31 mart 2015

Bendede bisy var.
Savciyi oldurduklerini bilmiyodum sonradan ogrendim. Nedense aklima pisi pisine sehit giden tum vatandaslarimiz geldi. Hani boyle sonunu adim adim gorursunya? Tipki bi film gibi.
Bi burukluk geldi sonra. En uzuldugum bi an geldi aklima.
Sehit savcimiz geldi, sonra aklima gelen bir diger sey dile oyle kolay olan 301 rakami. Bilmiyorum neden. Ama geldi birden aklima.Rakam degl bu. Her biri bir can. Su an o komur karalari kadr yer yuzunden silinmis, kaybolmus 301 can. Ama acisi hala yureklerde olan o rakam...301.

Iste oyle.
Bugun durgunum..

İcim karardi yaww) dua edelim insallah karamsarlik yapmamak gerek hazirlikli olmak gerek tabikii

Sehit savcimizin basina silah dayanmis fotografini da unutur muyuz? Neleri unutmadik ki unuturuz. Valla ulke bizim, bir milim kayacagimiz baska toprak yok. Sefasina da cefasina da katlanacagiz. Biz buradayiz, burada yasayacagiz. Ne korkum var ne tereddutum. Vatana gerekiyorsa can da feda nolacak yani. Ama istiyoruz ki tek bir can bile ideoloji icin ölmesin öldürülmesin.

Ben de senin gibi düşünüyorum ama eşime söylesem sen iyice delirdin artık deyip beni tımarhaneye kapattırır bu sefer sanırım. Biz doğunun küçük bir ilindeyiz. Geçenlerde çözüm süreci yüzünden sansür getirilip yayınlanmayan bir cinayet vakası yaşandı burada. Biz o sırada hastanede olduğumuz için olayın gerçeğini öğrendik ve şok olduk. Ceset hastaneye getirildi çünkü. Çok korktum ve eşime eve ruhsatlı bir silah alalım dedim. O da iyice şaşırdın. Vademiz yettiyse ölürüz ne yapalım silah mı alalım eve dedi. Burada bir gün birileri gelip bizi de vuracak ve intihar diye yazılıp çizilecek diye çok korkuyorum. Ama gidişat iyi yönde değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Demekki dün kü huzursuzluğu tek ben yasamamisim hatta ondan once ki gün de bi huzursuzluk vardı. İçime mi doğdu bilmiyorum ama tuhaf bi his. Savcı için o kadar üzüldüm ki cok yakinimdan birini kaybettim sanki Allah rahmet eylesin diyorum öncelikle ama bunu yapanlar insan olamaz hangi vicdana sığar ben anlam veremiyorum heralde insanlıktan iyice çıkmak lazim. Ulkemizin suanki gittiği yön ve kutuplaşma bazı süper güçlerin tam da istediği gibi umarim herkes bunun farkina varir bigun demek istesem de ok yaydan çoktan çıkmış hepimiz ailelerimiz Allaha emanet...

kac gundur huzursuzum bende. dun olanlarin altinda birseyler ariyorum ama bur yandan da olmamasi icin dualar ediyorum. insirah suresini okuyabilirsiniz gonlunuz ferahlar. Allah hepimizin yardimcisi olsun, ulkemizin uzerinde dolasan kara bulutlari kaldirsin, komplocularin oyunlarini kendi baslarina gecirsin. iyi insanlara yapilan zulm dursun Allahimmm..

Vallahi ben de ayni durumdaydim. Kabus gibiydi. Esimin 9 10 yaslarindaki kuzeni kaldirimda arkadaslariyla yururken ustune araba dusuyor. ikisi de yogun bakimda. Aile perişan, herkes perisan..
Derken savci vuruluyor saka gibi Allahim ya.
Dün cok kotu bir gündü. Sanki birileri 1 nisan sakasi yapmis gibi.. keske her
şey saka olsa..

Geçmiş olsun nasıl düşmüş araba

Sansa yaşıyoruz inanın
Sonumuz iyi olur insallah

Savcı içinde çok üzüldüm yüzü gözümün önünden gitmiyor ailesininde hep aklında o kalacak nasıl içleri yanıyordur

Çok garip bi gündü ya..
Birden elektrikler gitti telefonlar çekmedi..
Bazı yerlerde su kesintisi bile oldu..
Bi yerde birileri öldü, Bir yerde birileri kaza geçirdi..
Diğer yandan bunların aileleri.
Ve en dış safta yer alan bizler..
Zor gerçekten..
Savcı olayı için herkes farklı farklı şeyler diyor..
Bazısı Berkin elvan'la ilgili küfürler ederken bazısı savcı için küfür ediyor.
Hak yerini buldu tarzında..
Ne doğru ne değil bilmiyorum..
Mekanları cennet olsun..
Biz anca bu temennide bulunabiliriz.
Kimseyi tanımadığımız halde cehennem sizin için var diyemeyiz..
Orası bizi aşar..
Ama doğru olan ne ciddi anlamda merak etmiyor değilim..

