32 HAFTALIK BEBEK KİLOSU:(

narcicegiiiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2019
193
97
25
Kızlar merhaba 32+2 haftalık hamileyim 28 haftada gittiğimde 1180gr dı bebek bana iyi gelmişti kilosu bütün ay genel olarak hamile kaldığımdan beri hamur isi vs dikkat ederim kendim pek kilo almadım zaten ama bebeğe yarasın diye her gün muz ceviz kaşar peyniri yoğurt süt vs yiyorum içiyorum ama bebek öğrendim ki bugün 1800gr mış çok üzüldüm çünkü 2000gr olmuştur diye düşünmüştüm kızımı 36+2 de hicbir sorun yokken suyum geldi doğdu 2540gr dı herkes kücücük diyordu simdi de bende kompleks oldu yine kücük bir bebek olacak diye insallah 38+5 e kadar bekler bu bebeğim ama 32 den sonra hızla kilo alır mı acaba ya cok dikkat ediyorum bebeğe yarasın diye 1800 çok mu düşük? Bu haftada 1800 olup ta 3 ün üzerinde doğum yapan var mıdır 38. Haftada falan?? Kütfen düşünce ve yasadıklarınızı yazın kızlar:KK43:( ha bu arada doktor normal zaten bu haftada 2 kilo beklemeyiz haftasıyla uyumlu kilosuda dedi 2 olsaydı tombis olcak kilolu olcak diyebilirdik sadece dedi

Kızlar merhaba 32+2 haftalık hamileyim 28 haftada gittiğimde 1180gr dı bebek bana iyi gelmişti kilosu bütün ay genel olarak hamile kaldığımdan beri hamur isi vs dikkat ederim kendim pek kilo almadım zaten ama bebeğe yarasın diye her gün muz ceviz kaşar peyniri yoğurt süt vs yiyorum içiyorum ama bebek öğrendim ki bugün 1800gr mış çok üzüldüm çünkü 2000gr olmuştur diye düşünmüştüm kızımı 36+2 de hicbir sorun yokken suyum geldi doğdu 2540gr dı herkes kücücük diyordu simdi de bende kompleks oldu yine kücük bir bebek olacak diye insallah 38+5 e kadar bekler bu bebeğim ama 32 den sonra hızla kilo alır mı acaba ya cok dikkat ediyorum bebeğe yarasın diye 1800 çok mu düşük? Bu haftada 1800 olup ta 3 ün üzerinde doğum yapan var mıdır 38. Haftada falan?? Kütfen düşünce ve yasadıklarınızı yazın kızlar:KK43:( ha bu arada doktor normal zaten bu haftada 2 kilo beklemeyiz haftasıyla uyumlu kilosuda dedi 2 olsaydı tombis olcak kilolu olcak diyebilirdik sadece dedi
Bence bu dert edilecek bir şey değil çok şükür sağlıklı ve sıhhatli her şeyi evham yapmayın bebeğinizi de etkilemeyin

Bence bu dert edilecek bir şey değil çok şükür sağlıklı ve sıhhatli her şeyi evham yapmayın bebeğinizi de etkilemeyin
Bende öyle düşünmeye çalışıyorum ama umarım yine de düşük kiloda doğmaz kızım küçük olduğu için hep büyümiycek gibi geliyordu şimdi 3 yaşına geliyor hala yemek yemeyi sevmediği için zayıf o yüzden hep özeniyorum tombiş doğan bebeklere ve bebek kilo alsın diye yararlı seyler yemeye çalışıyorum ama anlamadım

Bende öyle düşünmeye çalışıyorum ama umarım yine de düşük kiloda doğmaz kızım küçük olduğu için hep büyümiycek gibi geliyordu şimdi 3 yaşına geliyor hala yemek yemeyi sevmediği için zayıf o yüzden hep özeniyorum tombiş doğan bebeklere ve bebek kilo alsın diye yararlı seyler yemeye çalışıyorum ama anlamadım
Kilolu doğan bebeklerde sorunlar problemler çıkabiliyor bence bu kadar sıkıntı etmeyin. Kilolu doğan bebeklerin şeker kalp beyinde bir şey çıkma ihtimali daha fazla oluyor. Benim oğlum 2500 kilo doğdu umurumda değil sağlıklı yaa bir de onu mu dert edecektim

