32. haftada bebeğim hala dönmedi:(

april_sun

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
912
53
318
bugun dr'a gittik; 32+2 de 2000 gr olmuş oğluşum.
ama makat gelişi yani kafası aşağı inmemiş:sinifsinif:
dr normal doğum pek olası değil dedi; ki ben sezeryan hiç istemiyorum:emir_bebek:
35. haftaya kadar dönmezse pek olası değil dönmesi dedi.
böyle olup da bebeği sonradan dönen var mı??
ben normal doğum olsun isteyorum yaa..

dr normal doğum pek olası değil dedi; ki ben sezeryan hiç istemiyorum:emir_bebek:

doktorun erken karar vermiş bana sezeryan yanlısı bir doktor gibi geldi. benim oğlum 36. haftaya kadar dönmemişken doktorumuz daha döner endişelenme diye moral vermişti velhasılı da öyle oldu. 36. haftada baş gelişi pozisyonunu almıştı. bence daha vaktin var en az 36. haftayı beklemelisiniz. a.s

inşallah canım ya benim oğluşum da döner:Saruboceq:
çok korkuyorum sezeryan olucak diye..
cevabın için teşekkür ederim; içim biraz rahat etti demek ki hala dönme ihtimali olabilir..

doktorun erken karar vermiş bana sezeryan yanlısı bir doktor gibi geldi. benim oğlum 36. haftaya kadar dönmemişken doktorumuz daha döner endişelenme diye moral vermişti velhasılı da öyle oldu. 36. haftada baş gelişi pozisyonunu almıştı. bence daha vaktin var en az 36. haftayı beklemelisiniz. a.s

evet bende katılıyorum söylediklerine , bebeğin dönmesi için çok erken bir tarih 32. hafta..kuzenimin bebeğide 38. haftada döndü ve 40. haftada normal doğum yaptı. bu sıralar daha fazla hareketli olmaya bak..bence zamanla dönücketir bebeğin :CüvCüv:

canını hiç sıkma. bu hafta bile dönebilir bebişkon. çünkü amniyos sıvısının en fazla olduğu haftalar 30-32 hafta civarları. bebek şimdiden sonra hızla büyüycek çünkü. her an yer değiştirebilir. hatta son haftasında bile değişme şansı varmış , yani bunu düşünmen için çok erken. hem zaten önemli olan bebeğinin sağlığı. normalde olsa sezeryanda olsa böyle şeyleri kafana takma derim ben. hamileliğinin tadını çıkar.

Dünkü kontrolümde 31+5de bebeğim baş aşağı dönmüş. Ama yerini her an değiştirebilir. Çünkü daha 1 ay var doğuma

Dünkü kontrolümde 31+5de bebeğim baş aşağı dönmüş. Ama yerini her an değiştirebilir. Çünkü daha 1 ay var doğuma

senin adına çok sevindim canım:ecrin_bebek:
inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına..
benim yaramaz hala tepelerde.. dönme falan yok maalesefakannehir
bu cuma kontrole gidecem.. bakalım inşallah döner o zamana kadar..

Bu haber benim için sevindirici değil canım. Tam tersi. Çünkü benim plesentam aşağıda. Erken doğum riskim var ve baş aşağı durmasıda erken doğumu tetikliyormuş. Hatta bugün adet sancılarım başladı hafif hafif. 32+0 oldum ama yinede çok erken. Erken doğum tehlikem olmasada , zaten bir daha normal doğum yapmayı düşünmüyordum. Sezeryan olacaktım. Hakkımızda hayırlısı artık. ınşallah bebeğim ters döner felixcim.

dönse ayrı dert dönmese ayrı dert bu bebişlerin ya:emir_bebek:
aman istirahatine dikkat et canım; benim 2 hafta sonra iznim başlıyo bende istirahat edecem inşallah bol bol.
bu arada bugun tekrar kontrol vardı; bizim oğluş hala tepelerde dönmemiş:umursamaz:
senin de hakkında hayırlısı inşallah canım..

