• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

34 haftalık gebeyim ve nefes almakta zorlanıyorum!

ayguness

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
2
0
16
İstanbul
herkese merhaba !
34 haftalık gebeyim ve bu ay benim için diğer aylardan daha sıkıntılı.56 kiloyum .gebeliğim boyunca 11 kilo aldım.yatarken,otururken,yürürken her durumda nefes almakta zorlanıyorum.bebeğim çok baskı yapıyor.bazen nefessiz kalacakmış gibi hissediyorum.sırt üstü yatamıyorum ama sağa sola yatarken de aynı sıkıntıları yaşıyorum uyuyamıyorum..doktorum bunun çok normal olduğunu söyledi..benim gibi bu durumu yaşayan var mı? ne yapmalıyım ?
bir diğer sorum da doğumum normal olacak su an bir sıkıntı gözükmüyor ve ben suda doğum istiyorum.İstanbul da suda doğum yapan hastane yada doktor tanıdığınız var mı ? şimdiden çok teşekkür ederim ..

Merhaba, maalesef bu duruma yapacak birşeyiniz yok. Ben 32.haftadayım 7 kilo aldım ve nefes almakta ciddi problem yaşıyorum. Derin derin nefes almak istiyorum başaramıyorum çok canımı sıkıyor ama yapacak birşey yok. Sırt üstü yatmaya çalışmayın zaten, bebeğe giden oksijen akımını kesersiniz. Sola sağa yatıp bacaklarınızı da hafif karnınıza çekin ve bacak aranıza yastık koyun, dizler paralel dursun. Bu biraz rahatlatır. Bol bol açık havada yürüyüş yapın. Son haftalarda bebek aşağı indikçe nefes alıp vermeniz de kolaylaşacak ama maalesef bir kaç hafta daha dişinizi sıkmanız lazım :) sevgiler

kızlar konunun dışında olck ama bende 5 haftalık hamileyim ve bulantı ve kusmalar yüzünden delirckmş gibi oluyorm kilo kaypları oluyor başımı kaldıramıyorm hergün ağlıyorum :(( bunun bir çaresi varmı ? :((

Canım bunu doktoruna anlatırsan sana mide bulantısı için ilaç verebilir. benim de çok bulanmıştı ilaç vermişti ama dayanabildiğimi görünce ilacı kullanmaktan vazgemiştim. Bazıalrı gerçekten hastanelik oluyor ve serum takılıyor, böyle bir durumda olmaktansa ilaç kullanmak mantıklı olabilir. Bir de beyaz leblebi bende çok işe yaramıştı. Sabah uyandığınızda yerinizden kalkmadan bir iki tane tuzlu çubuk kraker yiyin o da işe yarar. Benimde tencere yemekleri mahfetmişti midem çok bulanıyordu. Sadece karbonhisrat ile beslendim ilk 4 ay o yuzden de çok kilo aldım ama sonradan gebelik şekeri çıkınca iyi oldu kilom durdu :) 4-5 aylıkken aldığım kilodayım hala ama bebeğim kilo almaya devam ediyor çok şükür. Geçmiş olsun şimdiden..

Back