- 11 Eylül 2017
- 2.027
- 2.077
- 133
- 34
- Konu Sahibi Kestane Sekeri
Sakız sürekli çiğniyor hatta daha çok akıyor o zamanBirde doktor ağız kaslarının gelişmesi için topitop şeker ve sakız çiğnesin demişti
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sakız sürekli çiğniyor hatta daha çok akıyor o zamanBirde doktor ağız kaslarının gelişmesi için topitop şeker ve sakız çiğnesin demişti
AnlayamadimÇok mu fazla uyaran var acaba?
siz bir de yarin fisildayarak konusun duyacak mi gozlemleyin,KBB görmedi gastroenteroloji ve çocuk doktoru gördü farklı bı alana yönlendirmediler ama tekrar goturucem.Geniz eti var mı diye bakıldı zaten ama yokmuş.
Dil cikaramaz olsa dimi.Dilini çıkarıyor ama var mı bilemiyorumDil altı bağı var mı?
Tesekkur ederim deneyecegim.siz bir de yarin fisildayarak konusun duyacak mi gozlemleyin,
ben kuzenimin kizinda bunu oyun oynarken tesadufen farketmistim,
fisildadigimda cocuk agzimi okumaya calisiyodu sanki , dudaklarima odaklaniyodu ordan farkettim,
yarin bi deneyin bunu
Ama salya akıyor genelde dediğim gibi çevremde çok var geç konuşan ve anne baba diyorsa konuşuyor demektir yani bir sıkıntı yok. Amcamın oğlu 4 yaşında konuştu ve çocuk işaret dili ile anlatıyordu herşeyi o kadar zeki bir çocuk ki mesela susadığı zamn farklı bir hareket meyve suyu isteyince acıktığında hep işaret ile anlatıyordu ama anne ve baba dediği için doktor sorun olmadığını söylüyordu şuan MaşaAllah çok akıcı ve güzel konuşuyor hatta sussun diye Allah'a yalvarıyorum bazenSakız sürekli çiğniyor hatta daha çok akıyor o zaman
Maşallah yeter ki konuşsun sağlıklı olsunlar da.İnsallah bizimki de konuşur artık konusmadan ziyade salya akması daha çok canımı sıkıyor.Ama salya akıyor genelde dediğim gibi çevremde çok var geç konuşan ve anne baba diyorsa konuşuyor demektir yani bir sıkıntı yok. Amcamın oğlu 4 yaşında konuştu ve çocuk işaret dili ile anlatıyordu herşeyi o kadar zeki bir çocuk ki mesela susadığı zamn farklı bir hareket meyve suyu isteyince acıktığında hep işaret ile anlatıyordu ama anne ve baba dediği için doktor sorun olmadığını söylüyordu şuan MaşaAllah çok akıcı ve güzel konuşuyor hatta sussun diye Allah'a yalvarıyorum bazen
Takmayin, yormayin kendinizi boşuna. 3 çocuk annesiyim çok şükür. Ilk oğlum 3.5 yaşına kadar 40 aylkk falandı yani anne bile demedi. 15 ayliga kadar dönmedi yatakta emeklemedi siralamadi. Çok şükür sağlıklı bahsettiginiz seyler eften püften, zamana birakin.Yani bebekken salya olayı tamam da 3 yaşına az kaldı hala aynı.Doktorlar iki yaşında geçer diye bekledi yok devam ediyor.Konusamamasi da acaba dedim onunla mi ilgili.Anne olunca takılıyor malesef fazla mi büyütüyorum kafamda bilmiyorum.Tesekkur ederim.
Çok farklı doktora gösterdim ama normal olduğunu söyledikleri için ve pandemiden dolayı ertelemistim dil terapistini.Ama randevu alıp gidicem önümüzdeki hafta içi.Tesekkur ederimNeden bir dil terapistiyle görüşmüyorsunuz? İnsanların filancasının 4 yaşında konuşmuş olmaları da normal değil ki. Her işin uzmanı ayrı; hangi doktorlar normal diyor mesela konuşmamasına? Gelişim uzmanı, dil terapisti görüp mü normal dedi? Yoksa çocuk doktoru mu?
Doktorlar her konuda uzman değiller ki hepsinin uzmanlık alanı ayrı. Bir çocuk 2.5-3 yaşında derdini anlatamıyorsa bu konuşma geriliği kabul ediliyor. Alıcı dil, verici dil olayları var. Tabii ki her çocuk farklıdır ama uzmanlar hangi şartlar altında kendilerine başvurulması gerektiği ile ilgili bir yazı hazırlamışlar. Mesela instagramda takip ettiğim bir iki tane konuşma terapisti var.
