33 Aylık Kızım ve Sanırım Artık Bittim

Çocuğum yok ama 12 yeğenim büyürken onlarla beraberdim ve 3 yaştan önce tuvalet eğitimine başlayanlar hep sıkıntı çekti. Büyük ablam 4 tane kızını hep 3,5 yaşa bıraktı ve 10 günlük süreçte alıştılar. Uzmanlar 2,5 yaş desede pratikte olmuyor o.

Çocuğum yok ama 12 yeğenim büyürken onlarla beraberdim ve 3 yaştan önce tuvalet eğitimine başlayanlar hep sıkıntı çekti. Büyük ablam 4 tane kızını hep 3,5 yaşa bıraktı ve 10 günlük süreçte alıştılar. Uzmanlar 2,5 yaş desede pratikte olmuyor o.
Belki de haklısın....kakası için kasmamaliyim belki de

zamanlama kotu olmus sanki... bizim de koca dana oldu hala gece bile uyanip biberonla mama iciyordu. 25 aylikken memeden kestim, 6 ay ara verip 31 aylikken de mamadan kestim. ilk 2 gece cok zor oldu, saatlerce agladi yatakta, ama sonra gecti.

fakat yaklasik 20 gundur uykusunda cok agir krizler yasiyoruz. mamayi birakmakla alakali mi bilmiyorum (tam arka azilar cikiyor bir yandan cunku) ama uyuduktan iki saat sonra uyanip tam 2 saat agliyor. aglarken hala uykuda oldugu icin de sakinlestirmelerimizi dinlemiyor duymuyor dokunmamiza bile izin vermiyor. 10 da uyuyor 12-2 arasi agliyor biz pert tabiki.... sabah ta 7 de ayakta....

bende tuvalet egitimine baslayacaktim ama bu surec tamamen bitmeden unutmadan baslamayi dusunmuyorum.

cocuklar tuvalet egitiminde kakayi tuvalete yapmak konusunda genellikle sikinti cikariyor. yapmayip tutup kabizlik yasayanlar, depresyona girenler, yataga uzerine basina yapanlar... kaka olayi biraz daha sikintili sanki...

emzigi de sanirim sen birakti sanmissin da o hala birakmamis icinde:) kac ay oldu memeyi birakali gala memelerimi acar oper kuzucum😂 emzik te cok pis bir aliskanlik ilkokula kadar kullanan taniyorum. bizimki cok sukur 8 aylikken kendi birakti da ugrastirmadi bizi

Yok canım öyle bağırıyor ki yapmıyor zaten bez istedibben boş bez poşetleri gösterdim bez bitti dedim bıraktı. Kuloduna yapıyor, bazen iki kez oda yaptı ama inanın hiç birşeyi kabul etmiyor. Sizin oğlunuz kaç yaşında söyledi. Herkes 3 olmadan çöz bu işi diyor 🤦 çok baskı altindayimm

ya bu arada tuvalet egitimi benim en korktugum ayni zamanda en agirdan aldigim sey. abimin kizi oglumdan 7 ay buyuk 2 yasindan itibaren annesi 3 ayda bir denedi herseferinde basarisiz oldu 38 aylik oldugunda 3 gunde hallettiler.... vakti gelmemis bosuna cocugu da kendimi de yormusum dedi

Nereden nasıl başlasam bilmiyorum ama ağlayarak yazıyorum. Zaten hep zor bir çocuktu ama artık altından kalkmak çok zor nefes alamıyorum. 33 aylık kızım yaklasik 1.5 ay önce emzik bıraktı aslında zor da olmadı ama o dönem benimle yattığı için belkide . Emziği biraktirdiktan bir ay sonra tuvalet eğitimine başladık cisi gayet güzel yapıyor söylüyor yapıyor ama kaka yok yok yok asla yapmak istemiyor..... Derken bir haftadır yatağına koydum karşısında yatıyorum ama gece kalkıp emzik diyor ne uyku kaldı ne bisiy çok zorlanıyorum ne yapayım ne edeyim bilmiyorum ... Ne dersiniz bana😭 kirmizigitar kirmizigitar
Merhabalar.
Gorunen o ki bebeginizin hayatindaki degisimler cok ustuste gelmis, alismaya calisiyor. Muhtemelen 2 haftadir tuvalet egitiminde ve cisinin kakasinin kendi kontrolunde oldugunu farkedip bunu kullanmaya basladi. Ben uzman degilim ancak bu tarz sorunlar yasayan cocuklarda sorunun bu olabilecegini okumustum. Buna kendi oglum da dahil. 18 aylik yuvaya basladi, 22 aylik kardesi oldu. 25 aylik iken tuvalet egitimi basladi.

