• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

32 yaşında işinden ayrılmış kardeşi kendinden önce evlenmiş insanlarla yapamayan biri

mermalade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
258
2
38
34
İzmir
MERHABALAR. ASLINDA BİR PSİKOLOG ARIYORDUM ANCAK SEANS ÜCRETLERİ ÇOK PAHALI. KONUŞABİLECEĞİM BİRİ DE YOK. GERÇEKTEN İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM. SOHBET EDER VE YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.
6- 7 AYDIR İŞİMDEN AYRILDIM. REKABET OLAN ÇOK YORUCU BİR İŞİM VARDI. KENDİMİ İSPATLAMAKTAN YORULDUĞUM BİR İŞTİ. ŞİMDİ KPSS YE HAZIRLANIYORUM AMA YAŞIM 32 SON GİRME HAKKIM. İYİ PARA KAZANIYORDUM ŞİMDİYSE HİÇ BİR HARCAMAMI YAPAMIYORUM. AYRICA SİGORTAMI ÇEKTİĞİM KREDİ İLE ÖDÜYORUM BİR STAJ DURUMUM VAR. ÇEKTİĞİM KREDİNİN TAKSİTLERİNİ DE KURS PARASI VERECEĞİM DİYE BİR YAKINIMA ÖDETİYORUM. İŞLE BERABER BİR SENE ÖNCE SEVGİLİMDEN DE AYRILDIM. ELİMİ ETEĞİMİ HER ŞEYDEN ÇEKTİM ANLAYACAĞINIZ. ZATEN SEVGİLİM VE İŞ STRESİ OLMUŞUM 90 KİLO. ANNEM BABAMSA İYİ GELİRLERİ VAR AMA KENDİLERİNE MÜSLÜMANLAR. BARINIP KARNIMI DOYURUYORUM O KADAR. ÇOK SEVDİĞİM DE SÖYLENEMEZ. HAZİRANA ZAYIFLAMAM GEREK, SINAVI KAZANMAM GEREK. AZ ÖNCE BABAMLA TAKIŞTIK. ALLAH VURMUŞ SANA İŞTE DEDİ. 1 SENE SONRA SINAVI KAZANABİLSEM ÇOK DA UMUDUM YOK. NE SINAVA NE KİLOMA HIRS YAPAMIYORUM. AMA BİLİYORUM Kİ ŞUAN DOSTUM DESTEĞİM KİMSE YOK. ZATEN ERKEK ARKADAŞIMIN YARI YOLDA BIRAKMASI HAYAL KIRIKLIĞI HAYATA KARŞI İSTEKSİZLEŞTİRDİ. AMA 1 SENE SONRA YA KENDİ EVİME ÇIKIP HAYATIMI KURMAM GEREK YA DA EVLENMEM. KİLOLUYUM VE BAKIMSIZIM EVLİLİK UZUN BİR SÜRE YOK ZATEN. KIZ KARDEŞİM EVLENDİ ÜZERİME EVDE KALDI YAKIŞTIRMALARI ARTTI. SİNİR OLUYORUM ONLARIN BULDUĞU ADAMLARI ADAM YERİNE KOYSAM BİN KERE EVLENİRDİM. ANLAYACAĞINIZ DİBE VURDUM. NASIL TOPARLANIRIM BİLEMİYORUM. ŞÖYLE HAYATI GÖRMÜŞ GEÇİRMİŞ AKILLI VE BANA ZAMAN AYIRABİLECEK KIZ ARKADAŞLARLA SOHBET ETMEK İSTERİM. BİRAZ DERTLEŞMEYE AKIL ALMAYA DESTEĞE İHTİYACIM VAR. ŞAŞALI BİR HAYATTAN SIFIRI TÜKETMİŞ HALDEYİM ŞİMDİ. BU SENE BANA ÇOK BÜYÜK DERS OLMASI GEREK. AMA AKILLANAMIYORUM KİN TUTUP HIRS YAPIP DÜZE ÇIKAMIYORUM. EN YAKIN ARKADAŞIM DA BEN DÜŞÜNCE UZAKLAŞTI PARA PUL GEZME VARKEN YANIMDAYDI SEVGİLİM GİBİ GERÇİ O DA BOŞANMA ARİFESİNDEYDİ DERDİ YETER KENDİNE. 1 SENE İÇİNDE HAZİRANA 55 KİLO OLUP SINAVI KAZANIP KENDİ EVİME ÇIKIP BU AİLEDEN KURTULUP AŞK MEŞK YALANMIŞ MANTIKLA BİRİNİ BULUP İYİ BİR EVLİLİK YAPMALIYIM. AMA NASIL ALTINDAN KALKARIM BİLEMİYORUM. SANIRIM İNTİHAR EDECEĞİM KORKUYORUM. BU HAYAT BANA GÖRE DEĞİL ÇOK TOY KALIYORUM bunlar gibi :emir_bebek: GİBİ:emir_bebek::emir_bebek:

Ask mesk aramiyorsan cevrenden gorucu usulu tanismani tavsiye ederim.zayiflamayi da basarabilirsin eger iraden kuvvetliyse!sinava da ciddi ciddi hazirlandin mi tamamdir hersey!evden ayrilmana gerek kalmaz evlenirsen.Hayata asil birakma kendini

Bir is bulup calismakla baslayabilirsin.
Gerisi corap sokugu gibi gelir, hersey yerine oturur.

