Premature Bebekler 35 hafta doğan bebeğim şimdi4 aylık kalbinde ufak bir delik var hipotiroidisi var?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

arkadaşım tamam bebelac deneyecm zaten benim bebeğimde aptamili yemiyor bende 2 haftadır sadece anne sütü veriyorum ama yine kakamız yok siz sadece mamamı veriyordunuz yokjsa anne sütüdemi.bende bebelac deneyeyim yapacakmı acaba inşallah

arkadaşım popsunu uyarınca alışkanlık yapmadımı sonra kabızlığınız geçtimi sadece bu yollamı geçirdiniz

benim oğlum emmedi hiç küvezde aldığı bir aylık sütüm sadece. eve geldik sütüm azaldı sonrada bitti 3 ay aptamil içti sonra bebelac içmeye başladı bebelactan sonrada bi daha kabız olmadı şu an 13 aylık düzeltilmiş 11

ayrıca makatta bi iki ikere günlük uyarma yapabilirsin gazeteyi incecik hale getir zeytinyağına batır öyle dene kulak çöpü falan kalın olur ben o 3 günlük kabızında derece ucuyla yapıyodum sorun olmadı

arkadaşım sağol ben günde 1 kere uyarıyordum 2 kere dneeycem dün uyardım yapmadı iştahsızlık başladı bende fitil verdim dünden bugüne süreekli ağladı galiba popoda çatlak var kesin krem aldırdım onu kullancam 4 ay olacak ama hala gaz sorunu var çocuğum mahfoluo

Canım mrb.çok streslisin haklı olarak ama bebeğine de yansır bence.benim bebeğimde küvözdeyken fark etmişlerdi deliği sonraki kontrolde de küçük kapanır dediler.bide benim doktorum kakasını yapmaması sorun değil yapmadığında karın ağrısı sancı çekiyosa sorun demişti.bebek huzursuz değilse sorun yok demişti.Tabi herkesin doktoru farklı bişeyler söylüyo.Biz 4,5 aylık olduktan sonra kurtulduk gaz probleminden.Bu arada kilosu 1900 e kadar düşen bebek için bence maşallah iyi seninki.Baktım notlarıma biz 4 aylıkken 5500 kgmuşuz.Doktora gidicektin galiba sonucunu yaz olur mu? Allah sağlık versin bütün bebişlere

amin çok sağolun arkadaşlar çok destek oluoysunuz Allh razı olsun doktora pazartesi gitcem dua edin lütfengaz sorunu hep dediler 3 aylıkolunca geçer 4 ay olucaz ayın 7sinde ama yavrum şimdi ağlayarak uyudu çok kötü bişey de yemiyorum gaz olur diyeinek sütü alerjisi olan varmı aranızda bebeği.anne süt ve süt ürünleri tüketinc bebek kaka yapmayabilirmiş.korkuyorum birde bu çıkarsa diyeinşallah geçici biir süreçtir pazar günü 1 hafta oldu dedim fitil verdim yavrum 3 gündür ağlıo çokkötü oldu yaptı ama çok değil gazı yine kötü kokulu mutlaka var içinde çıkmayan kaka. o kötü koku yapıyor.krem sürüoyrum poposuna galiba çatlak var.ağlıo bebişim yine

kimyon denedinmi gaz için

denenmmemi arkadaşım mübarek aktar gibi oldu evimiz.bebeğim aç ağzına biberonu alıyor başlaıyor bağırmaya.şaştım kaldım nezaman bitecek bu eziyetlerayrıca ben özel mesaj gönderemiomuşum çok sağol zeycane:)

Son düzenleme:
ayrıca arkadaşım bebeğin şimdi kaç aylık kaç kilo boyumuzda 59 cm.herkes dio çok kçüçük çok canım sıkılıyor.inşallah hemencecik toparlanır.

benimkinin gaz sorununa bi tek kimyon iyi geldi verdiğim gün kesildi bi daha olmadı dediğin gibi çatlak olabilir inş düzelir bir an önce niye özel msj yollayamıyosun cnm

ayrıca arkadaşım bebeğin şimdi kaç aylık kaç kilo boyumuzda 59 cm.herkes dio çok kçüçük çok canım sıkılıyor.inşallah hemencecik toparlanır.

bana soruyosun sanırım şimdi 6 aylık 7,300 falan galiba. kontrolümüze var daha.Bizede okadar çok söylediler ki eve gelir ağlardım eşimin akrabalarından etraftan çok moralimi bozanlar olurdu nereye gitsek aaa minicik bu bebek derlerdi.Şimdi iyiyiz çok şükür o günler geride kaldı merak etme sizinde öyle olacak unutucaksın bile erken doğmuş kilosu azmış hemen toparlanıyorlar.Çok üzülüyodum sütüm yetmez zannediyodum bende takma sen kafana milletin söylediklerini önemli olan sağlığı.

