içiriyorum arkadaşım zeytinyağınıda hemde popoyadasürüyüorum ama yok haladelik panabilir dediyse kapanır korkma troid benim bebeğimdede var oda geçici bi durum olabilir ama kaka konusunda emziriyomusun yoksa mamamı kullanıyosun eğer mamaysa değiştir bence bebelac dene o iyi geliyo benim oğlumda kabız olduğunda onu içince düzeldi zeytinyağı içir sabah akşam bir çay kaşığı dene inş düzelir
arkadaşlar kalbinde kapabanilir bir delik var dedi doktor hiç böyle olupta sonradan kapanan arkadaş varmı aranızda?çok korkuyorum ayrıca bebeğim hipotiroidi bendede vardı ilaç kullanıyoruzbirde ilk 1yından sonra kabız oldu kakası sert değil yapınca normal yapıyor zeytinyapı denedim ilkinde yaptı ama sonra yapmadı fitille 1 saat sonra yapıyor 9 gün yapmadı doktor doymuyor diyor doymayan bebek fittille 3 bez dolusu yaparmı?bebeği bu sorunuda yaşayan varmı ne yapmalıyım.5 gün oldu yine yapmadı bebeğim 4 aylık olmasına 1 hafta kaldı.lütfen tecribeli anneler yardım.
inşallah arkadaşım düzelsin herhangi bi sorun oluşturmasında dalgıçta olmazsın.yiğeninizinki geçtimi ayrıca herhangi bir sorun yaratıyordumu.şükür bizde morarma falan yokhiç korkma arkadaşım.kalp sorununun aynısı yeğenimde olmuştu.5 yaşına kadar sürekli kontrole gittiler doktor her şey yapabilir sadece dalgıç olamaz ileride demiş.dalgıçta olmayıversin :) için rahat olsun.
mrb.benim bebeğimde erken doğdu(34+6) bizimkinin de kalbinde delik var ama 3.kontrolümüzü olucaz şimdi 6 aylık.Bizim oktorumuzda endişelenecek bişey yok bebeklerin %80 nin de olur ama eko çekilmediği için fark edilmez kendiliğinden kapanr demişti.Bence kapanır dediyse stres yapma şimdilik.Kaka olayına gelince 9 gün uzun bi zaman tabi ama bizimkiler erken doğdukları için bağırsakları yeni düzene giriyor.Bildiğim kadarıyla milupanın kabız olan bebekler için ayrıca bi maması var onu bi araştır istersen.Seninki fitille 1 saat sonra yapmış bizimki nerdeyse sabahki fitille akşam yapardı bazen.Benim oğlumda 2350 doğdu küvözde kaldı falan kiloda verdi yani.5,400 çok az değil bence şimdi notlarıma bakamıyorum ama bakar yazarm bizimki 4 aylıkken kaç kiloymuş diye.sen gönlünü ferah tut.bide doktoruna her gittiğinde moralini çok bozuyosa değiştir bence prematüre bebek bakarken moral,ümit etme çok önemli bence.
Canım zamanında doğan bebeklerin bile yüzde sekseni kalbinde delikle doğar ve büyünceye kadar kapanırmış. Benim bebeğimde 28 haftalık doğdu ve kalbinde delik olduğu söylendi. Ama doktor bugün 5 yaşlarında sokakta oynayan çocukları getirip bir ekg çektirseniz yarısında delik çıkar demişti. Kontrolünü yaptır sadece büyüdükçe kapanacaktır.
Kabız konusunda bizde çok çektik. Biz sadece mama kullanıyorduk bunun da etkisiyle birçok tavsiyeyi denedik. Anne sütü yeterli gelmiyorsa mecburen mama veriyorsun. Mamalarda kabızlık yapıyor.
Sadece anne sütü alıp da kabız oluyorsa süt yeterli gelmiyor olabilir. Bir de bu çocukların bağırsak gelişimi ile ilgili olabilir.