Etrafın lafına bakıp kafanıza takmayın. Hayır yani bebek kilolu olunca ne oluyormuş ? Oğlum 37+3 de 2750 , kızım 37+1 de 2400 doğdu. Zaten bebek doğduktan en fazla 1-2 ay sonra 3-4 kilo oluyor . Minicik minicik sev işte , bence daha güzel . 3-4 kilo bebek doğuranlar bu kadar minik bı bebeğin tatliligini hiç goremeyecekler mesela 😅 ama biz şanslıyız ,hem minyatür bebek sevicez ilk başta ,sonra da kilo almış halini 😄

34ten sonra bebeğimin gelişimi durdu. 37+5 te 2700 doğurdum. Gayet normal bebek boyundaydı.
Sağlıkla doğsun da kilo alınır. Ayrıca bu konu biraz genetik. Sizin kendi doğum kilonuzla benzer oluyor bebişler genelde. Annenize sorun bakalım siz nasıl doğmuşsunuz ☺️

Siz ve babası nasılsınız tip olarak?

Ben ve eşim zayıfız. Çocukluğumuz da hep cılızmış. 2 yaşındaki oğlumun kemikleri sayılıyor. Herkes söylüyor bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor valla.
Geçen bir arkadaşım dedi ki şu oğluna gece uyumadan muhallebi yedir kilo alsın çok zayıflamış. kendisi de eşi de bayağı cüsselidir. Çocuğu da kilolu. Dedim onun anası ben olduğum zayıf olması normal değil mi? Alındı bir de. Ben kilolu muyum diyor. E benim oğluma zayıf derken iyidi.
kimseyi konuşturmam bu konuda. Olduğu kadar. Oğlumun da zayıfsın iştahsızsın diye bilinçaltına sokmam.

Etrafın lafına bakıp kafanıza takmayın. Hayır yani bebek kilolu olunca ne oluyormuş ? Oğlum 37+3 de 2750 , kızım 37+1 de 2400 doğdu. Zaten bebek doğduktan en fazla 1-2 ay sonra 3-4 kilo oluyor . Minicik minicik sev işte , bence daha güzel . 3-4 kilo bebek doğuranlar bu kadar minik bı bebeğin tatliligini hiç goremeyecekler mesela 😅 ama biz şanslıyız ,hem minyatür bebek sevicez ilk başta ,sonra da kilo almış halini 😄
Doğru söylüyorsunuz 😂 Güzel bakış açısı gerçekten kızımda 2540gr dı bana normal geliyordu çünkü yanakları falan vardı öyle cılız durmuyordu ama her gelen ay ne kadar kücük e tabi küçük olacak yeni doğmuş sonuçta 4 kilo olanlar iri zaten yani. Bugün doktora da dedim benden iri bebek cıkmıycak anlaşılan dedim😂 hayır benim anlamadığım o kadar yediğin muzlar kaşarlar sütler nereye gidiyor 😂

Ultrason kagidinda kilosunun yazdigi yerde yuzdelik bir deger de olmali. O kac acaba?

Siz ve babası nasılsınız tip olarak?

Ben ve eşim zayıfız. Çocukluğumuz da hep cılızmış. 2 yaşındaki oğlumun kemikleri sayılıyor. Herkes söylüyor bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor valla.
Geçen bir arkadaşım dedi ki şu oğluna gece uyumadan muhallebi yedir kilo alsın çok zayıflamış. kendisi de eşi de bayağı cüsselidir. Çocuğu da kilolu. Dedim onun anası ben olduğum zayıf olması normal değil mi? Alındı bir de. Ben kilolu muyum diyor. E benim oğluma zayıf derken iyidi.
kimseyi konuşturmam bu konuda. Olduğu kadar. Oğlumun da zayıfsın iştahsızsın diye bilinçaltına sokmam.
Ben de 2750gr doğmuşum eşim 4.5 kilo doğmuş ama kayınvalidemde gebelik şekeri varmış zaten ama şuan baksanız ben balık etliyim eşim zayıf uzun boylu 😂 sanki ben 4 bucuk kg dogmusum 😂😂 kızımda kime cekmis anlayamadım benim gibi kücük doğdu acaba sonradan mı balık etli olacak bakalım 😂

Doktor sağlıklı diyorsa devamını umursamayın. Önemli olan sağlıklı olması. Ben de tombiş bebekleri severim , 4 kilo doğmuşum ama bizim tüm aile böyle. Uzunuz zaten. Eşimin ailesi daha minyon , bebekler de zayıf doğmuş genelde. Annem bana hamileyken 12 kilo alıp 4 üyle beni doğurmuş. Kardeşim de 4 .5 kilo doğmuş. Sağlıklı olduğu sürece sıkıntı yok.

