- 30 Mayıs 2018
- 131
- 100
-
- Konu Sahibi Sudansebepler
- #1
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hazır sizi yakalamışım aklıma takılanı sorayımMerhaba, eğer uyum haftası telafi eğitimi ile birlikte başlasa bile çocuğunuz için daha iyi olur merak etmeyin. Biz öğretmenler uyum haftasında çocukların kalem tutmak için yazı yazma becerilerini oluşturmak için için ince kas gelişimini destekleme çalışmalarına uyum haftasında çok önem veririz ve buna yönelik çalışmalar ne kadar verimli olursa okuma yazma sürecindeki sonuçları da o kadar iyi olur. Sıkıntı etmeyin yani.
1. Sınıfa göndermeyi istiyorum aslında ama daha karar veremedim. Oturduğumuz ilçe pek iyi sayılmaz. Olaysız gün geçmez genelde. Buradaki çocuklar sokakta büyüyorlar çok çetin cevizlerBen yerinizde olsam bu yıl anasınıfına verirdimö ne kadar büyük giderse o kadar iyi. Ben geçen sene öyle yaptım. Bu sene birinci sınıfa gidecek kızım
Ben olsam bir sene anasınıfına verir sonraki yıl ilkokula verirdim. Sizin çocuğunuzla benim çocuğum arasında neredeyse 1 yaş var ve emin olun bu yaşlarda 1 ay bile farkediyor. Seneye daha bilinçli olur daha aklı başında olur siz bilirsiniz tabiki. İstanbulda mı yaşıyorsunuz?1. Sınıfa göndermeyi istiyorum aslında ama daha karar veremedim. Oturduğumuz ilçe pek iyi sayılmaz. Olaysız gün geçmez genelde. Buradaki çocuklar sokakta büyüyorlar çok çetin cevizler. benimki daha bensiz dışarı çıkmamıştır. Okulda bunun zorluklarını yaşar mı bilmiyorum.
En çok da teneffüs korkutuyor. Büyük sınıftan çocuklarla aynı bahçede nasıl yapar diye.
Bu konuda bakanlıktan resmi bir yazı henüz gelmedi. Yalnız şunu belirtmek isterim anasınıfında evet bazı harfler hissettiriliyor ve sayılar veriliyor ama daha ilerisini yapmamanızı tavsiye ederim okumayı öğretmeniz iyi olmamış. Öğretmenlerin kendi metodları vardır sınıfta ve cocuk okuma yazmayı bilerek geldiği zaman ilk birkaç ay herkes okuma yazmaya geçene kadar Çocuğunuz sıkılacaktır Biraz okuldan soğuma gitmek istememe gibi durumlar olabilir; veya ben bunları biliyorum diye ödevleri çalışma kağıtlarını vs. Yapmak istemeyecektir. Maalesef okuma yazma öğrendiği için şuan anasınıfında da birinci sınıfta da sıkılması muhtemel..Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hazır sizi yakalamışım aklıma takılanı sorayım
Anasınıfına gidiyordu malum virüsten yarım kaldı. Öğretmeni sayıları yazmayı öğretmişti kalem tutmayı biliyoruz. Okumayı da söktü.evde ben öğrettim... Ekim doğumlu olduğu için biraz arada kaldım.
Sizce bu öğrendikleriyle yeniden anasınıfına gitse sıkılmaz mı?
Birde öğretmenlerin de şuan Bi bilgisi yok sanırım 1. Sınıfların başlayıp başlamayacağı hakkında. Öyle mi?
Yazma kısmına çok yoğunlaşmadım. Virüs zamanı evde çok fazla telefona oyunlara yönelince bende kendimce verimli geçirmeye çalıştım. Olumsuz taraflarını düşünmemiştim.Bu konuda bakanlıktan resmi bir yazı henüz gelmedi. Yalnız şunu belirtmek isterim anasınıfında evet bazı harfler hissettiriliyor ve sayılar veriliyor ama daha ilerisini yapmamanızı tavsiye ederim okumayı öğretmeniz iyi olmamış. Öğretmenlerin kendi metodları vardır sınıfta ve cocuk okuma yazmayı bilerek geldiği zaman ilk birkaç ay herkes okuma yazmaya geçene kadar Çocuğunuz sıkılacaktır Biraz okuldan soğuma gitmek istememe gibi durumlar olabilir; veya ben bunları biliyorum diye ödevleri çalışma kağıtlarını vs. Yapmak istemeyecektir. Maalesef okuma yazma öğrendiği için şuan anasınıfında da birinci sınıfta da sıkılması muhtemel..
Sosyal açıdan gelişmesi için müdahale etmemeniz lazım öğretmene güvenmeniz lazım bütün çocuklar kendini korumayı öğrenmeye bi şekilde şakalaşarak birbirlerine vurarak başlıyorlar. Size tavsiyem öğretmeninize güvenin, çocuk size bişeyleri şikayet ettiği zaman çok ciddi bir problem yoksa ortada, kesinlikle siz müdahil olup çözmeye çalışmayın. Sosyal uyum becerilerini ve sorun çözme becerilerini geliştirmek için kendi kendine çözmeyi öğrenmesi gerekir ve serbest bırakırsanız zaten öğrenecektirYazma kısmına çok yoğunlaşmadım. Virüs zamanı evde çok fazla telefona oyunlara yönelince bende kendimce verimli geçirmeye çalıştım. Olumsuz taraflarını düşünmemiştim.
Peki fiziksel açıdan nasıl eğitebilirim. Kendini koruyabilmesi açısından.çok sıcak kanlıdır uyum sağlamada zorluk yaşamayız diye düşünüyorum. Ama akran zorbalığı da falan gidip öğretmene söylemeli mi? Önce kendince mi halletmesi lazım? Kendini savunmada biraz zorluk çekebiliriz.
Hep ya ezilirse korkusu var içimde. Sanırım ikimizde yaşayarak öğreneceğiz bazı şeyleri. Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli. Çok teşekkür ederim.Sosyal açıdan gelişmesi için müdahale etmemeniz lazım öğretmene güvenmeniz lazım bütün çocuklar kendini korumayı öğrenmeye bi şekilde şakalaşarak birbirlerine vurarak başlıyorlar. Size tavsiyem öğretmeninize güvenin, çocuk size bişeyleri şikayet ettiği zaman çok ciddi bir problem yoksa ortada, kesinlikle siz müdahil olup çözmeye çalışmayın. Sosyal uyum becerilerini ve sorun çözme becerilerini geliştirmek için kendi kendine çözmeyi öğrenmesi gerekir ve serbest bırakırsanız zaten öğrenecektir