• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 32 aylik asel ve tuvalet egitimi cikmazi yardim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Elitropia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2014
2
0
1
38
Tuvalet eğitiminde çıkmaz

Merhabalar 32 aylık bir kız çocuğum var. 2 yaşından beri çok akıcı bir şekilde konuşuyor. Uzun zamandır gece bezi hep kuru, bezine tuvaletini yaptığı zaman değiştirmem için beni uyarıyor. 4 gün oldu tuvalet eğitimine başladığım. Sevdiği karakterlerden külot aldım, tuvalet ile ilgili bit kitap, lazımlık, tuvalet aparatı, sticer aldık her tuvaletten sonra duvar yapıştırmak için . İlk 2 gün belirli aralıklarla tuvaleti olup olmadığını sordum ilk gün hiç kaka yapmadı 2 kez tuvalete 6 kez donuna yaptı. İkinci gün sadece sabah tuvalete gitti sonra hep donuna 2 kez donuna kaka yapti. 3. Gun tuvaletin var mi diye sormaktan vazgectim tuvalet konusunu kapadim 2 saatte bir tuvalete goturmeyi denedim maksimim 10 saniye oturdu direk kalkti yok tuvaletim dedi tum gun donuna yapti. 4. Gun tuvalete veya lazimliga oturmayi reddediyor cisini 10kez az az donuna yapti. Agliyor bebek olmak ostiyorum bez istiyirum diye .. Gece alti hep kuru .. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yorumlarinizla yardimci olursaniz cok aevinicem

Merhabalar 32 aylık bir kız çocuğum var. 2 yaşından beri çok akıcı bir şekilde konuşuyor. Uzun zamandır gece bezi hep kuru, bezine tuvaletini yaptığı zaman değiştirmem için beni uyarıyor. 4 gün oldu tuvalet eğitimine başladığım. Sevdiği karakterlerden külot aldım, tuvalet ile ilgili bit kitap, lazımlık, tuvalet aparatı, sticer aldık her tuvaletten sonra duvar yapıştırmak için . İlk 2 gün belirli aralıklarla tuvaleti olup olmadığını sordum ilk gün hiç kaka yapmadı 2 kez tuvalete 6 kez donuna yaptı. İkinci gün sadece sabah tuvalete gitti sonra hep donuna 2 kez donuna kaka yapti. 3. Gun tuvaletin var mi diye sormaktan vazgectim tuvalet konusunu kapadim 2 saatte bir tuvalete goturmeyi denedim maksimim 10 saniye oturdu direk kalkti yok tuvaletim dedi tum gun donuna yapti. 4. Gun tuvalete veya lazimliga oturmayi reddediyor cisini 10kez az az donuna yapti. Agliyor bebek olmak ostiyorum bez istiyirum diye .. Gece alti hep kuru .. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yorumlarinizla yardimci olursaniz cok aevinicem

Eden bu kadar gece biraktiniz ki
Beze alisinca birakmasida dahami zor oluyor acaba.bir uzmandan yardim alsaniz iyi olur sanki offff zor isler

sonuç olarak naptınız çok merak ediyorum bizde tuvalete alıştırma sürecine girdik ve bizde aynı sorunları yaşıyoruz

Bende oğluma öğretiyorum 26aylık Cok zor sabır işi birazda oğlum 15 gün sonra öğrendi 3gündr tuvaletini söylüyo söylenese bile ben götürüyorum yapıyo her saat götürüyorum bazen yapıo bazn yapmıyo yada kendi söylüyo.ama 15gün hep altına yaptı artık bıkmıştım ama işte sabrettim bi kaka kaldı işte onu öğrenemedi:)

Benim oğlum da 26 aylık. Eğitime 1 ay önce başlamıştım aslında ama yaz tatili olmasından ve sürekli şehir dışına ziyaretlere gitmek zorunda olmamızdan dolayı aksadı. Başka biryerde tuvalete gitmek lazımlığa dahi yapmak istemiyor.
Şimdi evde denemelere devam. 2 YAŞ krizini yoğun yaşıyor. Inat ediyor çişini lazımlığa yapmamakta. Kakada hiç sıkıntı yok. Gelince haber veriyor lazımlığa yapıyor ama çiş sıkıntı. Ne yapmalıyım ki

kimse erkenmi başladım geçmi başladım diye kendini suçlamasın. ki bunu kendi hissettiğim ve yaptıklarımın nekadar yanlış olduğunu şimdilerde anladığım için bunu söylüyorum. çok taktım bunalıma girdim resmen. tabi yavruma da yansıdı bu :( sabır ilk şarmış meğer... ben oğlumu 2.5 da başladım istemedi zorlamadım. bu yaz nerdeyse 3,5 e denk geliyo başladım iki ay oldu. eskiden yirmi dakkada bir ıslatıyodu şimdi günde üç defa yapıyo, bana söylemiyo ben götürüyorum ama ıslatmıyoda artık. kakada işte kabız oldu anca üç günde bir yapıyo. yapacağı zaman saklanmasından anlıyorum,eskiden inat eder girdiği delikten çıkmaz donuna yapardı. şimdi çıkıp bez bağlamama izin veriyo. biraz sonrada lazımlığa gider, gece gündüz kuru . çok takma , uzman sensin, tuttabiliyosa sorun yok biraz geç olmasından bi zara gelmez. hava sıcak yıkar dururuz napalım :)

