32haftalık hamilelik ve bebek hıçkırıkları

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
çevremdeki hamişler hep bebek hıçkırıklarından bahsediyorlar.ancak ben 32 haftalık olmama rağmen hiç duymadım.benim gibi hıçkırığı hissetmeyen var mı?ya da bu durum sizce normal mi?:1hug:

çevremdeki hamişler hep bebek hıçkırıklarından bahsediyorlar.ancak ben 32 haftalık olmama rağmen hiç duymadım.benim gibi hıçkırığı hissetmeyen var mı?ya da bu durum sizce normal mi?:1hug:

ben bebeğimin ilk hiçkırıklarını 32 haftamda hissetmiştim hatta ne oluyo böyle yaa demiştim eşime :) belkide sen farkında olmuyosundur ben portakal yediğimde çok hıçkırıyo nedense telaş yapma canım bekle biraz daha..

Bende Allahın izniyle 32. haftama giriyorum arkadaşlar.bebeğin hıçkırıklarını nasıl hissediyoruz yani nasıl bişey?ilk bebişimiz olunca bilemiyor insan okuyunca çok merak ettim,nasıl anlayacağımı??Allah hepimize bebişlerimize sağlıklı sıhatli kavuşmayı nasip etsin inşaallah..

arka arkaya pıt pıt pıt diye sanki damar atıyomuş gibi ama belli aralıkla peşpeşe hıçkırıyo canım..(galiba pek anlatamadım) :)

cnm ben daha 25 haftalıgım ama merak ettim bu pıt pıt atmalar yani ses mi duyuluyo yoksa harket olarakmı anlamadım valla:)

Bende ilk defa duydum, o pıt pıt dediğiniz şeyleri ben 19. haftadan beri hissediyorum yani onlar bebek hareketi.

gözümüz atar ya bazen (: ard arda tık tık diye ya da kas atması gibi düzenli aralıklı ... tam olarak bizleri hıçkırık tuttuğunda nasıl göğsümüz pıt pıt diye atar inip kalkar karnımızın içinde de bunu hissediyoruz işte. şuan 37. haftamdayım ve geçen hafta yine başladı bu hıçkırmalar. o bunu yaşarken ciğerlerini açıyor biliyorum ama elimde olmadan elimi üzerine koyup kızım burdayım korkma diyorum (: niye korkacaksa hıçkırmaktan (:

bu arada hissedememek de normal olabilir, benimki sabah 5 de düzenli hıçkırıyor mesela e bu saatte uyuyan bi anne bunu kolay kolay farkedemeyebilir....

ya bende 30 haftalik hamileyim.bir suredir sol sarafimda kalp atisi gibi hissediyorum.bunun hickirik oldugu hic aklima gelmemisti.genelde gece yapiyor ama gunduz de oluyor.bebege bir zarari varmi bilginiz varmi.endiselendim simdi.ve olmamasi icin ne yapmak lazim.

bebek hıçkırıkları korkulacak birşey değilmiş bende hissediyordum anlamamıştım hıçkırık olduğunu burada forumda gördüm bugün doktorada gittik kontrole doktor bunun normal olduğunu reflekslerin geliştiğini söyledi deryaprs arkadaşım telaşını anlabiliyorum.Sağsalim kavuşalım inş bebişlerimize.

aay onlar hıçkırık mıymış.Bende bu bebek nasıl oluyo da hiç durmadan arka arkaya bu kadar sık vurabiliyo diyodum.gidince bi doktora sormak lazım...

kızlar bende de oluyor... sağ tarafımda pıt pıt atıyor 3 saniyede bir.
ilk hissettiğimde çok endişelenmiştim ama şimdi alıştım.

yaaa bu pit pitlar cok SIK aralikla oluyor kalp atisi gibi. Kalp atisi desem kalp atisi icinde yavas. Telasa kapildim bendeacaba kalbi yavasladi biseymi oldu diye.

Bebeğimin hıçkırdığından eminim ama ondan daha çok ben hıçkırıyoum son günlerde. Cuma günü doğum yapacağım. Acaba neden hıçkırıyor olabilirim, hiç hıçkımazdım..

33 haftalıgım 30 Haftalıkken bsladı oğlumun hıckırıkları günde 5 defa falan hıçkırıyor 10 dk falan sürüyor . arastırmalarım sonucunda bebeğimizin diyaframı geliştiği için hıckırıyormus ve de içerisinde bulundugu aminyon sıvısını yutuyor ve tekrar idrar olarak cıkarıyor böyle devirdaim yapıyor bu sıvıyla ama bebişlerimiz ecemilikten bazen fazla yuttugu içinde hıckırabiliyor :D:49:

Back
X