• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 33 aylık oğlum kakasını öğrenmiyor...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

pinar79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
581
11
96
Ankara
33 aylık oğlumla 10 gündür tuvalet eğitimindeyiz.ilk günden buyana çişimizi öğrendik hatta hiç bez kullanmıyorum gündüz ve gece uykularındanda kuru kalkıyor.am kakasını asla tuvalete yapmak istemiyor,klozet,normal tuvalet,lazımlık herşeyi denedim bu arada ...pijamasına yapıyo sonrada hadi değiştir diyor..korkuyorum kakadan diyor.çok güzel konuşan bir çocuk herşeyi ifade edebiliyor .ben anlatıyorum korkulacak bişey olmadığını ama 10gündür adım ilerleyemedik...okullar açılana kadar bu sorunu çözmem lazım,bakıcımız var birde onunla uğraşmak istemiyorum...deneyimli anneler siz neler yaptınız ,ben neler yapabilirim,inanın günde 2 kere çamaşır makinası çalıştırıyorum çok çaresizim.....yani bir çocuk çişini tamamen öğrenipte kakasını nasıl öğrenemez..

tuvalet eğitimi için şartlar 18-24ayları arasında baslıyo. ama bunun için çocuğunuzun kaslarının gelişmiş olması lazım. bu çocuktan çocuğa göre değişebilir. yani ortalama 2 yaşları uygundur. bazı çocukların kas gelişimi 30 aya kadar uzayabiliyo. o yüzden sabırlı olmalısınız. tuvalete götürmeye başlayacağınız günden 2-3 gün önce bez takmayacağınızı söyleyin. daha sonra sık götürün gece gerekirse kaldırın.ama ASLA VE ASLA kızmayın sabırlı olun. tuvaletini ilk yaptığı zaman gerekirse ödüllendirin. onun büyümüş olduğunu söyleyin aferin oğluma kızıma gibi sözlü ödüller kullanın

Son düzenleme:
korkuyo olabilir ya da rahatsız hissediyor olabilir bu normal. ama siz yine de kakası için de bez takmayacağınızı söyleyin. gerekirse bi kaç defa altına yapabilir ama siz bez kullanmayın. artık büyüdüğünü göstermeye çalışın. bunun için de öncelikle sizin ona örnek olmanız gerekiyo. mesela tuvalete giderken bak ben tuvalete gidiyorum diyin gerekirse onu da götürün korkulacak bi şey olmadığını gösterin. ödüllendirin

cevaplarınız iin çok teşekkürler,umarım bu sorunuda hallederiz....10 gündür pijamasına yapıyo hiçte rahatsız değil bu durumdan bende bunu alışkanlık haline getirmesinden korkuyorum

onunla beraber bi iç çamaşırı alabilirsiniz. kendi beğendiğini alırsa onu kirletmek istemeyebilirir. yani siz de bak bunu sen aldın kirletme olur mu gibi şeyler söyleyebilirisiniz. bi de etrafınızda bu eğitimi tamamlamış çocuklar varsa onu örnek gösterebilirsiniz ancak utandırmadan. bak o hep çişini tuvalete yapıyo çünkü büyümüş den de kocaman oldun artık gibi cümleler kurabilirsiniz. ama bez kesinlikle kullanmayın çünkü onun olduğunu hissedince tuvalete gitmeyi hiç istemeyecektir. geceleri takıyorsanız da o uyurken farkettirmeden takabilirsiniz. zaten bu eğitim uzun bi süreç hemen olmasını beklemeyin sabırlı olun. ve en önemlisi altına yatağa veya yere tuvaletini yaparsa kızmayın. çünkü eninde sonunda öğrenecektir ama ona kızdığınız zaman utanacak ve bu hayat boyu bi yerlerden patlak verecektir

bağırsaklarında bir problem olabilir mi acaba? birinden duydum kız çocuğuydu,o da kakasını çamaşırına yapıyormuş çok katı bir şekilde ve ayakta yapmayı tercih ediyormuş.
sizinki normal mi yapıyor?

