SLM Bayanlar Öncelikle rabbim hamiş olan arkadaşlarıma hayırlı ve kolay doğumlar yaşatmayı , bebek isteyen arkadaşlarıma da en kısa zamanda bu duyguyu tattırmayı nasip eder inş...
çalışan arkadaşlar 32. haftadan sonra rapor alınabiliyormu kimileri alınıyor kimileri alınmıyor die söylüyor lütfen aydınlatırmısınız...
32+0da ister gidersin 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alırsın 5 haftayı doğum sonrasına atarsın(bu durumda yine istediğin zaman ayrılabiliyorsun.yani 36. haftada artık çalışamıyorum deyip d. öncesi izne çıkabilirsin,yani 37yi beklemek zorunda değilsin),istersen 32.haftada direk d.öncesi izne ayrılabilirsin. ben çalışabilir raporumu verdim.ne zamana kadar çalışabilirsem devam yani...
canım sen yanlış anladın ben çalışabilir raporumdan bahsetmiyorum. 32. Haftada çalışabilir raporunu aldıktan sonra normal bir rahatsızlı nedeni mesela nezle grip gibi bir rahatsızlıktan doktor raporu alıp kendini çalışıyormuş gibi göstermeyi soruyorum?? YaNİ işe gitmeden d.sonrasına önceki izinleri aktarılabiliyormu bunu soruyorum:??
canım sen yanlış anladın ben çalışabilir raporumdan bahsetmiyorum. 32. Haftada çalışabilir raporunu aldıktan sonra normal bir rahatsızlı nedeni mesela nezle grip gibi bir rahatsızlıktan doktor raporu alıp kendini çalışıyormuş gibi göstermeyi soruyorum?? YaNİ işe gitmeden d.sonrasına önceki izinleri aktarılabiliyormu bunu soruyorum:??
hayır canım... bende 32 de izne ayrılmıyayım gidip mazeret ya da rapor alim kafa izni kullanim dedim de zaten 32.haftadan sonra doktor çalışabilir dediği için herhangi hastalık raporu olmuyormuş .. direk doğumöncesi izne ayrılıosun ... bu arada ben devlet memuruyum bizde böle ve inşallah sorunu anlamışımdır... :)
ama senin sorundan da başka bir anlam çıkmıyor ki!!!
yok canım öyle olmuyor,ama yıllık izin veya mazeret izni oluyor ama sağlık raporu geçersiz...kesin bilgidir...
ama senin sorundan da başka bir anlam çıkmıyor ki!!!
yok canım öyle olmuyor,ama yıllık izin veya mazeret izni oluyor ama sağlık raporu geçersiz...kesin bilgidir...
hayır canım... bende 32 de izne ayrılmıyayım gidip mazeret ya da rapor alim kafa izni kullanim dedim de zaten 32.haftadan sonra doktor çalışabilir dediği için herhangi hastalık raporu olmuyormuş .. direk doğumöncesi izne ayrılıosun ... bu arada ben devlet memuruyum bizde böle ve inşallah sorunu anlamışımdır... :)[/
Bende devlet memuruyum yönetmeliği okuyup iyi araştırmaK lazım bazı kurumlar olmuyor diye çıkıyorlar işin içinden aynı kurumda olduğum bi arkadaşım 32. haftasında rapor kullandığını ve izinlerini aktarabileceğini söyledi benimde kafama takıldı. Yarın iyice araştırıp size bilgi veririm. Yalnız söylediğim gibi kadın doğum dan değil başka bir bölümden almış raporu......??:))
Bu konuyu ben de çalıştığım kurumda iki farklı kişiye teyit ederek sordum ve 32. hafta alınan çalıabilir raporundan sonra alınacak herhangi bir sağlık raporu ( doğumla alakasız olmak kaydıyla) alındığında bu günlerin çalışılmış gibi görüneceğini söyledi. Yani normalde nasıl 2 günlük solunum yolları enfeksiyonu raporu aldığınızda maaşınızı tam alıyor ve sgknız tam yatıyorsa burada da aynı şekilde.Ama kadın doğum bölümünden almış olmayacaksınız o raporu. Bir de sgk anlaşması olmayan hastanede doğum yapacaklar belgelerini bir devlet hastanesinde değiştirmeleri gerekiyor. Sağlık ocağı da oluyor mu acaba onu sormayı unuttum. Bu konuda bilgisi olan var mı?