33 Aylık Astigmat

cimcimekizimm

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2021
124
76
35
Merhaba 33 aylık kızımı genel göz muayenesine götürdüğümde sol göz 0,75 sağ 1,25 astigmat dedi doktor çok üzüldüm .Bu ayına gelene kadar hiç anlamadık tabi kendisi de dünyayı nasıl gördüğünün farkında değildir sanırım. Gözlük falan vermedi ama gözlük kullanabilir 6 ay sonra tekrar gelin yine bakalım dedi . Bende 18 yaşından sonra olan sadece miyopluk var genetik mi nedir bilmiyorum ama kendime bu kadar üzülmemiştim . Araştırdığım bulduğum tüm şifa dualarını okuyorum belki düzelir diyorum. Bazen üzülme şükret diyorum,bazen kızımın o güzel gözlerine bakıp yaşı küçük olduğu için çok üzülüyorum. Bu göz rahatsızlığında gerileme oluyor mu ? Veya 6 ay içerisinde en azından ilerlememesi adına yapabileceğim bir şeyler var mı ? yoksa bunu kabullenmeliyim lütfen bilgi sahibi kişiler biraz da olsa içimi rahatlatırsa çok sevinicem .

İyi de numaralar yüksek değil ki. Çocuklarda göz bozuklukluklarî oluyor . Büyüdükçe göz sinirleri geliştikçe düzeliyor . Benim arkadasimin kızının göz numarası çok daha büyük ona bile gözlük vermemişler

Doktor gözlük kullanabilir deyince endişelendim evet kötü bir şey değil gözlük kullanmak ama insan kıyamıyor yaşı çok küçük olduğu için . 6 ay uzun bir süre inşallah ilerlemez ve sizin dediğiniz gibi gözlük kullanmaya gerek kalmaz

Çocukların çoğunda görülen bir durum. Üzülmeyin. O yüzden kontrol önemli. Şuan biliyor olmanız bile o kadar kıymetli ki iyiki öğrendiniz.

Bence gözlük kullanmak çok iyi bir şeyde değil. Tembellik yaptığını düşünüyorum gözlerde . Benim ablam astigmattı. 1.25 ile başlamıştı düzenli gözlük kullanmasına rağmen 3.5 olmustu gözü. Sonra bıraktı şimdi sorunun olmadığını söylüyor mesela .
Bir de bildiğim kadarıyla astigmat kendiliğinden de düzeltebiliyorum

Afedersiniz ama bir yetiskinde dahi astigmati teshis etmek oldukca guc iken, 33 aylik cocukta nasil teshis etmis o doktor cok merak ettim.

Bunca yıllık astigmatim, gozluk numarami degistirmeye baska doktora gideyim, astigmat oldugumu söylemeyim verdigi cevap sizin gözlerde birsey yok gidebilirsiniz olur.

Gerçekten mi ben hiç bilmiyorum önce yaşı küçük olduğu için gözlerine bir cihaz tuttular ateş ölçer gibi oradan ölçümleri çıkıyormuş. Sonra kendi odasında olan makinayla gözlerine baktı sonuca göre astigmat dedi. Bilmiyorum ki büyük kızıma da baktı ona harfleri sordu onda bir şey çıkmadı çok şükür . Ama küçük kızıma astigmat dedi . Ben o an üzüntüyle cihaz yanlış ölçmüş olabilir mi dedim endişenizi anlıyorum ama yanlış ölçme payı çok az dedi

Kesinlikle ben miyopum gözlüğüm var ama dışarı da kullanmıyorum evde gözlüğü uzun süre kullanıp çıkardığım da daha bulanık görüyorum ama gün için de gözlük kullanmadıysam daha rahatım . Kızımda etrafında gördüğü şeyleri detaylı anlatabilecek cümleler kurabilse içim rahatlayacak ama bir cihazla ölçüp astigmat dendi kızıma faydalı olayım derken zararım dokunacak diye korkuyorum 6 ay bekleyip sonucu duymaktan başka da çarem yok sanırım

Astigmat capraz görmedir, bulanik gormedir. Mesela herkes isiklari bir top olarak gorurken astigmatlilar topu net goremez ve ortasindan caprazlamasina kesilmiş cizgiler halinde gorur.

Simdi cihazla bakarken 33 aylik cocugun anlik gozunu kaydirmasi bile olcumu degistirir. Ben 35 yasimda astigmat teshisimi alana kadar bana teshisi konmayan goz rahatsizliginin hatiri kalmisti. En son artik bir norolog mr cekti, goz doktoruna kons atip, "bir de astigmat bakin" diye uyardığı icin teshis edilebildi, düşünün, dogustan astigmatliymisim ama bunu 35 yasimda ogrendim. Simdi sizin yavrunuzda astigmat vardir, elbet olabilir ama derdini tam anlatana kadar bunun teshisinin kesinlesmesi cok zor.

