:

çok sevindim,gözünüz aydın olsun..ee asıl bundan sonra başlıyor hayat,kolay gelsin şimdiden:)

ikiz annesi olup da sorunusuz hamilelik geçiren pek azdır sanırım.ne güzel siz 35.haftada doğum yapmışsınız.bizler diğer hamileler gibi değiliz.onlarda genelde ilk 3 aydan sonra tehlike geçiyor ama bizde doğum yapana kadar hep risk var maalesef.sakın ilk 3 ayı atlattık ohh rahatız diye düşünüp tedbiri elden bırakmayın.her kontrolünüzde doktorunuza mutlaka rahim ağzı boyunuzu ölçtürün bu çok önemli.mümkünse evinizde bir tansiyon aleti bulundurun ve günde 2 defa falan ölçün tansiyonunuzu.çok gezmeye falan gitmeyin,çok ayakta kalmayın.ne kadar çok dinlenirseniz bebeklerinizin doğum süresi o kadar uzar.ev içinde de çok hareketli olmayın.bırakın eviniz dağınık kalsın.eşiniz toplasın:34: bol bol su için ve bebeklerinize kilo aldıracak şeyler yiyin.kızlar özellikle çoğul gebeliklerde sigara,kahve,kola gibi şeylerden uzak durun.birde yapabiliyorsanız sol tarafınıza yatın bebeklere kan akşı daha rahat olur ve daha iyi beslenirler.5.aydan sonra magnezyum kullanmayı da ihmal etmeyin lütfen.doktorunuz söylemese bile siz hatırlatın.ve kasılmalar yaşıyorsanız dikkatli olun.süresini ve sıklığını kontrol edin.amaaaa unutmayın bu günler bir daha gelmeyecek,keyfini çıkarın.bebişleriniz doğunca pek fırsatınız olmayacak:)..bakın bu msjı bile tam 3 kez yazdım,onlar sildi:emir_bebek:

hepinize sağlıklı ve vakitli doğumlar diliyorum..

çok sevindim,gözünüz aydın olsun..ee asıl bundan sonra başlıyor hayat,kolay gelsin şimdiden:)

ikiz annesi olup da sorunusuz hamilelik geçiren pek azdır sanırım.ne güzel siz 35.haftada doğum yapmışsınız.bizler diğer hamileler gibi değiliz.onlarda genelde ilk 3 aydan sonra tehlike geçiyor ama bizde doğum yapana kadar hep risk var maalesef.sakın ilk 3 ayı atlattık ohh rahatız diye düşünüp tedbiri elden bırakmayın.her kontrolünüzde doktorunuza mutlaka rahim ağzı boyunuzu ölçtürün bu çok önemli.mümkünse evinizde bir tansiyon aleti bulundurun ve günde 2 defa falan ölçün tansiyonunuzu.çok gezmeye falan gitmeyin,çok ayakta kalmayın.ne kadar çok dinlenirseniz bebeklerinizin doğum süresi o kadar uzar.ev içinde de çok hareketli olmayın.bırakın eviniz dağınık kalsın.eşiniz toplasın:34: bol bol su için ve bebeklerinize kilo aldıracak şeyler yiyin.kızlar özellikle çoğul gebeliklerde sigara,kahve,kola gibi şeylerden uzak durun.birde yapabiliyorsanız sol tarafınıza yatın bebeklere kan akşı daha rahat olur ve daha iyi beslenirler.5.aydan sonra magnezyum kullanmayı da ihmal etmeyin lütfen.doktorunuz söylemese bile siz hatırlatın.ve kasılmalar yaşıyorsanız dikkatli olun.süresini ve sıklığını kontrol edin.amaaaa unutmayın bu günler bir daha gelmeyecek,keyfini çıkarın.bebişleriniz doğunca pek fırsatınız olmayacak:)..bakın bu msjı bile tam 3 kez yazdım,onlar sildi:emir_bebek:

hepinize sağlıklı ve vakitli doğumlar diliyorum..
bendede rahimagzi kisa maalesef
cok korkuyom
serklajda yapmadilar
daha 22 haftada sadece 24mm
insallah 3 sene sonra buldum kaybetmem

Allah analı babalı büyütsün masallah. Bende 33. aftada doğum yaptım ama benimkiler 1aftaya yakın küvez kaldılar.
Tek yumurta ikizleri mi? İsimlerini ne koydunuz?
Masallah 35. aftaya kadar gelebilmişsiniz güle güle büyütün bebeklerinizi...

cok korkuyom
serklajda yapmadilar

Neden serklaj yapmıyorlarmış?
Arkadaşım serviksim 1cmle yani 10mmLe 53gün dayandım o süre içersinde hergeçen gün gittikce kısalıyorduda.
Hemen hastaneye yatırmışlard, 26.aftamdaydım ozaman. Ama 24.aftadan sonra serklaj yapılmadığı için yapmadıllar.
Onun için yatırdılar, ancak tokoliz tedavisi yapılabildi. Doğumumu heran bekliyorlardı ama çok şükür
Suna kalptennn taa içten inanımdı ki MORALİN ÇOK YÜKSEK ETKİSİ var.
Hastanede yasadıklarım çok kötüydü dile kolay yataktan hiç kalkmadan bi sn. bile serum kollarından çıkmadan yaşa, heran doğumu bekle dur....
Çok şükür hepsi geçti gitti bitti. Sende bol bol dinlen ayaklarını devamlı yukarıda tut bana öyle yaptırmışlardı.

