Premature Bebekler 32 haftalık dogum yaptım bebeğim küvezde

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

lalsuzan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2012
32
0
46
İstanbul
32 haftalık dogum yaptım bebegım cıgerlerı gelısmedıgı ıcın kuvezde yatıyor oksıjen verılıyor benım gıbı olan anneler varsa lutfen paylasın bebegım ne zaman cıkar.1630 gr dogdu sımdı 1500 gr ma dustu ne zaman kılo alacak bebegım cok acı cekıyorum luttfen paylasın bılgılerınızı.

Canim uzulme...benim kardesimde kuvezdeydi .zamanla kilo aldi simdi koca delikanli aslan parcasi gibi.Allah yavrunu sana bagislasin annesi.guclu ol sabir...

Son düzenleme:
32 haftalık dogum yaptım bebegım cıgerlerı gelısmedıgı ıcın kuvezde yatıyor oksıjen verılıyor benım gıbı olan anneler varsa lutfen paylasın bebegım ne zaman cıkar.1630 gr dogdu sımdı 1500 gr ma dustu ne zaman kılo alacak bebegım cok acı cekıyorum luttfen paylasın bılgılerınızı.

benim bebeğimde 32 haftalık doğdu 2240 gr.13 gün küvezde kaldı.eve geldikten sonra da hassas davrandık.bebeğimize eve geldiğinde o kadar küçüktü ki hep ağlıyordum:),ne zaman büyücek,ne zaman ağlacak diye...şimdi kocaman oldu ve 2. aydan sonra öyle bir ağlamaya başladı ki hala susumuyor:D

bu süreç biraz zor ama hepsi geçiyor.sadece üzülmeyin sütünüze etki eder.bebeğiniz eve geldiğinde dikkat edin.kalabalık ortama sokmayın mümkün olduğunca,beslenmesine dikkat edin muhakkak 3 saatde bir en az 30 35 cc anne sütü verin.bebeğiniz 34 haftayı tamamladıktan sonra emme fonksiyonu daha da gelişecek.size tavsiyem mümkünse mama vermeyin anne sütüyle besleyin..Allah yardımcınız olsun.

bende 32 haftada doğum yaptım, bebeğim 1390 gr doğdu 1280 gr kadar kilosu duştu sonra yavaş yavaş almaya başladı 1500 gr geldi, ama hala kuvözde bugün 20 gün oldu
benimkinde de ciğerleri gelişmedi için solunum problemimiz vardı 2 sefer ilaç verdiler ve ilk 10 gün oksijen verdiler şimdi çok şukur iyiyiz sadece kilo alması lazım

ilk bebegim benim zaten hastayım süt veremiyorum bebgıme hergun gormeye gıdıyorum daha kucagıma alamadım cok uzuluyorum kuvezde ne kadar kalacagıda bellı degıl bebgım sadece cıgerlerı gelısmedıgı ıcın kuvezde makınadan cıktı oksıjen verıyorlar bıldıgım bu kadar cok canım yanıyor bebegım benım yuzumden erken dogdu canım yanıyorrrrr.

bende 32 haftada doğum yaptım, bebeğim 1390 gr doğdu 1280 gr kadar kilosu duştu sonra yavaş yavaş almaya başladı 1500 gr geldi, ama hala kuvözde bugün 20 gün oldu
benimkinde de ciğerleri gelişmedi için solunum problemimiz vardı 2 sefer ilaç verdiler ve ilk 10 gün oksijen verdiler şimdi çok şukur iyiyiz sadece kilo alması lazım

benım bebegım 7 gundur kuvezde onu orda bırakıp gelmek öyle zorkı zaman gecmıyor cok küçük kıyamıyorum cok uzuluyorummm.allahım yardım et benım gıbı olan butun annelere .

Canim uzulme...benim kardesimde kuvezdeydi .zamanla kilo aldi simdi koca delikanli aslan parcasi gibi.Allah yavrunu sana bagislasin annesi.guclu ol sabir...

allahım bana da nasıp etsın bebegım buyusun canım yavrum aklım hep onda onu gormeye gıdınce gelmek ıstemıyorum eve cok üzgünüm..

benim bebeğimde 32 haftalık doğdu 2240 gr.13 gün küvezde kaldı.eve geldikten sonra da hassas davrandık.bebeğimize eve geldiğinde o kadar küçüktü ki hep ağlıyordum:),ne zaman büyücek,ne zaman ağlacak diye...şimdi kocaman oldu ve 2. aydan sonra öyle bir ağlamaya başladı ki hala susumuyor:D

bu süreç biraz zor ama hepsi geçiyor.sadece üzülmeyin sütünüze etki eder.bebeğiniz eve geldiğinde dikkat edin.kalabalık ortama sokmayın mümkün olduğunca,beslenmesine dikkat edin muhakkak 3 saatde bir en az 30 35 cc anne sütü verin.bebeğiniz 34 haftayı tamamladıktan sonra emme fonksiyonu daha da gelişecek.size tavsiyem mümkünse mama vermeyin anne sütüyle besleyin..Allah yardımcınız olsun.[/QUO

zaman gecmıyorkı gormeye gıdeyım benım yavrumda az kalır ınsallah kuvezde onu daha kucagıma alamadım bılmedıgım kokusunu özlüyorum kıyamıyorum yavrumun acı cekmesıne allahım yardım et bebegıme saglık ver can ver yalvarıyorum..

