Davranış Bozuklukları 34 Aylık Kızımın yaptığı davranış bozukluğu mudur?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

marsupilamii

lavinya
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2013
7
0
6
İstanbul
Kızım 34 aylık ve sıksık parmagını emıyor burnunu kasıyor etrafı hep yara oluyor bu bır davranıs bozuklugu mudur? Sızce bır doktora gostermelımıyım?

Kızım 34 aylık ve sıksık parmagını emıyor burnunu kasıyor etrafı hep yara oluyor bu bır davranıs bozuklugu mudur? Sızce bır doktora gostermelımıyım?

benim yeğenimde sürekli parmağını emiyordu.annesi babası anlattılar bunun zararlarını ama anlamadı tabi devam etti.en sonunda parmağını emen çocukların dişlerinin eğri çıktığını söyleyip resimlerini gösterdiler.yavaş yavaş bu alışkanlığından vazgeçti.çok şükür böyle bir sorun kalmadı.

size önerim sakın korkutmayın çocuğunuzu kızmayın ona neden emmemesi gerektiğini anlatın.

Uyurken parmagina hafif aci biber surebilirsiniz ben oglumu sutten keserken yapmistim ve ondan sonra emzirmek istedigimde anne diyip yanasmamisti. Belki sizin durumunuzda da ise yarayabilir. Burun kasimasi konusunda da bir dermotologtan yardim alabilrsiniz..

'yapma,etme' derseniz ilgisini daha fazla vererek yapmasına sebep olursunuz. o anda elini oyalayabilecek oyuncak verebilirsiniz ya da ilgisini başka yöne çekebilirsiniz.

bir sıkıntı var mı ailede? kavga,şiddet veya kardeş gelecek mi? eğer böyle bir durumsa tepki veriyordur ancak böyle bir durum yoksa parmak emme bir nevi doyum,zevk verme haline gelmiş olabilir,uzun süre görmezden gelin,eline bir şey vermeye çalışın oyun şeklinde..

Back