Her hayatın inişleri çıkışları var, yaşamak için büyük hırslara gerek de yok

Şükret ki hastalıkla, sakatlıkla savaş vermiyorsun. Benim kardeşlerimde benden önce evlendi, hepsi çocuklarını bile büyüttüler ne var bunda, gurur duyuyorum onlarla pırlanta gibiler.

Hayata başka yanlardan bakmaya çalış, sınava hazırlan, kendine sağlığın için dikkat et, kilolarından yavaş yavaş kurtul, Allah yardımcın olsun

Şuan için tek yapman gereken bir iş bulmak... yani iş konusunda çok seçici olma şimdilik. maksat evden uzaklaşman... kendimden biliyorum, işsiz kaldığım zamanlarda evde az mı depresyona girdim, para yok pul yok sevgili yok... kabus gibiydi hayatım... o yüzden sana ilk tavsiyem iş bulman..

bari kuçuk harfle yasaydiniz
bugunku açilan konularda seçmece valla^
Allah yardimcin olsun

Sağlığın yerinde ailen yanında sukret en azından bunlara.. Zayıfla cik yürü az ye bu kadar basit..Planlı çalış kazan sınavı yada başka iş bul. Bu nedir böyle intihar falan? Herkes sanki dört dörtlük. Bugün Konak ta akraba ziyaretine gidiyorduk ki dünyalar yakışıklısı genç bir adam iki kolu iki bacağı yok ve çorap satıyor gülümseyip iyi bayramlar dileyip.. Ve bugün Izmir inanılmaz yağışli ve sırılsıklam olmuş birileri almadan hareket edemediği için.. Sukurler olsun halime de önce.. sen kendine acirsan herkes hayat sana acir. Herkeste bir koca derdi otuziki olmuşum hesabindasin olumlu bak hayata önce hayata dik dur koca çok herkese...

arkadaşım evlenirsem bulduğum durumdan kurtulurum mantığını bırakır mısın?
evlilik kaçış kurtuluş değilidir, çok ciddiye alınması gereken bir durum...
yağmurdan kaçarken doluya tutulmaya gerek yok..
bugüne kadar kendine yetmişsin bundan sonra da yetersin,
bence iyi kötü demeden bir iş bulman lazım, maaşı az bile olsa en azından evinden uzak kalırsın,
uğraşıcak bir şeyler bulursun,
akşamları da ders çalışırsan harcadığın enerji artar zayıflarsın...

tamamen negatif yazı yazmışsın hauatında olımlu olanlar mutlaka vardır bence sen önce kendini sev
gerisi zamanla olur

ben de yukarıdaki arkadaşa katılıyorum
evlilik kaçış kurtuluş değil
hayatta bazen her şey üst üste gelir
bunu 32 yaşında geçtiğimiz yaz saçma bir evliliğin kıyısından dönmüş biri olarak söylüyorum
bazen başımıza çok zor şeyler geliyor
önemli olan fırtınadan en az hasarla çıkmak
ilk yapacağın işe girmek
bunun için de çabalıyorsun zaten

Önce sakin olacak ,herseyi yavas yavas siraya koyacak,acele etmeyeceksin.

Herkesin basina gelebilecek seyler yasadiklarin, hayat tecrübesi olmus sana sadece.Bundan sonra daha dikkatli düsünür, adimlarini ona göre atarsin.Aslinda tam da dibe vurdugunu düsünürken, herseye cok iyi bir baslangic yapmalisin.

***Kilo problemin icin önerilerim,klasik seyler ,ama mesela güzel bir blog var ,adi "bikiniprojesi". cok tatli bir kiz , saglikli bir diyet yapmis,cokta güzel anlatmis,onu mutlaka okumalisin.Hem kafan dagilir.

Sonra spor salonuna para harcamadan evde spor yapabilirsin,youtube a "Leslie sansone walk" yaz ve hemen basla. Kadin konusurken zamanin nasil gectigini anlamayacaksin.
Yediklerini günlük not et , diyet günlügü tut.Ama en kisa sürede basla.Unutmadan " mevsimlerden Roma" bloguna da mutlaka göz at.

Formsante , saglik ve spor dergisini internetten oku,icinde cok güzel öneriler var.

***Isin icinden cikamadiginda,kendini güclendirecek birseyler yapmalisin.Beyin de ayni vücut kasi gibidir, onu beslemelisin.Yani

beynine söz gecirmelisin.Bu da ancak iradeni güclendirmekle olur.Internetten iradeni güclendirmenin yollarini oku.Yavas yavas ders

calismaya basla.önce günde sadece 45 dakika ayir,sonra kendi iraden,nefsinle yaris ve hergün süreyi arttir.