- 15 aylık kelimesi yoksa
-18 aylık tek yönergeleri yapmıyorsa (arabayı ver)
-24 aylık en az 25 kelimesi yoksa
-2.5 yaşında ve sorulara konuşarak yanıt vermiyorsa
-3 yaşında 3 cümleli kelimelerle kendini ifade etmiyorsa
- herhangi bir dönemde edindiği beceri geriliyorsa
Uzmana başvurmak gerektiğini söylüyorlar. Benim eşimin yeğeni de 3-3.5 yaşındayken konuşmuyordu ve terapi gördü. Terapiden sonra da düzeldi.
Ağız suyu yazınca direkt aklıma parazit geldi, siz de bakıldı yazmışsınız zaten. Ama tüm parazit türleri testte bakilamiyor diye biliyorum o yüzden parazit için doğal kürler var onları deneyebilirsiniz belki. Tabi öncesinde araştırın muhakkak.Merhaba hanımlar, iki çocuk sahibi bı anneyim.Küçük oğlum 32 aylık.Anne baba dede gel mama elma park dışında henüz cümle kuramıyor ve ben bunu artık baya dert edinmeye başladım.Kucuk oğlum 27 aylıkken abi olmustu anne kardeşim doğacak abi olucam diye çok güzel konuşuyordu.Yani evet her çocuğun gelişimi konuşması kendine özel ama anne olarak üzülüyor insan.Cocuk doktorumuz bı sorun olmadığını her çocuğun konusma yaşının farklı olduğunu söylese de ne biliyim artık baya canım sıkılıyor bu duruma.Buyuk oğlumdan kapısını ortmesini söylesem diğeri örter hemen algısı çok iyi çok zeki bı çocuk ama ben yinede çok takmaya basladim bunu.Nesneleri karttan gösterdiğim de adını söyleyemiyor ama şunu bul desem bulur mesela.Bide ağzının suyu sürekli akıyor.Cocuk doktoru da baktı gastroenteroloji de ama yok bı sonuç.Bagirsak paraziti mi diye bakıldı yok birşeyi de.Bebekken süt alerjisi sorunumuz vardı geçti.Normal kabul ediyor doktorlar bu durumu da.Ama baya üstünü 4 kez falan değiştiriyorum günde.Acaba diyorum konuşamamasida bununla ilgili olabilir mi.Tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum Başına gelen anneler fikir istiyorum sizden normal mi bu süreç
Arastiricam teşekkür ederimAğız suyu yazınca direkt aklıma parazit geldi, siz de bakıldı yazmışsınız zaten. Ama tüm parazit türleri testte bakilamiyor diye biliyorum o yüzden parazit için doğal kürler var onları deneyebilirsiniz belki. Tabi öncesinde araştırın muhakkak.
Çocuk doktoruna gidin bence ve sizi çocuk gelişimi Uzmanına yönlendirmesini iisteyin.Gelişime bakıp bir yol izlersinizMerhaba hanımlar, iki çocuk sahibi bı anneyim.Küçük oğlum 32 aylık.Anne baba dede gel mama elma park dışında henüz cümle kuramıyor ve ben bunu artık baya dert edinmeye başladım.Kucuk oğlum 27 aylıkken abi olmustu anne kardeşim doğacak abi olucam diye çok güzel konuşuyordu.Yani evet her çocuğun gelişimi konuşması kendine özel ama anne olarak üzülüyor insan.Cocuk doktorumuz bı sorun olmadığını her çocuğun konusma yaşının farklı olduğunu söylese de ne biliyim artık baya canım sıkılıyor bu duruma.Buyuk oğlumdan kapısını ortmesini söylesem diğeri örter hemen algısı çok iyi çok zeki bı çocuk ama ben yinede çok takmaya basladim bunu.Nesneleri karttan gösterdiğim de adını söyleyemiyor ama şunu bul desem bulur mesela.Bide ağzının suyu sürekli akıyor.Cocuk doktoru da baktı gastroenteroloji de ama yok bı sonuç.Bagirsak paraziti mi diye bakıldı yok birşeyi de.Bebekken süt alerjisi sorunumuz vardı geçti.Normal kabul ediyor doktorlar bu durumu da.Ama baya üstünü 4 kez falan değiştiriyorum günde.Acaba diyorum konuşamamasida bununla ilgili olabilir mi.Tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum Başına gelen anneler fikir istiyorum sizden normal mi bu süreç
Tv tablet çok fazla oyuncak gibi çevrede konuşmasına fırsat vermeden herşeyi hemen yapan abi abla ebevynler bu gibi şeyler konuşmayı geciktiriyorAnlayamadim