Son düzenleme:
cok korkuyom
serklajda yapmadilar

acil seklaj denilen bir durum var,ben 29.haftasında bile yapılan duydum.sana neden yapmıyorlar?ısrarcı ol lütfen,olur mu öyle şey?bak ne çabalar harcayarak kavuşmuşsun,Allah korusun ama en azından hastaneye yatırıp gözetim altında tutsunlar.

maşallahhh Allahım analı babalı büyütsün inş. darısı bizim başımıza inş. daha yolun çok başındayız biz inş. o günleride görebilirim...:nazar::nazar::nazar:

ıyı dıleklerınız ıcın cok tesekkur ederım kızlar ewt malesef ıkız olunca bıraz problemlı gecıyo ben 8ayıma kadar hıc bı problem yasamadım 8 aydan sonra cocuklar arasında kılo farkı artmaya baslayınca (baska ılde bı doktora gıtmısdım) doktor twın twın sendromu dıye bı sendromdan supelendı cocuktan cocuga kan transfuzyonu ımıs bı rı alıcı bırı verıcı bebek oluyomus tek es den beslenıyolar ama ayrı keseler ıcındeler ıkısının kordonu bıtısık oluyomus kucuk olan bebege daha az kan besın oksıjen tasınıyomus o yuzden kucuk kualıyomus nese bı hafta hastanede yattım doktor gozlemınde allaha sukur bı problem olmadı kucuk bbege bısey oldugu an buyuk bebegıde anında goturuyomus aynı kordon olunca sonra 2 gunde bı kontrle gıttım doktor daha fazla bekleyemeyız kucuk bebegın haraketlerı yavaslamıs ıyıce dedı ve o gun sezeryanla aldı bebeklerı doktorunuzu kızlar cok ıyı secın normalde bu sendromun tanısı 2 aylıkken konuyomuss sureklı gozlem altında olunması gerekıyomuss kurban oldugum esırgemıss rabbıme emanet olsun bebeklerımız

cok korkuyom
serklajda yapmadilar

nasıl yapmazlar anlamaıdm ya.. üstelik sorun varken. benim dr um hiçbir sorunum olmadığı halde önlem amaçlı yapdı... kii iyiki yapdım 12. haftamdan 24. haftama kadar kanamalıydım bebeğimin eşi aşağıda olduğu için ağırlık yapıyordu düşük tehlikem çok yüksekdi. serklaj çok büyük bir önlem oldu.. allahın izniyle 36. haftamda doğum yapdım... darısı size olsun ama dr unuzla bu durumu konuşmanızı tavsiye ederim..

hayırlı bebek olsunlar inşallah.. bende sizin gibi 35+3 de 3050 ve 2220 gr bebeklerimi dünyaya getirmişdim..

cok korkuyom
serklajda yapmadilar

15 in altına inerse sorun oluyor demişti benim doktorum serklaj da bir risk olduğu için mümüknse yapmak istemiyorlar doğumu başlatabiliyormuş sen doktorunun talımatlarına uy bol bol dınlen 7. aya kadar 24 ile giderse iyi bence allah kucağına almayı nasip etsin inşallah olumsuz düşünme

8 ayımdan sonra bazı saglık problemlerı yasadım(allaha sukur gerıde kaldı hatırlamak ısdemıyorum:) allaha sukur bebeklerım planlı sezeryanla 35 haftama gırer gırmez dunyaya geldıler bırı 3000 kılo bırı 2000 kılo dogdu allaha sukur kucuk olan kuveze falan gırmedı rabbıme sukurler olsun cok guzel bı duygu rabbım ısdeyen herkese nasıp etsın anlatılmaz yasanır dıye buna derlerrrr:8:[/QUO

allah uzun ömür versin bebeklerine ve size 35. haftaya kadar durmalarıyine iyi inşallah bizde 35,36. haftaları görürüz şimdilik bir sorun yok ama her an herşey olabiliyor hazırlıklı olmak lazım daha 29+1. haftamızdayız

15 in altına inerse sorun oluyor demişti benim doktorum serklaj da bir risk olduğu için mümüknse yapmak istemiyorlar doğumu başlatabiliyormuş sen doktorunun talımatlarına uy bol bol dınlen 7. aya kadar 24 ile giderse iyi bence allah kucağına almayı nasip etsin inşallah olumsuz düşünme

2,5 altı risklidir 1,5 değil...Sanırım aklında yanlış kalmış...Ayrıca insanları yanlış yönlendirme...Onca insan erken doğum tehlikesini aza indirgemek için serklaj yaptırıp kucağımıza aldık..Erken doğuralım diye yaptırmadık serklajı...Senin doktorun deneyimsiz ve beceriksiz sanırım kılıf uydurmuş kendince doğumu başlatır diye :)) Eğer deneyimli uzman bir dr yaparsa serklajı çok faydası var............