Bugünlerin gececegini sakin unutma.Evliligi kurtulus olarak düsünme.Sen bu söylediklerimi yap,kendine güvenin bir yerine gelsin, koca zaten bulunur.Ama önceligin asla bu olmasin,bu konuyu simdilik unut,olacaksa zaten o seni bulur.Sinava kadar kafani karistirma.
gelismeleride bildir burdan.

Öncelikle kpss ye çok çalışman gerekiyor baktın sınavın iyi geçmedi hiç vakit kaybetmeden kafana uygun işlere bakmaya başla

öncelikle mutlu olmak için evlenilmez, mutlu bir insansanız evlendiğniz de mutlu olursunuz bu psikolojiyle evlilikten hayır beklemeyin derim.

kilo mevzusuna gelince evde olmak diyet için bulunmaz fırsat emin olun. kendinize bi program yapabilr, istediğniz saatte yürüyüşe çıkabilrsiniz vs.

babanızın tavrından anladığım kadarıyla siz kendinize olan saygınızı o kadar kaybetmişsiniz ki onlar da artık size saygı duymuyor. her aile çok anlayışlı çok mükemmel olmuyor malum yaş itibariyle de bunu öğrenmiş olmanız gerekli onlardan çok hayır beklemeyin deri

kendinize çok güze hedefler koymuşsunuz 55 kilo olmak, evlenmek, kpss'yi kazanmak vs gibi ama şunu söylmeliyim ki siz kendi iç huzurunuzu sağlamadıkça bunlar gerçekleşse bile mutlu olamazsınız. o yüzden önce bsilinip toparlanın derim.

Merhabalar; daha kötüsünü yaşamış ve yaşayan tanıdıklarım var; bu durmdan kurtulmanın tek bir yolu var. Bencil ol, önce sadece kendini düşün, kendi konforunu düşün, kafandan tüm olumsuzlukları at. Çok zor biliyorum. Mucizelere inanmalısın, ama tekrar söylüyorum bencil ol.

az önce bayram misafirleri ağırladım şuan ancak cevaplarınızı okudum. desteğiniz çok mutlu etti beni anlatamam. herşeyi kendi halleden her sorunu kendi içinde çözen biri olarak böyle bir destek uzun zaman almamıştım. inanın çok mutlu ettim. ortak çıkarım şu ki evet kendime saygımı kaybetmişim. kabul ediyorum. iş de kolay bulabiliyorum. ancak giyim kuşam isteyen bir mesleğim var bununn için iyi bir kilo kaybına ihtiyacım var. evlilik konusuna gelince inanın evlenmek için ölmüyorum hatta sevgilimden ilişkimden 3 sene öyle yorulmuşum ki şuan kafamı dinliyorum ama yaş itibariyl aile toplum baskısı var üzerimde. kilonun ve ilişkimin hüsranı ile etrafımdakiler bunu başarısızlık olarak değerlendiriyor vah vah yazık. kardeşimin evine gittiğimde yada sofrada hep beraber yemek yerken senin daha iyi evin olacak senin de eşin olacak diyorlar durduk yere. yani hastalıklı bi durummuş gibi. hani derler ya hayatın akışı bu büyürsün okula gidersin işin eşin evlenir çocuk yaparsın bu klişeye alıştırıldık işte beni de panik aldı milletin baskısından. aslında bir bebeğim olmasını çok istiyorum. hayatımda nefes gibi aş gibi tek şey benim için SEVGİ. şu yazdığınınz karşılık mesajların da bile insani yanınınızı sevginizi görünce ne mutlu oldum benim ilacım bu işte.zaman zaman buradan yaşadıklarımı ilerleme kaydeittiğim şeyleri ve durumumu paylaşacağım taip eder yannımda olur birkaç cümle yazarak paylaşırsanız minnettar kalacağım. çok teşekkürler mutlu sağlıklı iyi bayramlar dileğimle hoşçakalın...:1:

Merhabalar; daha kötüsünü yaşamış ve yaşayan tanıdıklarım var; bu durmdan kurtulmanın tek bir yolu var. Bencil ol, önce sadece kendini düşün, kendi konforunu düşün, kafandan tüm olumsuzlukları at. Çok zor biliyorum. Mucizelere inanmalısın, ama tekrar söylüyorum bencil ol.

Kesinlikle anahtar kelime bu BENCİL OL. Ama nasıl tek sorunum bu kin tutamıyorum. örnek vericek olursam paramı hep sevdiklerimle harcadım. sevgilim kardeşim anam babam dostum öğrencilerimle. ama iş ben çaresiz olunca kimse yanımda olmadı. yapmıcam diyorum am yine de sevdiklerime para harcıyorum bu en basit örnek kaldı ki kendi ihtiyacım varken yapıyorum bunu. oysa bana yapılanı düşünsem ununtmasam yapmam. ama akıllanamıyorum bu konuda bencil olamıyorum. çzellikle kardeşime karşı o bana yapmış olsa da.

Back
X