• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

32 aylık bebeğimin konuşmaması ve sürekli ağzının suyunun akmasi

Kestane Sekeri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
2.027
2.077
133
34
Merhaba hanımlar, iki çocuk sahibi bı anneyim.Küçük oğlum 32 aylık.Anne baba dede gel mama elma park dışında henüz cümle kuramıyor ve ben bunu artık baya dert edinmeye başladım.Kucuk oğlum 27 aylıkken abi olmustu anne kardeşim doğacak abi olucam diye çok güzel konuşuyordu.Yani evet her çocuğun gelişimi konuşması kendine özel ama anne olarak üzülüyor insan.Cocuk doktorumuz bı sorun olmadığını her çocuğun konusma yaşının farklı olduğunu söylese de ne biliyim artık baya canım sıkılıyor bu duruma.Buyuk oğlumdan kapısını ortmesini söylesem diğeri örter hemen algısı çok iyi çok zeki bı çocuk ama ben yinede çok takmaya basladim bunu.Nesneleri karttan gösterdiğim de adını söyleyemiyor ama şunu bul desem bulur mesela.Bide ağzının suyu sürekli akıyor.Cocuk doktoru da baktı gastroenteroloji de ama yok bı sonuç.Bagirsak paraziti mi diye bakıldı yok birşeyi de.Bebekken süt alerjisi sorunumuz vardı geçti.Normal kabul ediyor doktorlar bu durumu da.Ama baya üstünü 4 kez falan değiştiriyorum günde.Acaba diyorum konuşamamasida bununla ilgili olabilir mi.Tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum Başına gelen anneler fikir istiyorum sizden normal mi bu süreç

Son düzenleme:
Yahu salyasi akıyorsa yutabileceginden fazla salya üretiyordur. Doktorlar bi sorun yok demiş belli başlı beklenen kelimeleri e söylüyor sorun ne? Takmayin, fazla takiyorsunuz. Çocuk hic konusmasa ses cikarmasa karga gibi gaklasa, duymasa o zaman endiselerinizi anlarim da salyaya baglamaniz cok ilginç.

Yahu salyasi akıyorsa yutabileceginden fazla salya üretiyordur. Doktorlar bi sorun yok demiş belli başlı beklenen kelimeleri e söylüyor sorun ne? Takmayin, fazla takiyorsunuz. Çocuk hic konusmasa ses cikarmasa karga gibi gaklasa, duymasa o zaman endiselerinizi anlarim da salyaya baglamaniz cok ilginç.
Yani bebekken salya olayı tamam da 3 yaşına az kaldı hala aynı.Doktorlar iki yaşında geçer diye bekledi yok devam ediyor.Konusamamasi da acaba dedim onunla mi ilgili.Anne olunca takılıyor malesef fazla mi büyütüyorum kafamda bilmiyorum.Tesekkur ederim.

Merhaba hanımlar, iki çocuk annesi bı anneyim.Küçük oğlum 32 aylık.Anne baba dede gel mama elma park dışında henüz cümle kuramıyor ve ben bunu artık baya dert edinmeye başladım.Kucuk oğlum 27 aylıkken abi olmustu anne kardeşim doğacak abi olucam diye çok güzel konuşuyordu.Yani evet her çocuğun gelişimi konuşması kendine özel ama anne olarak üzülüyor insan.Cocuk doktorumuz bı sorun olmadığını her çocuğun konusma yaşının farklı olduğunu söylese de ne biliyim artık baya canım sıkılıyor bu duruma.Buyuk oğlumdan kapısını ortmesini söylesem diğeri örter hemen algısı çok iyi çok zeki bı çocuk ama ben yinede çok takmaya basladim bunu.Nesneleri karttan gösterdiğim de adını söyleyemiyor ama şunu bul desem bulur mesela.Bide ağzının suyu sürekli akıyor.Cocuk doktoru da baktı gastroenteroloji de ama yok bı sonuç.Bagirsak paraziti mi diye bakıldı yok birşeyi de.Bebekken süt alerjisi sorunumuz vardı geçti.Normal kabul ediyor doktorlar bu durumu da.Ama baya üstünü 4 kez falan değiştiriyorum günde.Acaba diyorum konuşamamasida bununla ilgili olabilir mi.Tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum Başına gelen anneler fikir istiyorum sizden normal mi bu süreç
Benim kızım da 3,5 yaşına kadar üç kelime söylüyordu.Dikkat ettim ne istese konuşmadan anlatıyor derdini biz de yapıyoruz anlamazlıktan geldik.Konuşmaya mecbur kaldı.Bir de anaokuluna yazdırdık iki hafta sonra gösteride ingilizce sunum yaptı abartmıyorum.Çişini de söylemiyordu onu da okulda öğrendi.Tıbbi bir sorunu yoksa konuşur.Yaşıtlarıyla bir araya getirin okula gönderemezseniz.