benim oğlumda kakasıını zor öğrendi 10 gün bizimkide kakasını çamaşırına yaptı ama ben hiç kızmadım aferim oğluma kakasını yapıyor dedim ve kakasını kilodundan tuvalete döküp gözünün önünde kilodunu yıkadım bak pis oluyor birdaha yapma tamam mı dedim tamam dedi ama bir iki gün daha devam etti lazımlığına oturtup kakasını yaptığında bak kurbağaya benziyor yılana benziyor top top kaka yapmışsın aferim dedim bay bay kakalara onlar yüzsün tuvalette dedim vee alıştı böyle böyle
sizde benim gibi deneyebilirsiniz şekillere benzeterek elinde sonunda öğrenecektir bizimkide kakasından korkuyordu ve kakasını tutup 3 günde bir yapıyordu doğal olarak kabız oluyordu çocuk şimdi hergün yapıyor maşallah
ama sakın kızmayın olsun oğlum birdahakine lazımlığa veya tuvalete yaparsın diyin
ben yarım saat otururdum o lazımlığa oturunca konuşa konuşa yapardı kakasını
merak etmeyin elinde sonunda öğrenecektir sabır lazım şimdi klozete oturma aparatı aldm kendi oturuyor ben kakam bitince seni çağrırım annecim diyor ben işime bakıyorum işi bitince çağrıyor poposunu temizliyoruz sifonu çekiyor bay bay kakalar diyor
elbet senin çocuğunda alışacaktır sıkma canını

bağırsaklarında bir problem olabilir mi acaba? birinden duydum kız çocuğuydu,o da kakasını çamaşırına yapıyormuş çok katı bir şekilde ve ayakta yapmayı tercih ediyormuş.
sizinki normal mi yapıyor?

normal yapıyor ama ayakta yapmayı tercih ettiğinden tuvalette yapmak istemiyor

benim oğlumda kakasıını zor öğrendi 10 gün bizimkide kakasını çamaşırına yaptı ama ben hiç kızmadım aferim oğluma kakasını yapıyor dedim ve kakasını kilodundan tuvalete döküp gözünün önünde kilodunu yıkadım bak pis oluyor birdaha yapma tamam mı dedim tamam dedi ama bir iki gün daha devam etti lazımlığına oturtup kakasını yaptığında bak kurbağaya benziyor yılana benziyor top top kaka yapmışsın aferim dedim bay bay kakalara onlar yüzsün tuvalette dedim vee alıştı böyle böyle
sizde benim gibi deneyebilirsiniz şekillere benzeterek elinde sonunda öğrenecektir bizimkide kakasından korkuyordu ve kakasını tutup 3 günde bir yapıyordu doğal olarak kabız oluyordu çocuk şimdi hergün yapıyor maşallah
ama sakın kızmayın olsun oğlum birdahakine lazımlığa veya tuvalete yaparsın diyin
merak etmeyin elinde sonunda öğrenecektir sabır lazım şimdi klozete oturma aparatı aldm kendi oturuyor ben kakam bitince seni çağrırım annecim diyor ben işime bakıyorum işi bitince çağrıyor poposunu temizliyoruz sifonu çekiyor bay bay kakalar diyor

benimde çocuğum olsun böyle ögreticem :)) gerçekten çok sabırlıymışsınız :)

çok teşekkürederim bende deneyeceğim sizin yaptıklarınızı

pınar79 merak ettim sorununuz çözümlendi mi. Çözümlendiyse ne kadar zamanda...Biz de aynı durumu yaşıyoruz 10 gündür külottan kaka temizliyorum :(

