galaxy82 kullanıcısından alıntı
15 in altına inerse sorun oluyor demişti benim doktorum serklaj da bir risk olduğu için mümüknse yapmak istemiyorlar doğumu başlatabiliyormuş sen doktorunun talımatlarına uy bol bol dınlen 7. aya kadar 24 ile giderse iyi bence allah kucağına almayı nasip etsin inşallah olumsuz düşünme
kimseyi yanlış yönlendirip üzmek gibi bir niyetim yok burada bulunma amacım bilgi alışverişinde bulunmak ve yaşadığım deneyimleri paylaşmak ayrıca tanımadığın bir doktor hakkında daha saygılı yorumlar yapabilirsin sanırım, ne kadar becerikli ve deneyimli olduğunu sadece onun hastaları anlar her operasyonun bir takım riskler getirdiğini de sakın unutma her serklaj yaptıran kesin sonuca ulaşacak diye bir şey tıp ta yoktur yani hiçbir şeyin kesin garantisi yoktur bunun için sana gata nın internet sitesinde bu konuda yapılan açıklamayı okumanı öneririm değiştirmeden paylaşıyorum bazen sadece serklaj işlemi uygulanması bile doğum eylemini başlatabilir
GATA Kadn Hastalklar Ve Doum A.D.
İşlemin riskleri nelerdir?
İşlem için genel anestezi ile uyutulmanızın birtakım riskleri vardır.Uyutulmak zorunda iseniz bunun risklerinin baştan doktorunuzla konuşun fakat genelde bu işlem belden aşağınızın uyuşturulması suretiyle yapılır.Bu işlem erken doğum eylemine yol açabilir.
Servikste enfeksiyon oluşabilir.Sonuçta ateş, üşüme, kramplar ve vajinadan kötü kokulu akıntıların gelmesi görülebilir.
Serviksiniz dikişli iken doğum sancılarınız başlar ise oluşan kasılmalar serviksi açabilir.Vaktinden önce doğum eylemi sırasında, önceden dikişlerin alınması önemlidir. Bu genellikle anestezi olmadan yapılır.
Bahsedilen bu olası zararlı durumların görülebilme olasılığı düşüktür