Premature Bebekler 33.haftalik dogum yaptim sutum gelmiyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hayirlisikismet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2016
1.271
952
53
38
Merhaba guzel ve bu zorlugu yasayan mucadeleci anneler.kizlar 33 haftada dogum yaptim yalniz erken dogumdan dolayi sutum gelmiyor.sagiyorm pompayla 1gr sut yok bna yardim edebilirseniz cok sevinirm

Selam canım. Öncelikle Allah bağışlasın çocuğunu.
Üzülme biraz daha sabret gelecektir çok normal.
Bende 10 gün önce 34+2 günlük Doğum yaptım sütüm 2. Günden beri geliyor ama çok az
Göğsüne masaj yapabilirsin. Muayene eldiveni kullanabilirsin. Çok sıcak olmayacak şekilde içine su koy göğsüne koy sonra göğsüne masajlar yap ucunu sık masaj yap ucunu sık sürekli ufak ufak bunu yap sık sık acıtmadan. Elinde sonunda gelecek üzülme. Benim de şimdi sütüm az geceyi nasıl çıkaracağım bilmiyorum. Emziremiyorum çünkü çok küçük. Neyse bütün gece sağmaya devam :anne:

Cok saol Allah razı olsun,sizin küvözde kaldimi bnm suan anca makineyi kirletio ve onuda hastaneye goturemiorz.bebisimize herkes bir sut verirken bizm iki verip arayi kapatmamiz lazm die dusunuorm ama oda bnde baski yapior saniorum.bebeginizn gelisimindende brz bahsedebilirmsnz

Bebeğim 1900 gr doğdu. 2 gün açık küvezde kaldı aslında kalmayacaktı ama antibiyotik ve biraz oksijen verildi. Şimdi çok şükür iyi. Çok küçük olduğu için sürekli süt vereyim acaba mama versem mi kilo alır diye düşünüyorum. Prematüre annesi olmak çok zormuş ama şükürler olsun sonuçta bizimleler. Merak ettiğin şey nedir bilmiyorum. Olursa sorabilirsin :)

Erken dogumla alakali degil sutun gelip gelmemesi.bende hep erkn dogum yaptim.32 haftalik dogdu 3.cocugum.
Sen sadece sutun gelmiyor diye moralini bozma.bebegini dusun onu dusunerek sutunu sag.sicak suyla yikan.

Kizlar ben cok agir grip oldum,bi yandan sezaryan dikisler bi yandan oksuruk napicm bilmiorm.sut vermem lazm ilac alamiorm.ihlamur faln iciorm ama dikislerim cok agrio..bi yandan bebegin gelisimi hep aklimda Allahim bu zor gunlerden feraha cikarsin insallah

Kizlar ben cok agir grip oldum,bi yandan sezaryan dikisler bi yandan oksuruk napicm bilmiorm.sut vermem lazm ilac alamiorm.ihlamur faln iciorm ama dikislerim cok agrio..bi yandan bebegin gelisimi hep aklimda Allahim bu zor gunlerden feraha cikarsin insallah
Canım çok geçmiş olsun. Ama lütfen bu kadar çok takma. Dur bakalım bebeğin kilo almaz kilo verir o zaman dert edersin. Bak anne üzüldükçe stres yaptıkça bebeğe yansıyor. Biraz sakin ol. Sen elinden geleni yap.
Sonrası gelir zaten. Sütün gelecek sen biraz mutlu olmaya bak. Nasılsın bu arada? Bak benim de bebeğim cuma günü tartıldı 2.100 gram pazartesi yine tartıldı 2.100 gram ne almış ne vermiş birde sarılık başladı. Biraz üzüldüm ama üzülmeye devam etmeyeceğim bebeğime yansıtmayacağım.

Cnm zencefil cok ii geldi bna gribi atlattim sutumde cok sukur gelio.hosaf cok ise yario,su tuketiorm bol bol.Allahim insallah bu zor gunler hemen gecer gder.hem son bi aydir hastanede yattim hergun ya gelio ya gelmio dha snr apar tapor sezaryan ustune oksuruk grip en zoru bebis yanimda degil her an erken dogdu acaba bise oluck mi insallah sabrin sonu selamet olur.bizim kuzu hala kuvozde ama dr.a kac ay kalir dedim cnku cok minnak geldi gozume iki haftaya cikar dedi,bizm kuzumzda sarilik olmustu dr.cok normal dedi bu sarilik haftalarca suruomus korkuluck bise yok dedi.ilk zayiflattilar kilo alimina smdi basladi 4gun snr emzirmeye baslicz.bnm en buyuk korkum ayaklari suyum azaldigi icin tam bi tavuk seklindeydi kndini cok kasmisti smdi kasma isini atlattik ama sol bilegi brz disari gbi dr.korkuluck bise yok dio ama bn suanda yanimda olmadigindan hersei duygusala bagliorum.premature bebkler icinde internette hep kasvetli yorumlar insallah rabbim butun melekleri korur,sonumuzu aydinliga cikarir

