Premature Bebekler 31+5 Doğum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım bebeğinin durumu nasıl oldu merak ediyorum inşallah sağ Salim kucağına alırsın
Bende kızımı 34+4 de doğurmak zorunda kaldım suyumun erken gelmesinden dolayı prematüre kıyafetleri bile büyük geliyordu
Buraya mutlu haberi verip hepimizi sevindireceksin ben buna inanıyorum

Arkadaşlar 16 nisanda 31+5 doğum yaptım. Bebeğim 1840 gram doğdu ve cigerleri gelismedigi icin nefes alamiyir. 13 gündür yogun bakimda entübe ediliyor hemsireler gidisat hakkinda bi ilerleme olmadigini soyluyor. Kendimi cok tukenmis hissediyorum benim gibi boyle bir durum yasayanlar varmi aranizda bu surec nasil ilerliyor ben her gittigimde olumlu birsey duyamadikca kahroluyorum tecrubesi olanlar paylasirsa sevinirim sizler neler yasadiniznkac gun yogun bakimda kaldi bebekleriniz bebegim orda aci cekiyormus gibi hissediyorum 😪
32+ ikizlerim dogdu.Biri 2 kilo yoktu digeri 2010 kiloydu.1 hafta yogun bakimda kaldilar ve sukur sikintisiz aldim bebeklerimi.Sizin ne kadar zaman oldu?Onceden ciger gelistirici igne yapilmadi mi?Sarilik vs var mi?

Meleğin nasıl oldu canım ıyidir inşallah 🙏
Tekrar merhaba arkadaslar. Sukurler olsun 44. Gun kucagima aldim. 23 gun durumu cok agir oldufu icin haber alamamisiz. Eve ciktiktan sonrada skntılarmz biraz devam etti 1. Derece beyin kanamaSi gecirdik kalpte delik goruldu vs. Suanda 7 tane bolum takip ediyor. Zaman ilerledikce rabbmn izniyle daha iyiye gidiyor. Ancak bnm cok endiselerim var bunlarin hepsi bende rravma oldu. Asi yapilacagi zaman bile gunlerce stres yasiyorum yan etki yaoarsa atesi ckarsa naparm ben diye. Smdi rotavirus ve menenjit asisi yapilcak ozellkle.rota asisindan cok korkuyorm ya etkileri cok agirmis.

32+ ikizlerim dogdu.Biri 2 kilo yoktu digeri 2010 kiloydu.1 hafta yogun bakimda kaldilar ve sukur sikintisiz aldim bebeklerimi.Sizin ne kadar zaman oldu?Onceden ciger gelistirici igne yapilmadi mi?Sarilik vs var mi?
Bnm hastaneye gittigimde 14 saat nor.al dogm sancisi cekmis ve bebek cikmak uzereydi bu yuzden ciger gelistiriciyi dogar dogmaz yapmislar. Fakat bebegin hic cigeri gelismemis oldugu icin durumu 23 gun cok agirmis snra surekli tedavi degstirerek 44 gunun sonunda taburcu oldu yavrum. Eve ciktiktan sonrada beyin kanamasi vs oldu ama atlatiyoruz heosini cok sukur.

Bnm hastaneye gittigimde 14 saat nor.al dogm sancisi cekmis ve bebek cikmak uzereydi bu yuzden ciger gelistiriciyi dogar dogmaz yapmislar. Fakat bebegin hic cigeri gelismemis oldugu icin durumu 23 gun cok agirmis snra surekli tedavi degstirerek 44 gunun sonunda taburcu oldu yavrum. Eve ciktiktan sonrada beyin kanamasi vs oldu ama atlatiyoruz heosini cok sukur.
Geçmiş olsun cnm.Allah başka dert vermesin inşAllah..

Back