33 aylık oğlumla 10 gündür tuvalet eğitimindeyiz.ilk günden buyana çişimizi öğrendik hatta hiç bez kullanmıyorum gündüz ve gece uykularındanda kuru kalkıyor.am kakasını asla tuvalete yapmak istemiyor,klozet,normal tuvalet,lazımlık herşeyi denedim bu arada ...pijamasına yapıyo sonrada hadi değiştir diyor..korkuyorum kakadan diyor.çok güzel konuşan bir çocuk herşeyi ifade edebiliyor .ben anlatıyorum korkulacak bişey olmadığını ama 10gündür adım ilerleyemedik...okullar açılana kadar bu sorunu çözmem lazım,bakıcımız var birde onunla uğraşmak istemiyorum...deneyimli anneler siz neler yaptınız ,ben neler yapabilirim,inanın günde 2 kere çamaşır makinası çalıştırıyorum çok çaresizim.....yani bir çocuk çişini tamamen öğrenipte kakasını nasıl öğrenemez..

bence bu konuda hiç acele etmemek lazım uzmanlar doktorlar etraftakiler ne derse desin ben hiç birini önemsemedim yalnızca çocuğumu dinledim çok sabırlı olmak gerekiyor başka çocuklarla da kıyaslamak doğru değil her çocuk farklı gelişimi de farklı kas gelişimi tamamlandığın da kendini hazır hissettiiğin de kendiliğinden oluyor.benim kızım çevredekilerin söylediklerine göre geç bıraktı bezi.3 yaşını geçmişti ama hiç sorun yaşamadık şimdi 4 yaşında kakasını tuvalete kendisi yapıyor ona uygun oturmalık aldım ben sadece kakası bittikten sonra temizlik için yanına gidiyorum.şimdi sıra lazımlıktan kurtulmakta onuda hazır olduğunda bırakacağını düşünüyorum.
bence hiç üstüne gitmeyin çocuğunuza zaman tanıyın.birde başka çocuktan görürse daha etkili oluyor halasının kızını tuvalette görmüştü çok hoşuna gitti benim kızımın teşvik oldu onun için bu çok etkili akraba çocukalrını örnek gösterebilirsiniz.kolay gelsin çok zor iş çocuk büyütmek.:16:

Yaklasik 1 aydir ayni sorunu yasiyoruz .. Pipiyi cok guzel ogrendi hem gece hem gunduz tertemiz .. Ama kakada takildik kaldik 2,3 gunde ancak yapiyor ve cok kati bi sekilde yapiyor onunmu etkisi var bilmiyorum.. Suan 27 aylik kendini guzel ifade ediyor her konuda ama kakaya gelince is degisiyor .. heralde daha kakasinin gelip gelmedigini tam anlayamiyor . Cok sabirliyim henuz hic kizmadim, kayinvalidem aslinda cok yumusak davrandigimi birazda olsa kizmam gerektigini dusunuyor .. Ama kiyamiyorum zaten kaka yapinca yanima gelip cok uzgun bi sekilde soyluyor hatta bazen kilotuma kaka yaptim diye agliyor .. Kakayi alip tuvalete atiyoruz by by kaka yapiyoruz bide evine dit kaka adi dit adi dit diyor .. Bi dahaki sefere tuvalete yap annem tamammi kilotun temiz kalsin diyorum tamam buraya yapcam diyor ama yine ayni hic bir sey degismiyor .. Bi arkadasim oglunun kilodundan tam 4 ay kaka temizledigini soyledi :( acaba bizimkide o kadar uzun surermi .. Bu sorunu yasayan arkadaslar ne kadar zamanda cozum buldunuz ?

benim de 33 aylık oğlum ama tuvalet eğitimini bi türlü başaramıyoruz. annem bakıyo ben çalışırken ama annem ayrı ben ayrı uğraştık hiç oralı olmuyo. bak anne baba teyze anneanne arkadaşların hepsi tuvalete yapıyo diyorum, yyyookk ben yapmam diyo :(( kakası geldiğinde duvara yüzünü dönüp bakmayın sessiz olun ben burda pırt yapıcam diyo, tam o anda tuvalete götürmeye çalışıyorum ama mümkün deil yaa, ben çok umutsuzum bu konuda malesef :(

Back