Canım sık sık masaj yaparak sağmaya çalış bende kızımı 33 haftalıkken doğurmuştum ama 27 haftalıkla uyumluydu 1500 kilo doğmuştu çok zor oluyor normal doğum a göre daha fazla emek harcaman lazım ama zamanla herşey yoluna giriyor. S

Tabiki canım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Ben de ilk doğum yaptığımda humananın rezene çayını, laktamil filan içiyordum sürekli meyve suları filan ilaç alır gibi sürekli tüketmeye çalışıyordum çünkü bebeğim çok küçüktü ve tek alabileceği şey benim sütümdü, ama yinede küvezde kaldığı sürece başka prematüre bebekler için özel bir mama aldırmışlardı hemşireler onunla birlikte veriyorlardı. Doğduktan 2 ay sonra normal doğum lilosuna ulaşmıştı 3.500 kilo olmuştu. Emzirmeye çalışıyordum ama emmeyi maalesef beceremiyordu sağıp biberonla veriyordum. Zaten küvezde de kocaman delikli biberonlara alışmıştı birkaç ay sonra mama destekli emzirmeye devam ettim. 1 yaşına doğruda zaten sütümde gelmiyordu bıraktı memeyi. Şimdi 3 yaşına 2 ay kaldı çok şükür iyi ama gelişimi hep bi geriden geliyor. Ama buna şükür tabiki. Başka sormak istediğin bişey olursa ben burdayım canım. Şimdi sana gereken tek şey sabır sabır sabır. Acele etmeden büyümümesinin tadını çıkar. Ben o dönemlerde o kadar endişeliydimki o dönemlerini hatta 1,5 yaşına kadar ki zamanı hiç hatırlamıyorum. Hep bi acaba bişey çıkarmı gibi takip etmişim. Tadını çıkaramadım yani.

Tabiki canım elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. Ben de ilk doğum yaptığımda humananın rezene çayını, laktamil filan içiyordum sürekli meyve suları filan ilaç alır gibi sürekli tüketmeye çalışıyordum çünkü bebeğim çok küçüktü ve tek alabileceği şey benim sütümdü, ama yinede küvezde kaldığı sürece başka prematüre bebekler için özel bir mama aldırmışlardı hemşireler onunla birlikte veriyorlardı. Doğduktan 2 ay sonra normal doğum lilosuna ulaşmıştı 3.500 kilo olmuştu. Emzirmeye çalışıyordum ama emmeyi maalesef beceremiyordu sağıp biberonla veriyordum. Zaten küvezde de kocaman delikli biberonlara alışmıştı birkaç ay sonra mama destekli emzirmeye devam ettim. 1 yaşına doğruda zaten sütümde gelmiyordu bıraktı memeyi. Şimdi 3 yaşına 2 ay kaldı çok şükür iyi ama gelişimi hep bi geriden geliyor. Ama buna şükür tabiki. Başka sormak istediğin bişey olursa ben burdayım canım. Şimdi sana gereken tek şey sabır sabır sabır. Acele etmeden büyümümesinin tadını çıkar. Ben o dönemlerde o kadar endişeliydimki o dönemlerini hatta 1,5 yaşına kadar ki zamanı hiç hatırlamıyorum. Hep bi acaba bişey çıkarmı gibi takip etmişim. Tadını çıkaramadım yani.
Ahh nekadr cok isterdim 41.haftaya kadr tasimayi.1hafta oldu dogum yapali hala elimi karnima koyamiorum kuzumu hala orda hissetmk istiorum.cok saol cnm bn suanda sagip sagip dolaba atiorum sutleri bu hafta emzirmeye baslickmism amadhacok kucuk emebilir mi bilmiorum.geriden gelio demissnz kilo olarak fln mi yoksa gelisim problemimi var.Allahim korusun hepsini bnde suan hep kaygilardaim,agliorum ama ya sabir ya Allah diorum.sutleri stok yapmak mantikli mi szce?bize mamayla ilgili bise demediler

