Premature Bebekler 32 haftalık dogum yaptım bebeğim küvezde

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
32 haftalık dogum yaptım bebegım cıgerlerı gelısmedıgı ıcın kuvezde yatıyor oksıjen verılıyor benım gıbı olan anneler varsa lutfen paylasın bebegım ne zaman cıkar.1630 gr dogdu sımdı 1500 gr ma dustu ne zaman kılo alacak bebegım cok acı cekıyorum luttfen paylasın bılgılerınızı.

benim bebeğim 25 gün yattı cnm şu an bronşiolit ve sol gözü dışında çok şükür çok iyi 17 aylık oldu korkma allahın izniyle çıkar küvezden inş kucağına alırsın

Canım Allah ona ömür vermişse korkma iyileşir, kucağına da alırsın tez zamanda inşallah. Komşumuz 6 aylık doğum yapmıştı, yaşamasının imkanı yok diyorlardı, her gün bebeğin ölüm haberini beklerken o kadar çabuk toparlanıp hayata tutundu ki o bebiş, anlaşamayan ayrılmak üzere olan anne-babasının evliliğini de ayrılmanın eşiğinden döndürdü:40:Senin bebeğin de normal hayatına çabucak döner inşallah.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

benim bebeğimde 32 haftalık doğdu 2240 gr.13 gün küvezde kaldı.eve geldikten sonra da hassas davrandık.bebeğimize eve geldiğinde o kadar küçüktü ki hep ağlıyordum:),ne zaman büyücek,ne zaman ağlacak diye...şimdi kocaman oldu ve 2. aydan sonra öyle bir ağlamaya başladı ki hala susumuyor:D

bu süreç biraz zor ama hepsi geçiyor.sadece üzülmeyin sütünüze etki eder.bebeğiniz eve geldiğinde dikkat edin.kalabalık ortama sokmayın mümkün olduğunca,beslenmesine dikkat edin muhakkak 3 saatde bir en az 30 35 cc anne sütü verin.bebeğiniz 34 haftayı tamamladıktan sonra emme fonksiyonu daha da gelişecek.size tavsiyem mümkünse mama vermeyin anne sütüyle besleyin..Allah yardımcınız olsun.[/QUO

zaman gecmıyorkı gormeye gıdeyım benım yavrumda az kalır ınsallah kuvezde onu daha kucagıma alamadım bılmedıgım kokusunu özlüyorum kıyamıyorum yavrumun acı cekmesıne allahım yardım et bebegıme saglık ver can ver yalvarıyorum..

amin inşallah.bebeğiniz çıktı mmı?

Allahım hayırlı sağlıklı ömürler versin bebeğinize inşallah biran önce taburcu olur
benim görümcemde 7 aylık doğum yapmış ölür demişler küveze bile koymamışlar ama şimdi 15 yaşında maşallah

Cnm bende 32 haftalık dogum yaptım ilk oglumu 1700 gr dogdu sesi kapı gıcırtısı gibi çıkıodu o kadar tatlıydıki hiç aklıma kötü şeyler getirmedim kendimi aadadım zeytinyağlarla büyüttüm inş düzelir büyür kocaman olur şuan oglum 4 yaşında normalde biraz küçük boyuda kgsuda zayıf ama çok zeki buna şükür

benimde torunum 31 haftalık doğdu.12 gündür küvezde 1440 doğdu önce zayıfladı sonra 20gr aldı gene verdi az alıp az veriyo.daha çok erken 5 hafta kalır dedi doktorlar ciğeri gelişmemiş 6. gün hava hortumunu çıkardılar. kuveze hava verdiler şimdi onuda kapadılar kendi alıyomus nefesini ama çok küçuk büyümesi için kalıyor küvezde ne kadar kalıcak belli değil.anne sütünü kabul etti önce hortumla sonrada biberonla denediler.her gün sütünü sağıp götürüyoruz.sadece anne babaya gösterdikleri için görmedik resimlerine bakıyoruz rabbim inşallah sağlık verirde bu günleri atlatırız.allah bu durunda olan herkeze yardıdedim etsin.

Son düzenleme:
Benimde bebeğim 33 haftalık 1940 gr dogdu.Ödemleri gidincede 1750 düştü.Suan damardan beslenme+10 cc anne sütü alıyor.Anne sütününün miktarının artması gerekiyor daha 1 gr dahi almış değil çabucak toparlanmasını bekliyoruz.Solunum sıkıntımız oldu onu atlattık cok şükür ısın tedavisi aldık sarılık için şimdide sadece küçük beyimizin kilo alımını ve anne sütünü daha cok almasını bekliyoruz.İnşallah cabucak toparlanırız süreç cok zor allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X