Cis halloldu ama tam bir yil kakasini soylemedi.. kuloduna yapiyordu. 1 yil sonunda bir sabah anne kakam geldi dedi ve o gun bugundur tuvalete yapiyor.

Kizimin altini tam 24 aylik actim. Pandemi doneminde evde oldugum icin cok rahat ilgilendim ve kolayca hallettik. Ancak ben ise dondugumde kakasini bana soylemeyip altina yapmaya basladi. Konusa konusa bunu da atlattik.

Ben sizin yerinizde olsam, bebegimle beraber yatardim. Ayni yatakta koyun koyuna. Belli ki destek alacak huzur bulacak biseye ihtiyaci var. En buyuk destegi bildigi memeden ya da emzikten ayri. Rahatlayamiyor. Bu tuvalet aliskanligina da yansiyor. Alin koynunuza, butun gece sizinle kokunuzla uyusun. Ihtiyac duydugu her an sizi yaninda bulsun. Sakince konusun, sevin, sarki soyleyin.. hatta bebekken en cok sevdigi ninnileri soyleyebilirsiniz..

Bebeginiz degisim surecinde ve size ihtiyaci var.

Belki de haklısın....kakası için kasmamaliyim belki de
Hanımefendi tecrübeli ve doğru bir gözlem yapmış,ceza alması gerektiğini tavsiye edenler olmuş çocuğun hazır olmadığı bir konu için ceza almış olmasi onu çok kötü etkiler sakın denemeyin lütfen,cis kaka kadar değerli değil bu dönemde çocuk için o yüzden birini söylerken diğeri için sizinle inatlasiyor,3 yaşa geliyor diye hepsini birden başarmak zorunda değil,belki bir arkadaşını kaka yaparken görürse rahatlayabilir ve o da söylemek isteyebilir,önce sadece çişini söyleyen oğlumda işe yaramısti

Hanımefendi tecrübeli ve doğru bir gözlem yapmış,ceza alması gerektiğini tavsiye edenler olmuş çocuğun hazır olmadığı bir konu için ceza almış olmasi onu çok kötü etkiler sakın denemeyin lütfen,cis kaka kadar değerli değil bu dönemde çocuk için o yüzden birini söylerken diğeri için sizinle inatlasiyor,3 yaşa geliyor diye hepsini birden başarmak zorunda değil,belki bir arkadaşını kaka yaparken görürse rahatlayabilir ve o da söylemek isteyebilir,önce sadece çişini söyleyen oğlumda işe yaramısti
Evet haklısınız bende saldım artık 😁 ama kakayi kendince dert ediyor bunu anladım.

Merhabalar.
Gorunen o ki bebeginizin hayatindaki degisimler cok ustuste gelmis, alismaya calisiyor. Muhtemelen 2 haftadir tuvalet egitiminde ve cisinin kakasinin kendi kontrolunde oldugunu farkedip bunu kullanmaya basladi. Ben uzman degilim ancak bu tarz sorunlar yasayan cocuklarda sorunun bu olabilecegini okumustum. Buna kendi oglum da dahil. 18 aylik yuvaya basladi, 22 aylik kardesi oldu. 25 aylik iken tuvalet egitimi basladi.

Cis halloldu ama tam bir yil kakasini soylemedi.. kuloduna yapiyordu. 1 yil sonunda bir sabah anne kakam geldi dedi ve o gun bugundur tuvalete yapiyor.

Kizimin altini tam 24 aylik actim. Pandemi doneminde evde oldugum icin cok rahat ilgilendim ve kolayca hallettik. Ancak ben ise dondugumde kakasini bana soylemeyip altina yapmaya basladi. Konusa konusa bunu da atlattik.