Kilosu çok iyi zaten haftasına göre

doğurdunuz mu? doğurduysanız kaç kilo olarak doğurdunuz? benim 32. haftada 2050 kg dediler ama ultrasonda hep yanılma payı oluyormuş. bir daha da ölçtürme şansım yok maalesef o yüzden şu an 38+1 olduk ama bilemiyorum

Benim de son aylarda bebeğim pek kilo alamamıştı. 38+5 de 2800 gr doğurdum 2 günde 2600e düştü. O zamanlar hem doğum öncesi hem doğumdan sonra çok üzülüyordum ama hiç gerek yokmuş. Bebiş sağlıklı olsun yeter, kilosunu alıyor merak etmeyin. Şu an 3. Aya girdi ve 5 kilo olmuş. Bebeğiniz zayıf diye sizde hiç korkmayın ☺️

doğurdunuz mu? doğurduysanız kaç kilo olarak doğurdunuz? benim 32. haftada 2050 kg dediler ama ultrasonda hep yanılma payı oluyormuş. bir daha da ölçtürme şansım yok maalesef o yüzden şu an 38+1 olduk ama bilemiyorum
Hayır daha şuan 35+4 yarım doktora gidicem ama 2400 falandır en fazla herhalde daha yüksek beklemiyorum umutsuzlaştım yani ama hep bebeğe yarayacak şeyler tüketiyorum eğer tombiş birbebek olmazsa yapısı öyle diycem yani artık ne yapayım

Gayet iyi kilosu ben bugun dr giddim yeni 32.. haftaligim 1600 gram di biraz az dedi sizin ki gibi olmasi lazim di 36 haftada dogum yapmisin masallah iyi dogmus baskalarinin lafina bakmayin dr dediklerine kulak asin sag saglim alalim bebeklerimizi kucagimiza inslh

Hayır daha şuan 35+4 yarım doktora gidicem ama 2400 falandır en fazla herhalde daha yüksek beklemiyorum umutsuzlaştım yani ama hep bebeğe yarayacak şeyler tüketiyorum eğer tombiş birbebek olmazsa yapısı öyle diycem yani artık ne yapayım
benim bebeğim 36+6 da 2400 dü. zayıf olduğu için doktorum riske atmamak adına 37. hafta içinde alalım dedi. ama kendinizi suçlamayın sizin beslemenizle değil daha çok bebeğe giden damarlardan besinlerin taşınması ile alakalıymış kilosu. önemli olan sağlıklı olmaları :)

Merhaba, bebisiniz kaç kilo doğdu acaba ben şuan 32 deyim 2070 dediler. Tombiş bir bebiş olacak heralde benimki 😅

Ben bu durumun şahsen en yakınlarımızın bile abarttigini düşünüyorum yani doğum kilosu fazla olunca oh oh maşallah tosun gibi doğdu küçük doğunca ayy bebek küçücük çabuk toparlar inşallah gibi söylemler anneyi strese sokuyor özellikle kilo alsın diye beslenmenizde buna örnek zaten. Kızım o kadar çok dikkat etmeme ragmen 2800 civarı doğdu çok sağlıkliydi hala minik bir çocuk çünkü minyon , oğluma hamileyim 33 haftalık şuan hiç dikkat etmedim herşeyi de yedim hamur işide yedim canım ne isterse🤣🤣 son gittiğimde 2100 gramdi 34. Haftada sonra ortalama 200-250 civarı alıyorlar ama bu düşedebilir artadabilir değişir sağlıklı olsunda bosverin bir anda kilosu duranda oluyor son haftada benim kızım 400 gram almıştı doktor 2600 ancak doğar demişti 38,39 görür inşallah alır kilo daha 👍

X