35 haftalık hamileyim kızım 2200 gr çok üzgünümm

deryaevren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2010
342
6
36
Doktordan geldim bugün 2200 gr şasırdım kilo alamamış dedi üzüldüm benim gibi olanlar varmı kızlar yardım lütfen kan değerlerimde sonuçları geldi 11.1 olmuş haplarını içmeye devam et dedi nts ye bağladı sonucunuda söylemedi 10 gün sonra görüşelim dedi yardım kızlar bebeğimin kilo alması için ne yemem gerek

bence hiç üzülme canım komşum doğum yaptı
2500 38 haftasında.
2 ay oldu maşallahhh şimdi görsenizz tam kilosuna erişmişş
sağlıklı olsun yeterr
muzla sütte kilo aldırırmış canım dene istersen

bebeğinin kilosu ile ilgili dr un e dedi?bana çok düşük gibi gelmedi.çünkü son haftalarda hızlı kilo alıyor bebiş..akşam yatmadan süt iç,meyveni ve balığını ihmal etmemeye çalış.birde kiloya çok takılma.önemli olan sağlıklı olması.allah sağlıklı doğumlar nasip etsin canım.

Hİç kendinizi üzüp, bebeğinizi de strese sokmayın.
Aynı şeyleri geçen sene ablamda yaşadı, ağlayaral geldi kontrolden 35. haftasında ama çok hızlı kilo aldı bebek son 4-5 haftada ..
Allahın izniyle sağlıkla gelsin de bebeğiniz önemli olan bu 36. haftanın içindeyken..
Hayırlı doğumlar diliyorum..:KK71:

herkese çok tşk ederim moral verdiniz çok sağolun doktorum çok düşük kilosu dedi 10 gün sonra tekrar görüşelim dedi hastaneden nasıl geldiğimi bilmiorum inanaın ama yinede tşkler

deryaevren aynen arkada$larin söyledigi gibi 2 kilo içerisinde dogum yapan bayanlar çok var ve bebi$leri saglikli. Doktor bebegin sagligi hakkinda bir$ey demedi mi?
Ve siz kaç kilo aldiniz hamilelik öncesinden bu yana?...

tavuk,balık,kırmızı et muhakkak tüketmelisiniz..
keza süt ürünleri ve tahıl grubu ürünleri de..
kısacası; dengeli ve düzenli beslenin..
ayrıca vitamin ve mineral haplarınızı de aksatmadan kullanırsanız sağlıcakla doğar yavrunuz inşaAllah..
sağlıklı doğumlar diliyorum..

Arkadaşım 18 Ekim'de 35. haftasında doğum yaptı. 2450 gr doğdu bebişi.. Son 1 haftada anne karnında hiç kilo alamadan doğdu. Birkaç gün hastanede kaldılar ama şimdi durumu çok iyi.. Annesini emiyor, kilo alıyor, sağlığında hiçbir problem yok çok şükür.. Hep iyi düşünelim :)

Doktordan geldim bugün 2200 gr şasırdım kilo alamamış dedi üzüldüm benim gibi olanlar varmı kızlar yardım lütfen kan değerlerimde sonuçları geldi 11.1 olmuş haplarını içmeye devam et dedi nts ye bağladı sonucunuda söylemedi 10 gün sonra görüşelim dedi yardım kızlar bebeğimin kilo alması için ne yemem gerek

yaw canım moralını bozmak gıbı olmasında ben oglumda 9 kılo cıvarı aldım dengelı beslendım doktorun verdıgı herseye ıtına gostererek ama 2*400 dogdu sezeryanla ve 38 haftasında dogum sıslıgı falan gıdınce elımıze premature bebek gıbı kalmıstı normal bezlerı ıkıye kesıp kullanıyorduk sonra sutumun kalıtesı dusukmus emıyordu yawrum ama kılo alamıyodu 3uncu ayında 2*850 oldu dıye nası sewındıgımı sımdı gıbı hatırlıyorum hemen herseyden hasta oluyordu kapı delıgınden usutuyordu bana kımse sekerlı seyler ye demedı mesela aksıne kacın oyle seylerden demıstı doktorum. halbukı bal pekmez nası faydalıymıs!!(kandakı seker oranını yukselttıgı ıcın ve sabaha kadar besın almadıgımız ıcın bebek o kandan beslenıyor ve kan akısı hızlı oldugundan bır kez donecegıne damarlarda ıkı kez dolasıyormus ee buda bebege ekstra besın olarak gıdıyormus bana mantıklı geldı ama sen bılırsın yınede?? ) ısın ozu kılolu bebek yanı en azından 3 kılo olan bebekler kendılerını daha ıyı ıdare edebılıyor kılo onemlı cok arastırdım netten burdan genelde pekmezı tavsıye edıyolar gece yatmadan ıkı kasık dene ıstersen sımdı 14+5ım hergece yapamasamda hamılelıgımı bıldım bılelı gun asırı mutlaka yıyorum suanda 3-4 gun onde gıdıyor kızımda 2*850 dogmustu oglumu kaybettım bunuda allah nasıp ederse daha dıkkatlı daha bılınclı davranarak yasatmaya calısıyorum ınsallah senınkıde toparlanır.denedıkten sonra eger faydasını gorursen yazarsan dıger okuyanlarda hıc degılse fıkır alırlar hoscakal...

