doğmdan hemen sonra bi sürü sıkıntı yaşadım üzüntüden sütüm azdı sütüm az oldukça dahada üzülüydum, doktor mama vermek istedi ama ben direndim, çünkü mamayla doyan kızım memeyi daha az emecek o zmanda sütüm dahada azalacaktı, çünkü süt emdikçe artıyor. çok sık emzirdim. süt arttırıcı besinler araştırıp hepsini tek tek denedim. ısırgan otu, rezene, helva, su, humana .. herşey ama herşey yiyipiçtim, olmayınca olmuyo. sonra bi çocuk doktoru arkadaşımla konuştum, günlük 15-30 gr arası alması yeterli. eger 15gr dan daha az almıyosa mama verme, sütün az olsada içeriği yoğundur emzirmekten vazgeçme sütün bebeğine göre artıcak dedi. ilk 2 ay 600er gram aldı yani günlük ortalama 20 gram aldı. bende çok dert etmedim çünkü bebeğim çok diri, tombiş değil ama sağlıklı çok şükür. 2. aydan itibaren sütüm düzeldi, öyle şakır şakır değil ama bebişime yetcek kadar oldu. sık emzirmenin birazda kafamın rahatlamasının çok etkisi olduğunu düşünüyorum. illa bi yiyecekle artırayım diyosanız ben ne zaman etsiz çiğ köfte yesem o gün sütüm daha bol oluyo, bulgurlu olduğundan. onunharicinde, uykularım çok düzensiz, sabah 6da uyuyorum, bazen 7de 8 de uyuyorum, öğlen 3e doğru ilk öğünümü yiyorum su içmeyi bile unuttuğum oluyo ama bunca açlık susuzluk olduğu günlerde bilesüt üretimimde bi değişiklik yok, yani hepsi faso fiso kafanız rahatsa, sık emzirebiliyosanız süt geliyo.
5 aylık bi yakınımın çocuğunu bazen emziriyorum, o çok kuvvetli çekiyo, o emince yarım saat sonra emdiği göğsüm hemen doluyo, bebeğiniz kuvvetlendikçe çekme gücü arttıkça sütünüz artıcak, benim kızım 2. aydan itibaren güçlendi, emmesi arttı sütümde ona ayak uydurud çok şükür.