Ahh nekadr cok isterdim 41.haftaya kadr tasimayi.1hafta oldu dogum yapali hala elimi karnima koyamiorum kuzumu hala orda hissetmk istiorum.cok saol cnm bn suanda sagip sagip dolaba atiorum sutleri bu hafta emzirmeye baslickmism amadhacok kucuk emebilir mi bilmiorum.geriden gelio demissnz kilo olarak fln mi yoksa gelisim problemimi var.Allahim korusun hepsini bnde suan hep kaygilardaim,agliorum ama ya sabir ya Allah diorum.sutleri stok yapmak mantikli mi szce?bize mamayla ilgili bise demediler
Seni çok iyi anlıyorum canım benim doğuma kadar olan sürecimde çok sıkıntılı geçti doğum olayım ayrı bir travmaydı kontrole gittik bize "gebeliği sonlandırmamız lazım karnında yaşama ihtimali çok düşük belki dışarda beslenirse bir şansı olabilir" dediler yani o süreçte bende çok şeyler yaşadım ama doğdu ve gerçekten rabbimin izniyle kendini kısa sürede toparladı. Sende hamileliğinin tadını çıkaramamışsın ama artık hamile değil bir Annesin. Şimdi bebeğini beslemeyi düşün, eğer sütün varsa stok yapman iyi olur çünkü ben kesildikten sonra bir süre idare etti, hem sağdıkça çoğalır. İnşallah emer ama ememesede çok üzülme çevrendeki büyüklerde bu konuda yardımcı olur sana, benimkinde annemgil artı misafir gelen büyükler filan bile eline alıyordu bebeğimi ve beni tutturabilmek için. Yani 1 yaşına kadar meme verdim ama dediğim gibi bizimki hiçbir zaman tam ememedi sürekli ucundan tuttu bu yüzden de o 1 sene boyunca göğsüm hep yaraydı. Şunu da söyleyeyim ben bilmiyordum ama faydasını görenler olmuş memeyi tutamayan bebekler için kelebek diye bi göğüs ucu aparatı varmış onu da deneyebilirsin. Kızımın geriden gelmesi şöyle, geç oturdu, geç bastı, geç emekledi, geç yürüdü biraz ufak tefek bir çocuk, konuşmayı çok seviyor ama hala anlamadığımız kelimeleri var. Öyle yani biraz sabırla çözülmeyecek problemler değil. Biz prematüre anneleri daha güçlü daha sabırlı olmak zorundayız, çok şükür ağlanacak bir halin yok, bebeğini göremeye gittiğinde bol bol dokun ve ileride yaşayacağınız güzel günleri düşün hatta bebeğine anlat. Güzel günlerin sağlıklı günlerin tadını çıkar. Çok uzun yazdım kusura bakmayın.

yok cnm ne kusuru burayi okuyunca bazn nefesim kesilio cok zor yasamlar var korkuorum hep aceleciliklerinden snr tembellesiolar brz olsun artk napalim.ama hic gucum yok sanki bi gun cok umutlu uyaniosam bi gunde..sagiyorm dolaba atiyorm cok sukur.insallah insallah bian once saglikla gelirde oglusum.cnm tekrar cok tesekkur ederim,cok saolasn insallah bebeginle bi omur guzellikle,saglickla gecirirsn

yok cnm ne kusuru burayi okuyunca bazn nefesim kesilio cok zor yasamlar var korkuorum hep aceleciliklerinden snr tembellesiolar brz olsun artk napalim.ama hic gucum yok sanki bi gun cok umutlu uyaniosam bi gunde..sagiyorm dolaba atiyorm cok sukur.insallah insallah bian once saglikla gelirde oglusum.cnm tekrar cok tesekkur ederim,cok saolasn insallah bebeginle bi omur guzellikle,saglickla gecirirsn
Allah razı olsun. Bebeğin hastaneden çıktığında emin ol sende umutlu ve mutlu olarak uyanacaksın. Şimdi yanında olmadığı için bu duygular içindesin biraz da lohusa sendromu var ama inan bana geçecek bugünler. Güzel günler sizinle olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Amiiin insallah hic bi anneyi yawrusndan uzakta,hastalikla,eli bos birakmasin.Allahim hayirla butun guzellikleri bzlere gostersn.Bgn gormeye gdicez insallah guzel hbrlerle donerim

Back
X