sevgili deryaevren,

benim de geçen hafta 35. haftanın bitiminde bebeğim 2300 gr dı. Çok çok üzülmüştüm. Dr.um öğün aralarında fındık, badem, ceviz, siyah çekirdekli üzüm vb. yememi ve geceleri soluma yatmamı önerdi. Bu hafta 36. haftanın sonunda kızım tam 2650 gr. olmuş. Deneyebilirsin. Üzülme olacak Allahın izniyle...

Selamlar canım. Ben 31. haftamda gıttıgımde bebegımm 1737 gramdı.Gecen aya gore ıkı katı buyumus bu kız dedı doktor. Sımdı 36 haftalık olduk bu pazar muayaneye gıdıcez bakalım ne kadar cıkacak kızım. Akrabamız 38 haftalıkken bebegı 2600 gramdı.10 gun sonra dogum yaptı 3 kılo dogmus.Allah saglıklı dogumlar versın.Bebegı kof kılo alıp 4 4bucuk dogan ama saglıklı olmayan bebekler var canım. Sen bol bol meyve tuket soluna yat sut ıc.Hamurısınden sakın.Ekmek yerıne acıktıkca nar ye ben narı cok tuketıyorum.

deryaevren aynen arkada$larin söyledigi gibi 2 kilo içerisinde dogum yapan bayanlar çok var ve bebi$leri saglikli. Doktor bebegin sagligi hakkinda bir$ey demedi mi?
Ve siz kaç kilo aldiniz hamilelik öncesinden bu yana?...

doktorum bişi demedi bende 6 kilo aldım şimdiye kadar hadi dedim ben almıorum bebek alır diye düşünmüştüm oda almamış 10 gün sonra tekrar gidicem allah nasip ederse inş kilo alır

üzülme benimde kızım 30-33 haftaları arası kilo almamıştı derdeyse.1800 dü 33 haftada..dr almamış 2200 olmalıydı dedi.10 gün sonra gel proteine ağırlık ver dedi..
hergün 1 lt yağsız süt tükettim mutlaka yumurta yedim..yoğurtu 2 kaseye çıkardım..kırmızı et fazla tüketmiyordum..az da olsa hergün kırmızı et yedim 10 gün sonrasını hatırlamıyorum ama tam 4 hafta sonra yani 37. haftada 2600 olmuştu.yani 1 ayda tam 800 gr almıştı..dr çok iyi dedi bu sefer iyi bakmışsın açığı kapatmışsın dedi.aynen devam ettim 40. haftada doğum yaptım son 3 haftada da 500 gr daha aldı ve 3100 doğdu..doğuncada çok çabuk toparladı 1 ayda 1500 kilo aldı..üzülme derim..pekmez falanda yeme sen kilo alırsın.yeme dediysem ağırlık verme..elbette ye ama kahvaltıda tavsiye ederim..süt ve et ürünlerine dikkat et bolca tüket gerçekten çok alıyor..düşünsene benim 3 haftada 200 gr almıştı(30-33 hafta arası) dikkat edince 4 haftada 800 gr aldı..

Son düzenleme:
Herkese merhaba forumu uzun zamandır takip eden ancak yeni üye olan biriyim. Sırf bu konuya yorum yazmak için üye oldum. Aynı sıkıntı benim de başıma geldi. 31. haftamda bebğim 1480 gr dı. diğer randevuya kadar hergün sabah kahvaltıdan önce aç karna harnup pekmezi içtim. Hergün bir tane haşlanmış yumurta yedim. Ceviz, ayran gibi ürünleri tükettim. Ancak bu besinleri belli bir düzenlilikle tüketmedim.3 hafta sonra bebeğim 2470 gr olmuştu. Kan değerlerim de arttı. Ben en büyük etken olarak harnup pekmezi olduğunu düşünüyorum. Fazla abartmadan harnup pekmezini tüketirsen faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah iyi haberlerini buradan okuruz. Umarım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

39+4 te doğum yatımve son 4 hafta yani 35 ten itibaren ebeğim her hafta 200-250 gr arası aldı ve 3600 doğdu maşallah
yani bebeğin çok normal benimkide öyleydi 4 haftada 1 kiloya yakın aldı yani bbekler son ayda çok kilo alıyor

Canım benim sağlığında bir sorun yoksa eğer gerisini Allah'a bırak. Bende 2400 gr doğmuşum ama maaşallah hayatım boyunca tosuncuk bi bayan oldum :KK60::KK9:
Allah izinverirse daha önünde 3 haftan falan var bebişin o zamana kadar biraz daha kilo alır.Sen stres yapma yeterli... bebiş stresten de etkilenir.

X