Sadece elektrik kesintisi, su kesintisi, telefonlarla haberleşmenin kesilmesi bizim içimize bu sıkıntıyı vermemiştir..
Bunun bence 6.his mi denir.
Yoksa ne denir bilmiyorum ama öyle bişeyi var..
Dün herkes bi tuhaftı..
Kimisi çok aşırı mutlu kimisi çok üzgün, durgun..
Ortası yok yani..

Mesela dün ben çok uyukluyordum. durgundum..
Tıpkı bu ülkedeki bi çok şey gibi bend uyukluyordum..
Uyuyup gözleimi kapatıp hiç bişey görmüyordum..
Sadece kendi bilinçaltımla ilgili rüyalar dışında..
Bir çok kişinin yaptığı gibi uyumak..
Ve sadece kendi iç dünyan..

Sen bunları yaşarken birinin can vermesi..
Diğeri ilerleyen saatlerde eşini dostunu babasının ağzı kapalı, gözlerde çaresizlik ve korku, elleri bağlı hiç bir savunması olmayan bi halde..
Dünya basınında..
Ve senin beyninde hiç silinmicek bi kare..
Dünya unutsada senin ömür boyu unutamıcağın bi kare..
Ne acı.
Her davada birilerini savunan bi savcı, bu davada kendini savunamıcak..
Belkide kimse savunamıcak olaylar ört-bas edip..
Sadece içlerde bi acı kalıcak..

Yıl olmuş 2015 yani 21.yy..
Elektrik bulunalı kaç asır olmuş..
İleri teknolojilerin olduğu bi çağdayız..
Ama hala elektrik kesintileri oluyor..
Ve bu kesinti saatlerce sürebiliyor..
İnşALLAH bu sefer tüm Türkiye'nin trafolarına kedi girmemiştir diye espiri yapılıcak bi haldeyiz..
İnsan bunu cidden düşünüyor ama..
-Elektrikler kesildi ya ordada kesildi mi ?
-Evet
- Kedidir kedi
Muhabbet böyle oluyorsa iş çok vahim değil mi ?

Dün çok karanlıktı gerçekten..
Gündüzü ayrı karanlık, gecesi ayrı karanlık...
ALLAH sonumuzu hayır etsin...

Elektrik kesintisi, su kesintisi, çekmeyen telefonlar, aksayan internet bunların hiç birine sözüm yok, atıla satıla 5. dünya ülkesine indirgenmiş kurumların elinde, birilerinin cebini doldurmak için ülkeyi soyan kurumlar bunlar, çok görmüyorum yaptıkları hataları, hesap soran yok çünkü

Ancak şehit savcıya içim çok yandı
Bir canı göz göre verdik
Koskoca devlet, Avrupa'nın en büyük adliye binası, polis,asker iki tane itin elinden alamadık adamı
Eşi, evladı ne haldedir, savcısına sahip çıkamayan bu sistemin ne zaman yüzü kızaracak
Kalbimde bir isyan var, hiç bir sebep hatta çok üzüldüğüm Berkin bile bu terörü haklı kılmaz
Hak yerini bulamadıysa bu davaya daha iki ay önce atanan savcının suçu değil ki
O resim gitmiyor gözlerimin önünden, dilim söylemese kalbim beddua ediyor, bu ülkeyi teröristlerin cirit attığı it meydanına çevirenleri Allah bildiği gibi yapsın

Allah razi olsun cok sagolun. Bir tane araba hizla gelip digerine carpip digerini cocuklarin uzerine firlatiyor. Resmen sansa yasiyoruz. Insallah iyilesirler. Ailesi perisan durumda. Dun esim gitti hastaneye. Off off.
Aynen savci nasil da korkmustur. Allah ailesine sabir versin. Insanlar hayvanlardan beter olmus artik...

Dün bir çok kişi için kötü bir gündü sanırım. Sabah erkenden bankaya gittim işimi halledip eve geleli henüz on dakika falan olmuştu ki apartmanın içinden ard arda gelen iki patlama sesiyle irkildim. Kapıyı açıp ne olduğunu anlamaya çalışırken yönetici merdivende boş mermi kovanı buldu.Hemen ardından elektrikler kesildi ve sonra da savcının şehit edilmesi haberini duyduk. Bu ülkede gerçekten şansa yaşar olduk.

Onu bunu bilmem de, elektrik kesintisi ile savcının rehin alınmasının birebir ilişkisi olduğunu düşünüyorum...
Koskoca adliyeye silahlı adamlar elini kolunu sallayarak içeri girebiliyorsa, buradan yuhhhh demek istiyorum.. Koskoca adliyede polis, güvenlik olmaz mı? Savcı için de çok çok üzüldüm.. Rabbim yakınlarına ve ailesine sabırlar versin..

Kimbilir dün neler döndü de savcının vurulmasıyla elektrik kesintisiyle kamufle ettiler...

bence bu elektrik kesintisi, telefon hatlarının gitmesi hiç biri tesadüf değil.
hepsinin bizim bilmediğimiz bir nedeni, nedenleri var. arkamızdan dönen işler var..
Allah yardımcımız olsun kötülere fırsat vermesin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…