Merhaba hanımlar, iki çocuk sahibi bı anneyim.Küçük oğlum 32 aylık.Anne baba dede gel mama elma park dışında henüz cümle kuramıyor ve ben bunu artık baya dert edinmeye başladım.Kucuk oğlum 27 aylıkken abi olmustu anne kardeşim doğacak abi olucam diye çok güzel konuşuyordu.Yani evet her çocuğun gelişimi konuşması kendine özel ama anne olarak üzülüyor insan.Cocuk doktorumuz bı sorun olmadığını her çocuğun konusma yaşının farklı olduğunu söylese de ne biliyim artık baya canım sıkılıyor bu duruma.Buyuk oğlumdan kapısını ortmesini söylesem diğeri örter hemen algısı çok iyi çok zeki bı çocuk ama ben yinede çok takmaya basladim bunu.Nesneleri karttan gösterdiğim de adını söyleyemiyor ama şunu bul desem bulur mesela.Bide ağzının suyu sürekli akıyor.Cocuk doktoru da baktı gastroenteroloji de ama yok bı sonuç.Bagirsak paraziti mi diye bakıldı yok birşeyi de.Bebekken süt alerjisi sorunumuz vardı geçti.Normal kabul ediyor doktorlar bu durumu da.Ama baya üstünü 4 kez falan değiştiriyorum günde.Acaba diyorum konuşamamasida bununla ilgili olabilir mi.Tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum Başına gelen anneler fikir istiyorum sizden normal mi bu süreç

Dil altı bağı var mı?

Şuan dis cikarmiyor
şimdi düşününce komik geliyor ama ablamın görümcesi şörığı (bizde salyaya şörık denir) akan çocuklar zeki olur demişti. hoşuöa gitmişti☺️🤦‍♀️ konu sahibi algısı anlaması iyiymiş kullandığı kelimeler de var maşallah gayet normal bence çocuğunuz. dil gelişimi için pandemi sonrası kreş tavaie ederim

Benim büyük oğlum da abi olduğunda konuşması gerilemişti.. 22 ay var kardeşiyle arasında... Kardeşi doğmadan önce çok güzel konuşurken, kardeşi doğduktan sonra geriledi ... Baktım olacak gibi değil 4 yaşına doğru kreşe verdim hızlıca konuşmaya başladı.. Şu an için pandemi var fakat pandemi den hemen sonra kreş düşünebilirsiniz...

şimdi düşününce komik geliyor ama ablamın görümcesi şörığı (bizde salyaya şörık denir) akan çocuklar zeki olur demişti. hoşuöa gitmişti☺️🤦‍♀️ konu sahibi algısı anlaması iyiymiş kullandığı kelimeler de var maşallah gayet normal bence çocuğunuz. dil gelişimi için pandemi sonrası kreş tavaie ederim
Çok teşekkür ederim yorumunuz beni rahatlatti tabiri caizse cin gibi zaten maşallah:)

Canım benimde erkek kardeşim 5 yaşında konuşmuştu doktorlara çok kez getirdi ailem doktor ona soru sordu mesela ayıcığı bana getirirmisin ceya araba hangisi hepsini anlıyor ve yapıyordu doktorlarda bir sıkıntı olmadığını söylediler ki öylede oldu sorun etme seni anlıyorsa problem yoktur bence

B
Benim erkek kardeşimin 5 yaşına kadar salyası aktı ama geçti çok şükür ve konuşmaya gelirsek benim kuzenlerim neredeyse 3-4 yaşına kadar anne baba abla ve mamma dışında tek kelime etmezlerdi dokotrlarda anne baba diyorsa eğer sorun yok demiş eğer onları demeseydi biraz sıkıntı olabilirdi demiş . Birde erkek çocuğu geç dillenir derler çok üzülmeyin bence

Internette safra kesesinden, tukuruk bezi iltihabina kadar bis suru sebebi olabilir denmis, farkli bi dr.a mi danissaniz acaba
Aynen öyle ben nedense bı sorunu var ama gittiğim doktorlar farkedemedi diye düşünmeye başladım artık.Randevu alıp ilk fırsatta başka bı doktora goturucem

Yok burnundan alıyor.Gece ağzı kapalı uyuyor izlemledim.Kiyafetinde önü gece islanmiyor zaten.Gunduz bizim problemimiz.
fisildayarak konustunuz mu hic?
yada kbb gordumu?
kuzenimin kizida boyleydi,
cocukta geniz eti buyuyup kulaklarini tikamis,
cok sesli konusulmadigo surece uğultu seklinde duydugu icin cocuk anlamayip konusamiyormus haliyle,
acaba oyle bisey olabilir mi

fisildayarak konustunuz mu hic?
yada kbb gordumu?
kuzenimin kizida boyleydi,
cocukta geniz eti buyuyup kulaklarini tikamis,
cok sesli konusulmadigo surece uğultu seklinde duydugu icin cocuk anlamayip konusamiyormus haliyle,
acaba oyle bisey olabilir mi
KBB görmedi gastroenteroloji ve çocuk doktoru gördü farklı bı alana yönlendirmediler ama tekrar goturucem.Geniz eti var mı diye bakıldı zaten ama yokmuş.

Back