Sadece anne sütü alan bir çocuk 7 güne kadar kaka yapmayabilir. Ya da hergün 7 defa yapabilir ikisi de normal. Fakat kakası çok sertse bu kabızlıktır.
arkadaşım aptamil ver,yordum günde 2 kere ondandır deim bırkaıtm sütümü sağıp veriyorum2 haftadır ama yine yapmıyor.yapıncada sert değil yumuşak yapıyor::::::::
Canım günde alması gereken miktarda süt içiyorsa ve haftalık tartımlarında yeterli kiloyu almışsa (bunu çocuğu tartarak anlayabilirsin)kendisi kaka yaptığında kakası sert değil yumuşaksa en fazla 7 güne kadar beklenir diye biliyorum. Yeterli kiloyu aldığı halde kakasını kendiliğinden yapmıyorsa bir başka problem olabilir. Bir başka doktora git bence. Çünkü sürekli fitil kullanmak çocuklarda bağırsak tembelliği yapar. Çocuk kendi kendine kakasını yapamaz hale gelir.
Fakat yeteri kadar süt içmiyorsa, ve haftalık tartımlarda kilo almamışsa kaka da yapmıyorsa bu durumda yetersiz besleniyordur.
içim gidiyor arkadaşım korkuyorum hemde çok acaba başka neden kakayapmıyordur diye.bekleyecem en son pazar günü yapmıştı 10 güne kadar.sonra fitil veririm araştırmaya götürcem ayın 9unda tiroit kontrolümüz var ozaman giderim
Korkma canım bence fitil vermeden 7 güne kadar kakasını kendisinin yapmasını sağlamaya çalış. Bacaklarını tutup dizlerinden yukarı karnına doğru büküp tekrar düzelterek bağırsak çalıştırıcı hareketler yaptır biraz. Karnına avucunun içi ile bağırsak yönünde yuvarlak hareketlerle masaj yap belki kendiliğinden yapacaktır kakasını ama fitil vermeden 7 günü geçerse iyi bir doktora götürüp tarttırarak derdini anlat. Çok büyük bir problem olacağını sanmıyorum. İçini ferah tut ama kontrollerini de aksatma. Çok geçmiş olsun..
içiriyorum arkadaşım zeytinyağınıda hemde popoyadasürüyüorum ama yok halakötü kokulu gaz var sadece oda kaka içeride biriktiği için galiba
arkadaşlar kalbinde kapabanilir bir delik var dedi doktor hiç böyle olupta sonradan kapanan arkadaş varmı aranızda?çok korkuyorum ayrıca bebeğim hipotiroidi bendede vardı ilaç kullanıyoruzbirde ilk 1yından sonra kabız oldu kakası sert değil yapınca normal yapıyor zeytinyapı denedim ilkinde yaptı ama sonra yapmadı fitille 1 saat sonra yapıyor 9 gün yapmadı doktor doymuyor diyor doymayan bebek fittille 3 bez dolusu yaparmı?bebeği bu sorunuda yaşayan varmı ne yapmalıyım.5 gün oldu yine yapmadı bebeğim 4 aylık olmasına 1 hafta kaldı.lütfen tecribeli anneler yardım.
Öncelikle çok geçmiş olsun...benim bildiğimde delik kapanıyo kendiliğinden..benim oğlumda tam iki yaşında.üç günlükten beri ilaç kullanıyoruz.hipotiroidi var..dün tahlililimiz vardı iyi çıktı şükür.ne kadar daha kullanırız bilmiyoruz...sormak istwdiğin bişey olursa sorabilirsin.bu arada oğlunun kabızlığı hipotiroididen arkadaşım...[/QUOTE
arkadaşım bebeğimin değerleri zaten çok yüksek değidli tsh 6 idi. doktor yinede ilaç başlayalım dedi 2 aydır kullanıyoruz şuan 1 e düştü şükür iyi 9unda yine kontrol var siizn değerler düştüğü haldedemi kabızdınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?