Son düzenleme:
benimkinin gaz sorununa bi tek kimyon iyi geldi verdiğim gün kesildi bi daha olmadı dediğin gibi çatlak olabilir inş düzelir bir an önce niye özel msj yollayamıyosun cnm

forumda yeni olduğum için en az 100 kere yorum yapmam gerekiyormuş ben 18 kere yapmışım hergn veriyorum rezene kimyon anason ama hala gaz sancımız var herkes dedi 3.ayda geçer ama biz 4 ayı doldurcaz hala bağırıyoruz arkadaşım

maşallahhh inşallah arkadaşım b,zde 6 aylık olunca sizin gibi oluruz.4.aydan sonra daha az kilo alırmış ama galiba bu prematüre bebekelrde aynı değil.inşallah bende korkuyorudm zaten zayıfız bu aydan sonra daha az kilo alırsak naparız diye.ya annem bilee sen ne minyonsun kız nezsaman büyüyecen kız çok küçüksün kız diye sevio(ama kimse o neredeyse 40 g,ün erken doğdu demio.senin yaşadıklarını yaşıyorum kaı gıdaya başladınmı nezaman başladın ilk ne ile nasıl başladın banada söylermisin arkadaşım

seni çok iyi anlıyorum bizimkilerde öyleydi resmen çocuğa işkence ederdim biraz daha emsin diye biberon almıyo benimki zorla kaşıkla mama vermeye çalışırdım sırf kilo alsın diye ama prematüreler daha çabuk gelişiyor emin ol arkadaşımında bebeği erken doğdu şimdi 1 yaşında demezsin hiçerken doğmuş.inşallah bizimkilerde öyle olucak.bizimki bu aya kadar normal aldı ama azalıcak artık onada hazırlıklı olmak lazm hareketleniyorlar nede olsa.ek gıdaya yeni başladım sayılır elma armut püresi veriyorum arada 2 günde bir de yoğurt oda canı isterse. benim oğlum aksi biraz zorlarsam hiç yemez o yüzden korkuyorum :) az az tatdırıyorum aç kalsa mecbur alır diye düşünüyorum belki yanlış düşünüyorum ama zorla da almıyo napalım.sen emziriyosan son damlasına kadar anne sütü ver kalanını mamayla takviye yap ama bence önce muhakkak seni emsin yoksa alışıveriyolar mamaya tabi doymuyosa mecbur vericen yavrucak açmı kalsın.

Son düzenleme:

cnm benim benim oğlumun 5 aydan sonra gaz sancıları durdu az kalmış inş biter bir an öncede rahatlar yavrun

arkadaşım popsunu uyarınca alışkanlık yapmadımı sonra kabızlığınız geçtimi sadece bu yollamı geçirdiniz

Sadece yazdıklarımı yaptım. 4. ayda bittikten sonra kendiliğinden geçti.Günde 1-2 kez yapıyordum uyarmayı, alışkanlık olmadı, zaten uyarmanın faydası olmuyordu, fitille çıkıyordu. Başlarda stres yaptım çıkmıyor diye ama baktım bebeğim rahat, ben de rahat bıraktım kendimi.Tabi haftayı geçince dayanmak zor oluyordu, veriyordum fitili

haklısında rakadaşım 3gündür bizde şu garip durum başladı.akşamları genellikle saat 5ten sonra kendimi öldürüom bişey yemio.sütümü emse ahhh arkadaşım ahhhh sağıp veriyorum ellerim memem artık yoruldu hayırlısıyla 6.aya kadar götürebilseydim iyiydi.sütü ağzına veridğim an başlıo bağırmya kafayı bir sağa bir sola çevirio kucağınızdan inmeyeyim uyusamda kucağınızda dio artık belim çok ağrıoçok yaramazlaştı yasizdede oluyormuydu uyumadana önce nasıl ağlyor anlatamam feryat figan.sonra bakıyorum uyuyor ama aç uyuyor arkadaşım akşamlar 2 gündür bende bişey yemio hemde kaka yapmıo die armut suyu püresi veriyorum 2 çay kaşığı bayıla bayıla yiyo suyuda bayıla bayıla içio ama süte gelince yok(mamada vermedim 2 haftadan aşan bir sürdir çok az kilo almış ancak yeni daha 5.500 olmuş 10 gün öncede sanki 5.500düacaba mama vermediğim için yada akşamları iştahsız olduğu içinmi kilo almamaışdua edin pazarteis çabuk gelsin(

arkadaşım brbrğin benimki gibimiydi.yani müdahele etmeden yapmıyor yapıncada kakası sert olmuoyr.değilmi.ayy Allahım inşallah benimkide geçer yarın tam 4.aymmızı dolduruyorz.inananın kaka kokusuna kakalı beze hasret kaldım diom.)yapsaydıda şöyle heryeri batırsaydı diom.arkadaşım sizin bu sorun kaçıncı ayda başladı biizm 1 aylıktan sonra

cnm benim benim oğlumun 5 aydan sonra gaz sancıları durdu az kalmış inş biter bir an öncede rahatlar yavrun

amin canım amin.ama daha 1 ay var dediğine göre.sab simpleks aldık yeniden.1 kere aldık herkes dedi bu ilaç yarı olmadan gaz sancınız geçer nereddddddddddeeeee.ilaç bitti yenisini aldık tık yok daha ama şükür dün biraz daha rahattı sabı kullandıktan sonra.acaba prematüre oldukları içinmi bukadar geç bitiyor diperlerine göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…