galaxy82 kullanıcısından alıntı

2,5 altı risklidir 1,5 değil...Sanırım aklında yanlış kalmış...Ayrıca insanları yanlış yönlendirme...Onca insan erken doğum tehlikesini aza indirgemek için serklaj yaptırıp kucağımıza aldık..Erken doğuralım diye yaptırmadık serklajı...Senin doktorun deneyimsiz ve beceriksiz sanırım kılıf uydurmuş kendince doğumu başlatır diye :)) Eğer deneyimli uzman bir dr yaparsa serklajı çok faydası var............

kimseyi yanlış yönlendirip üzmek gibi bir niyetim yok burada bulunma amacım bilgi alışverişinde bulunmak ve yaşadığım deneyimleri paylaşmak ayrıca tanımadığın bir doktor hakkında daha saygılı yorumlar yapabilirsin sanırım, ne kadar becerikli ve deneyimli olduğunu sadece onun hastaları anlar her operasyonun bir takım riskler getirdiğini de sakın unutma her serklaj yaptıran kesin sonuca ulaşacak diye bir şey tıp ta yoktur yani hiçbir şeyin kesin garantisi yoktur bunun için sana gata nın internet sitesinde bu konuda yapılan açıklamayı okumanı öneririm değiştirmeden paylaşıyorum bazen sadece serklaj işlemi uygulanması bile doğum eylemini başlatabilir GATA Kadn Hastalklar Ve Doum A.D.

İşlemin riskleri nelerdir?

İşlem için genel anestezi ile uyutulmanızın birtakım riskleri vardır.Uyutulmak zorunda iseniz bunun risklerinin baştan doktorunuzla konuşun fakat genelde bu işlem belden aşağınızın uyuşturulması suretiyle yapılır.Bu işlem erken doğum eylemine yol açabilir.

Servikste enfeksiyon oluşabilir.Sonuçta ateş, üşüme, kramplar ve vajinadan kötü kokulu akıntıların gelmesi görülebilir.

Serviksiniz dikişli iken doğum sancılarınız başlar ise oluşan kasılmalar serviksi açabilir.Vaktinden önce doğum eylemi sırasında, önceden dikişlerin alınması önemlidir. Bu genellikle anestezi olmadan yapılır.

Bahsedilen bu olası zararlı durumların görülebilme olasılığı düşüktür

galaxy82 kullanıcısından alıntı

kimseyi yanlış yönlendirip üzmek gibi bir niyetim yok burada bulunma amacım bilgi alışverişinde bulunmak ve yaşadığım deneyimleri paylaşmak ayrıca tanımadığın bir doktor hakkında daha saygılı yorumlar yapabilirsin sanırım, ne kadar becerikli ve deneyimli olduğunu sadece onun hastaları anlar her operasyonun bir takım riskler getirdiğini de sakın unutma her serklaj yaptıran kesin sonuca ulaşacak diye bir şey tıp ta yoktur yani hiçbir şeyin kesin garantisi yoktur bunun için sana gata nın internet sitesinde bu konuda yapılan açıklamayı okumanı öneririm değiştirmeden paylaşıyorum bazen sadece serklaj işlemi uygulanması bile doğum eylemini başlatabilir GATA Kadn Hastalklar Ve Doum A.D.

İşlemin riskleri nelerdir?

İşlem için genel anestezi ile uyutulmanızın birtakım riskleri vardır.Uyutulmak zorunda iseniz bunun risklerinin baştan doktorunuzla konuşun fakat genelde bu işlem belden aşağınızın uyuşturulması suretiyle yapılır.Bu işlem erken doğum eylemine yol açabilir.

Servikste enfeksiyon oluşabilir.Sonuçta ateş, üşüme, kramplar ve vajinadan kötü kokulu akıntıların gelmesi görülebilir.

Serviksiniz dikişli iken doğum sancılarınız başlar ise oluşan kasılmalar serviksi açabilir.Vaktinden önce doğum eylemi sırasında, önceden dikişlerin alınması önemlidir. Bu genellikle anestezi olmadan yapılır.

Bahsedilen bu olası zararlı durumların görülebilme olasılığı düşüktür

Söylerim canım..Beceriksiz ve serklaj konusunda başarısız bir dr.muş..Hiç doktor ihmali diye bir şey duymadın mı ??.Benim eşim de doktor...Sanırım daha önce hiç kaybın yok,bana servikal yetmezliğe bağlı yapılan serklajı kötülemeye çalışıyorsun..Tekrar ediyorum eğer servikal yetmezlik konusunda uzmansa bu olumsuzlukların hiç biri olmaz...Sen bir "Rahim Ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar " ın olduğu topiğe uğra...Hemen herkes serklajlı...O serklaj yaptırma dediğin arkadaş şu an hastaneye kaldırıldı..Keseler rahim ağzında ve kaybetme tehlikesi var...!!!!

Back
X