Ben sizin yerinizde olsam, bebegimle beraber yatardim. Ayni yatakta koyun koyuna. Belli ki destek alacak huzur bulacak biseye ihtiyaci var. En buyuk destegi bildigi memeden ya da emzikten ayri. Rahatlayamiyor. Bu tuvalet aliskanligina da yansiyor. Alin koynunuza, butun gece sizinle kokunuzla uyusun. Ihtiyac duydugu her an sizi yaninda bulsun. Sakince konusun, sevin, sarki soyleyin.. hatta bebekken en cok sevdigi ninnileri soyleyebilirsiniz..

Bebeginiz degisim surecinde ve size ihtiyaci var.
Çok ama çok teşekkür ederim canım ilaç gibi geldin daha sakinim ve ona daha açığım artık , kaka da düzelme olmasada gunluk hayatta ağlama krizleri daha dingin. Emzik ağlamaları daha kısa süreli 🤲🤲🤲🤲

ya bu arada tuvalet egitimi benim en korktugum ayni zamanda en agirdan aldigim sey. abimin kizi oglumdan 7 ay buyuk 2 yasindan itibaren annesi 3 ayda bir denedi herseferinde basarisiz oldu 38 aylik oldugunda 3 gunde hallettiler.... vakti gelmemis bosuna cocugu da kendimi de yormusum dedi
Emzikte hiç sıkıntı yoktu ki bence WC egitimj onda şu etkiyi bıraktı : Sürekli artık büyüdün dedik ya bence orada emzik bıraktım diye oldu bunlar düşündü birde gece uyanınca hem emzik alıp ağzına uyurdu bu sefer böyle bir şey de yok 🤦

Yok canım vakti bence çünkü çiş 3 günde halloldu ama kaka .... Ne kadar yazı okuduysam bu yaş dönemi bununla karşılaşılıyor + bebeğim kabızlık çok çekti 2 yaşına dek o yüzden kaka onda büyük korku😭

Benim kizm da Mart 2017 doğumlu tam 3 yaşında başladık tuvalete 10 15 gün sürdü şükür cisi hallettik öyleki karanlıkta bile kendisi gidip yapıp geliyor ama kaka yi hala altına yapiyor yani beze takıyor muyum Hayır vakti saati gelince onuda birakir

Çok ama çok teşekkür ederim canım ilaç gibi geldin daha sakinim ve ona daha açığım artık , kaka da düzelme olmasada gunluk hayatta ağlama krizleri daha dingin. Emzik ağlamaları daha kısa süreli 🤲🤲🤲🤲
Kakaya yansimasi zaman alacaktir. Kaka genelde zor ve basli basina bir surec. Bu arada teonun kaka kitabini tavsiye ederim, benim kizimda baya ise yaramisti.

Tuvalet eğitimini yeni tamamlamış 34 aylık bir oğlan anasiyim sizin çektiğiniz sıkıntıları çok iyi anlıyorum. Yaptığınız tek hata bütün değişiklikleri ard arda yapmanız. Onun dışında baska anneler mukemmel mi tabi ki hayır. Ben de değilim. Mesela bu sabah kardeşine vurdu cileden çıktım sonra da sabırlı olamadığım için kendime kızdım. Annelik böyle hep yetememe duygusu oluyor. Size bi kac tavsiyem olacak kakayi kiloduna yapsa bile onu lazımliga alin sonra da klozete atıp beraber kakalara bay bay yapın. Tuvaletin kakalarin evi oldugunu orda mutlu olduklarını anlatin. Her seferinde kakasini yapmasa bile lazimliga oturtun hemen kalkarsa orda onu oyalayacak kitap oyun vs. oyalayin. Lazimlik kullanmanızı tavsiye ederim çünkü ilk basta kakayi kendi parçalari zannedip korktukları için yapmak istemeyebiliyorlar. Bir de kakasi geldiğinde kendilerini guvensiz hissedebiliyorlar ona sarılın. Sabırlı olun hepsi gececek. Benimkisi hala emiyor mesela. Bırakması icin bekliyorum. Zamanı gelince o da sonlanacak..

Back