biraz sabret canım doğum sancıları sırasında bile dönen bebekler oluyormuş. inşallah o aşamaya kadar kalmazda sende istediğin şekilde doğumunu yaparsın.....

anormal ya.... bana da sezeryan yanlısı geldi bu adam..
benim arkadaşım alamnyada doğum yaptı bebeği son dk bile döndürmeye çalıştılar... nitekim döndü normal doğurdu kadın. bu da burda meşur... daha fol yok yumurta yok sezeryan olsun diyolar...
canım du bakalım 38 haftaya kadar meydanı var.
hem normal sancısı hem sezeryan acısı çekmek istemem dersen sezeryan olmayı öyle düşünürsün...

evet bence de dr'lar maalesef direkt sezeryan öneriyo; dönmesi için hiçbir yol yok kendisi dönerse döner diyolar ama ben yabancı sitelerden araştırmaya başlayınca gördüm ki bunun için özel egzersizler falan var dönme ihtimalini arttıran.
havuz filan çok etkiliymiş dönmesini sağlamakta.
bakalım hepsini denemeye çalışyorum inşallah döner de bende burdan paylaşırım:emir_bebek:
bugun 35+1 henuz dönmedi ama ben hala ümitliyim.

bende dün gittim doktora 31+2 deyiz bi kaç gündür kaburgalarıma doğru tekme atıyo gibi hissediyodum dönmüş benim kızım da şu an başı aşağıda ama daha var doğuma acaba yeniden döner mi dersiniz.

evet bence de dr'lar maalesef direkt sezeryan öneriyo; dönmesi için hiçbir yol yok kendisi dönerse döner diyolar ama ben yabancı sitelerden araştırmaya başlayınca gördüm ki bunun için özel egzersizler falan var dönme ihtimalini arttıran.
havuz filan çok etkiliymiş dönmesini sağlamakta.
bakalım hepsini denemeye çalışyorum inşallah döner de bende burdan paylaşırım:KK46:
bugun 35+1 henuz dönmedi ama ben hala ümitliyim.
cnm mrb ya bende 32. haftamdayım bebek hala dönmedi senin dogum noldu sonunda peki anlatırmısn cnm

30.haftada kontrolümde doktor kafası aşağıda demişti.ama oğlum sürekli yer değiştiriyorki zaten...doğuma kadar da inşlh olması gereken pozisyonda bekler..doğum esnasında bile dönen oluyomuş (tabi dönmedi diye sezeryan olmaz beklersek)o yüzden fazla abartmamak lazım sanırım..bende bekliyorum heyecanla ve sabırsızlıkla bakalım nolcak

cnm mrb ya bende 32. haftamdayım bebek hala dönmedi senin dogum noldu sonunda peki anlatırmısn cnm

Canım ben bunları denedim, havuz ve eegzersizler filan. Ama maalesef dönmedi oğlum inatçı çıktı.. Ama bi ara pozisyonunu baya değiştirmişti, çok yakındı dönmeyye, ama dönmedi neticede.. Ve tabi sezeryan oldu. Su an 4.5 yaşında zımba gibiyiz:)
Sıkıntı yapmamak lazım çok da, bebek nasıl isterse öyle geliyor, hakkında hayırlısı olsun inşallah..

hm ya yürüyüş falan yapmak gerekliymiş bol bol bende yürümeye çalışıyorum ama inş. döner 34 haftalık olduk bakalım hayırlısı cnm inş. döner hastanede dogum esnasında dönderme falan yapıyor mu doktorlar cnm nasıl oluyorda sonra sezeyana alıyorlar bide sen özelde mi devlette mi yaptın dogumu çok saol :)

Konu eski ama ben 31+5 haftalik gebeyim bebisim hala donmediii neden acaba endiselenmem gerekiyormu acaba??

Back
X