Canim neler hissettigini cok iyi anliyorum benim kizim da 31 haftalik 1630 gr dogmustu. 14 gun kuvezde kaldik emme refleksi gelisince cikardilar. Sen de cok yakinda alirsin kucagina insallah. Cok sukur hic bir saglik sorunumuzda olmadi 3 yasinda oldu. Korkma cok guclu bebegin. Uzme kendini alacaksin onu kucagina merak etme hersey guzel olacak.

ilk bebegim benim zaten hastayım süt veremiyorum bebgıme hergun gormeye gıdıyorum daha kucagıma alamadım cok uzuluyorum kuvezde ne kadar kalacagıda bellı degıl bebgım sadece cıgerlerı gelısmedıgı ıcın kuvezde makınadan cıktı oksıjen verıyorlar bıldıgım bu kadar cok canım yanıyor bebegım benım yuzumden erken dogdu canım yanıyorrrrr.

Allah yardimcin olsun canim. Acil sifalar olsun insallah.

Ancak neden kendini sucladigini anlayamadim??

benim kızımda 20 gün küvezde kaldı 40 gündür yanımda..şükürler olsun.o minicik halinden eser kalmadı.normal bebekler gibi..inşallah 1 - 2 ay sonra tek derdin bebeğinin gazı kakası olur..Zor zamanlar Allah yardımcınız olsun

Allah yardımcın olsun canım.İnşallah tez zamanda aırsın kucağına çok örnekleri var küvezde kalıpta gayet sağlıklı olan bebekler.sen bolbol dua et en kısa zamanda kavuşun bebişinle:49:

canım geçmiş olsun ben de oğlumu 33 haftalıkken doğurdum 1820 idi.11 gün küvezde kaldı ve 1790 ile taburcu oldu.
şimdi 18 günlük ve 2350 oldu.merak etme büyüyorlar biraz sabır lazım ama biz anneler için çok zor Allah EN KISA ZAMANDA KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETİSN.

bu süreç biraz zor ama hepsi geçiyor.sadece üzülmeyin sütünüze etki eder.bebeğiniz eve geldiğinde dikkat edin.kalabalık ortama sokmayın mümkün olduğunca,beslenmesine dikkat edin muhakkak 3 saatde bir en az 30 35 cc anne sütü verin.bebeğiniz 34 haftayı tamamladıktan sonra emme fonksiyonu daha da gelişecek.size tavsiyem mümkünse mama vermeyin anne sütüyle besleyin..Allah yardımcınız olsun.[/QUO

zaman gecmıyorkı gormeye gıdeyım benım yavrumda az kalır ınsallah kuvezde onu daha kucagıma alamadım bılmedıgım kokusunu özlüyorum kıyamıyorum yavrumun acı cekmesıne allahım yardım et bebegıme saglık ver can ver yalvarıyorum..

amin cümlemizinkine sağlık sıhhat versin.üzülmeyin inşallah bu zor günleriniz geçicek.siz kendinize olun ki,bebeğiniz geldiğinde ona iyi bakabilesiniz.

Allah bebeğinize sağlık versin tez zamanda inşallah kucağınıza alıp evinize gelmek nasip olur.bende 32 haftalık doğum yaptım bebeğim 45 gün kaldı küvezde 1660 doğmuştu ayrıca bebeğim nerdeyse 20 gün anne karnında beslenmemişti doktorlar doğduğunda hiç umut vermediler ama Allah büyük bende çok ağlamıştı çok suçlamıştım kendimi ama Rabbime şükürler olsun geçti o günler oğlum şimdi 8 aylık nerdeyse 8 kilo oldu çok şükür sıkıntımız yok merak etmeyin dua edin inşallah bebişiniz sağlıcakla gelecektir evinize

meleğin için acil şiflar diliyorum canım.tez zamanda kollarının arasına alırsın inşallah bbebişini...

hayırlı dogumlar olsun diyerek söze başlamak isterim .tatlım allah ona alacak nefes nasip ettiyse hiç korkma bende ikinci dogumumda gebelik zehirlenmesi nedeni ile 31 hahaftalık dogum yaptım oglum 1.700 gr 42cm boyunda dogdu 10 gün küvezde kaldık sarılık yükseldi fototerapi tedavisi gördük yaşadıgın sancılı zamanları çok iyi anlıyorum damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış.gelelim şimdiki durumumuza oglum 3 yaşını bitirdi boyu ve kilosu yaşıtlarını yakaladı hatta geçti zehir gibi akıllı son derece hareketli bir çocuk tevkkül et inancını kaybetme hayırlısıysa allah gerisini hallededr merak etme acil sifalar dilerim:nazar:

Canım hiç merak etme sabret tevekkül et ...

Benim 2 yeğenimden biri 27 haftalık diğeri 30 haftalık doğdu.
27 haftalık doğan için parmak bebek yaşamaz bu diyorlardı şimdi 21 yaşında aslan gibi maşallah :nazar: bu arada 1.200 kg. doğmuştu.

Diğeri ise 2-3 gün kadar kuvözde kaldı hemen çıkardılar ciğeri güçlüydü yavrumun :nazar: o da 2.100 gr. doğmuştu. şimdi okul birincisi :nazar:

Hiç canını sıkma zamanında doğan çocuklardan hiç bir farkları olmuyor. Hatta daha güzel gelişiyorlar
Bebeğini tez zamanda kucağına alırsın inş. canım

canım benim kuzenim 1,100 kg dogdu kırkı çıktıgında sadece 1,500 kg olmuştu şimdi 10 yaşında yani hiç korkma Allah büyüktür hiç bişey olmaz sende hayırlısıyla kucagına alırsın bak gör birden nasıl topalıycak çok şaşıracaksın hayırlısıyla evinize bir gidin ihtimamlı bir bakımla 2,3 ayda toparlar..

Back
X