Altina yaptiginda nasil bir tavir sergiliyorsunuz?

ilklerde istemeden de olsa bazen olumsuz tavır sergiliyordum, bazen belki birdaha yapmaz diye kızıyordum ama kızsamda kızmasamda kafası daha çok karışıyor. başta kızmazsan hiç kızmayacaksın başta kızdıysan hep kızacaksın ki buralarda yazılmasada birçok kişiden kızarak ve altın yapmanın kötü birşey olduğun belirterek bıraktırdıklarını çok duydum.
şimdi rahat kafam. her götürdüğümde tuvalete gidiyo gibi. kaka sorun, onda bile girdiği köeşeden çıkarıp bezini bağlattırmasını başarı sayıyorum. ilerleme milim milim.

Cocugunuz yeni bir sey deneyimliyor. Kimi anneler icin cok sorunsuz hallolan bu surec kimi annelerin kabusu olabiliyor.
Aslinda cok guzel bir baslangic yapmissiniz, kizinizi heveslendirmek ve sureci kolay atlatmak icin on hazirliginiz gayet iyiymis.
Altina kacirmasi cok normal, aliskin oldugu bir davranis cok radikal bir degisime ugruyor. Bir seylere dalmis olabilir, fark etmemis olabilir, korku veriyor olabilir, korkmus olabilir... surecin daha cok basindasiniz, o kadar normal ki bu kacirmalar.
Kiziyor olmaniz inanin size yardimci olmayacak. Belki bu sekilde tuvalet egitimini tamamlayacaksinuz ama bu saglikli gecis olmaz. Cocugunuzun sizden korkarak tuvalet egitimini tamamlamasi eminim ki arzu edeceginiz bir sey degildir.
Zor bir surec olsa da her seferinde ayni sakinlikle yaklasmaniz cok onemli. Tuvalette kaldigi sureyi uzatmak icin oyuncaklardan, kitaplardan yararlanabilirsiniz, tabii sureyi cok uzatip baski yapmadan.
Henuz daha cok erken, fakat ilerleyen donemlerde altina kacirdiginda kiyafetlerini kendisinin giymesini isteyebilirsiniz. Bu ozellikle oyuna karsi koyamadigi zamanlarda kullanabileceginiz bir yontem. Fakat su asamada bunu tavsiye etmem. Cunku daha yeni adapte olmaya calistigi bir durumla karsi karsiya.
Bu donemde yasayacaginiz her turlu olumsuz deneyim ilerleyen zamanlarda da hayatinizi etkileyebilir, lutfen unutmayin. Sogukkanliligi elinizden birakmayin. Kolay gelsin!

sonuç olarak naptınızbizde tuvalete alıştırma sürecine girdik ve bizde aynı sorunları yaşıyoruz ve başarılı olamıyorum bir türlü..
3 yaşında ne yapacağımı bilemiyorum bir kere bile yaptıramadım konuşuyor ama söylemiyor

oyun gibi davranmalı bence. bi yazıda okumuştum çocuk küvetten başka yere yapmıyordu. bende suyla oynatıyodum ilk başta. sifon çektik baybay çiş falan. benim oğlum 3.5 yaşında, bikaç aydır konuşabiliyor. üç aya yakın başla bırak anca işte. cenaze de bitmedi düğün de. bıurakmak çok geri tepiyo sil baştan başladık hep.
kafa olarak rahatladığım an oğlumda ilerleme kaydettim. hala bana çişim geldi demez ama ben günde üç dört defa belli aralıklarla götürürüm yapar lazımlığa. ilklerde hiçbiyere gitmezdi, hep çiş yıkadım durdum ve yirmidakka arayla yapardı çişini.
sabır canım benim, gözünde büyüytmemeye çalış, inat et altını sakın bağlama. bi yere gitmedikçede alıştırma kilodu giydirme. ve gidişat sonucunu mutlaka yaz :)

Konu acilali çok olmuş gerçi ama her dönem annelerin ortak sorunu olduğu için ve su an resmen kabus haline geldiği için yazıyorum ve tavsiyeleriniz e çok ama çok ihtiyacım var. 3.5 yaşında oğlum tuvalet eğitimi konusunda cok zorluyor. 2 yaşında ilk denedik 3 hafta kadar bezlemedim. Büyük küçük farketmeden üzerine yaptı. Hazır olmadığını düşünüp tekrar beze döndük. Tekrar iki hafta önce bezi çıkardık
Artık büyüdüğünü yetişkinlerin tuvalete yaptığını sürekli olarak anlattım. Cani isterse söylüyor tuvalete yapıyoruz ama genelde iç camasirina yapıyor büyük ve küçük cisini. Neden öyle yaptığını sorduğumda canım istiyor diyor. Normalde çok akıllı her şeyin farkında olan hisli bir çocuk. Ama bu konuda neden bu kadar inat anlayamıyorum ve çok yıprattı bu süreç beni. Bazen sinirden oturup ağlıyorum. Tepkimi istemeden de olsa ona belli ediyorum kızıp bağırıyorum. Ama sinirlerim harap oldu. Lütfen fikir ve önerileriniz benim için çok önemli.

Back