Premature Bebekler 31 haftalık bebeğim :(

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
vay yaramaz duramamis acele etmis bi fikrim cok ama insallah en kisa zamanda kollarinda olur bebisin ALLAH saglik sihat versin

1.760 kilo doğdu..sağlık sorunu yok çok şükür...sadece midesine hortumla anne sütü alıyor...10 gün sonra 34.haftası dolacakmış...ondan önce veremeyiz dediler..acaba oyalıyolarmı?insan düşünmüyor değil...

benimkide 1900 kilo doğdu solunum sıkıntısı yaşadık ben de aynı senin düşüncelerini taşıdım hiç çıkmıyacak sandım.ama gözetim altında kalması daha iyi hem sende bu arada toparlanmış olursun bebeğin çıkınca daha iyi bakarsın.

benimkide 1900 kilo doğdu solunum sıkıntısı yaşadık ben de aynı senin düşüncelerini taşıdım hiç çıkmıyacak sandım.ama gözetim altında kalması daha iyi hem sende bu arada toparlanmış olursun bebeğin çıkınca daha iyi bakarsın.

bebğinizin emme refleksi gelişmemiş olabilir onu beklemek zorundalar ve de bebeğinizin 2kgram olmasını bekliceksiniz..şu anda enfeksiyon kapma riski çok fazla inanın orda çok iyi bakılıyorlar.siz canınızı sıkmayın bebeğinize bol bol sütünüzü götürünki hızla kilo alıp taburcu olsun.ikizlerimde küvezde kaldılar eve geldiklerinde 2.200 gramdılar 4kilo olana kadar ziyaretçi kabul etmedik toplum içinede sokmamaya çalıştık eşimde bende çok titiz davrandık ve o dönemi sorunsuz atlattık

canim kuvozde kalmasi daha iyi eve getirsen belki sende iyi bakamayacaksin neticede dogum yaptin gucun az Sen bebegin cikanakadar gucunu topla oda zaten biraz toparlaninca cikacaktir Allah yardimcin olsun

canım geçmiş olsun seninki maşallah çok iyi doğmuş.bibimki 31 de 1300 gr doğdu.2 hafta biberonla beslenmeye başladı. 29.gün sonunda artık emebiliyor ve başka sıkıntı kalmadı diye 1900 gr la taburcu oldu.arkadaşların dediği gibi inan orda daha iyi bakıyorlar.dua et bi an önce ağızdan beslensin.o zaman zaten çabuk bırakıyorlar.beklemek çok zor biliyorum her gün ızdırap resmen ama şükür ki başka sıkıntısı yokmuş öyle düşün.

şimdi bebeğin ne kadarlık?büyürken başka sıkıntılar oldumu?mesela büyüme geriliği gibi..ve emzirebildinmi bebeğini..emmez diye çok korkuyorum da ..cevabın için ayrıca tşk ederim :)

canım benimki genel olarak iştahsız bi bebek o yüzden hala zayıfız ama boyumuz hep yaşıtlarıyla gitti bi sıkıntı olmadı.motor becerileri de hep yaşıtlarıyla paralel gitti.maşallah şimdi de çok iyiyiz.4 ay emmedi ve 2 saat arayla inatla sağdım.4.ayın sonunda emmeye başladı çok şükür ve yaşına kadar emzirdim.hiç panik yapma.moralini yüksek tut ve vazgeçme

benim bebeklerim 31+ 4 olarak doğdular,

kızım 1.530 kg. olarak doğdu, küvezde ilk hafta geriledi ve 1.200 kg kadar düştü, 34 gün küvezde kaldı, 2.000 kg. olarak eve çıktı.

oğlum ise 1.670 kg. olarak doğdu, 1.500 kg düştü sonra 30 gün küvezde kalıp, 2 kg. olarak eve çıktı.

eve geldikten sonra hijyene çok dikkat ettim, gece gündüz 1-2 saatte bir besledim, şimdi 8. ayına gidiler, hiçbir problemleri yok. küvezde hergün 30 ile50 gr. almaları gerekiyor, eve geldikten sonra da hızlı kilo alıyorlar, bunu hızla küçülen giysilerinden daha iyi anlıyorsunuz. ne kadar küvezde kalırlarsa o kadar güçleniyorlar, sakın acele etmeyin.

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…