Benzer bir durumdan kizim gecti, kizimada astigmat dedi bir doktor bahsettiginiz cihazla olcerek (once goz doktoru kendi kafasina bir cihaz takip bakiyor, ardindan bir el fenerine benzeyen cihaz gozde olcum yapiyor, sanirim bahsettiginiz cihazlarda bunlardir) sonra uzmanina danıştı ve o soyle dedi "4 yasina dek beklensin sonra tani koyabiliriz, o zamana kadar anneye tembihleyin harf ogretsin, gormenin nasil olmasi gerektigini anlatsin"

Sizin yapmanız gerekende bu, cocugunuza birkac harfi ogretin ve normal gorusun (bulaniklik ya da cizgisel sapmalar olmamasi gerektigini) nasil oldugunu anlatin, ogretin. Ondan sonra 4 yaşında tekrar muayene ettirin, astigmatsa zaten cok gec kalmis olmaz, korkmayin.

Evet o şekilde baktı doktor da inanın bu yazınız endişelerimi biraz da olsa yok etti söylediklerinizi yapacağım . Umarım diğer muayene de güzel haber almış olurum çok naziksiniz uzun uzun anlatarak yazdığınız için çok teşekkür ederim

Çocukların çoğunda görülen bir durum. Üzülmeyin. O yüzden kontrol önemli. Şuan biliyor olmanız bile o kadar kıymetli ki iyiki öğrendiniz.
Çok teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için evet erken öğrenmemiz çok iyi oldu derecesi çok yüksek değil en azından umarım bir daha ki kontrolümüz de daha güzel haberler alırım

Bir de lutfen goz icin devlet hastanesi tercih edin, ozelde bu isler biraz ticarethane mantigiyla isledigi icin farkli sonuclar umursanmayabiliyor.

Mhrs uzerinden bir yetiskine goz randevusu alir gibi randevu alacaksiniz, zaten cocugun hesabından giris yaptiginiz icin şehrinizde cocuk icin goz muayenesi yapan doktorlar listelenecektir, iclerinden birini tercih edip, randevu notuna 3 yas goz muayenesi yazarsaniz, aletleri hazir ediyorlar randevu oncesi ya da bir devlet universite hastanesi tercih etmelisiniz. Hatta içiniz rahat etmiyorsa bir devlet üniversitesi hastanesinden profesor randevusu alabilirsiniz.

Bende buyuk kizimi dogdugundan beri devlette cocuk goz bolumu olmadigi icin ozelde muayene ettirdim, sonra astigmat tanisi alinca doktor bir tanidigima danistim ne yapmalıyım diye o bana devlette muayene ettirebilecegimi soylemisti, once bir arastirma hastanesinde ardindan yine icim rahat etmeyince unide profesore muayene ettirmistim, oyle emin oldum. Devlet hastanesinde evet astigmat olabilir ama bu yasta teshis cok dogru olmaz dediler.

Bu arada astigmat cok ciddi bas agrisi ve sakarliga sebep olur, cocugunuzda bunlar var ise ustte yazdigim gibi profesor muayenesi sizi rahatlatacaktir.

Cok gecmis olsun,

Kızım çok hareketli bir çocuk ama sakarlık vs yok ağrıdığı yer olunca söyler hiç başım gözüm ağrıyor demedi bu zamana kadar o yüzden ben hiç şüphelenmedim. Uzun süredir destekli veya desteksiz kendisi sürekli merdiven iner çıkar. Gece gündüz dışarı da veya içeri de koşmada yürümede falan da bir sıkıntısı yok . Evin için de minik bir tozu bile görüp hemen bana getirir astigmatta bunlar normal mi bilmiyorum tabi. Yarın söylediğiniz gibi yapıp randevu alıcam inşallah içimi rahatlatacak sonuçlar alırım çok sağolun iyi ki cevap yazdınız bana çok teşekkür ederim her şey için

Benim de büyük kızımın tek gözünde hafif dereceli astigmat var. Doktor her sene takip edelim ilerleme olursa gözlük veririm dedi. Ama 3 senedir aynı hiç değişmiyor. Düzelme de yok ilerleme de. Böyle kalacak herhalde

kızınız ilk astigmat teşhisi aldığında kaç yaşındaydı ? İnşallah ilerlemesin düzeliyor diyen de okudum düzelmiyor diyen de var . Kaç gündür astigmatı araştırınca gerçekten hayatı kötü anlamda etkileyen rahatsızlıklardan bir tanesi olduğunu yeni öğrendim. Size de çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim 2 Yasında öğrendik şuan 5 yasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…