Premature Bebekler 31+5 Doğum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ozelbusra

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
14
5
16
31
Arkadaşlar 16 nisanda 31+5 doğum yaptım. Bebeğim 1840 gram doğdu ve cigerleri gelismedigi icin nefes alamiyir. 13 gündür yogun bakimda entübe ediliyor hemsireler gidisat hakkinda bi ilerleme olmadigini soyluyor. Kendimi cok tukenmis hissediyorum benim gibi boyle bir durum yasayanlar varmi aranizda bu surec nasil ilerliyor ben her gittigimde olumlu birsey duyamadikca kahroluyorum tecrubesi olanlar paylasirsa sevinirim sizler neler yasadiniznkac gun yogun bakimda kaldi bebekleriniz bebegim orda aci cekiyormus gibi hissediyorum

Fikrim yok ama sana dua etmeye geldim inşallah sağ salim evladını evine getirirsin rabbim yokluğunu vermesin bol bol dua et kalbim seninle allah yar ve yardımcın olsun

Fikrim yok ama sana dua etmeye geldim inşallah sağ salim evladını evine getirirsin rabbim yokluğunu vermesin bol bol dua et kalbim seninle allah yar ve yardımcın olsun ❤
Allah razı olsun. Rabbim kimseyi evlat acisiyla sinamasin cok zor gunler gecirdik hamilelikten oncesi hanileligim cok zor sureclerdi simdide bebegimi koklayamamak cok aci.

33 haftalık doğumum oldu canım.. Korona yüzünden göremedim de bebeğimi birtek hastnede kaldığıl 2 gün görebildim... o kadar iyi anlıyorum ki seni .. kokusunu koklayamıyorum yanında olamiyorum diye ağlar dururdum.. Aklıma gelirdi acaba nasıl ne yapıyor.. Evladım orda ben burda annesinden uzakta diye yiyordum kendimi Anne sütü mutlaka gönder bebeğine canım çok önemli onu ayakta tutan sütün birde senin moralin.. Ne kadar yanında olmasada o seni hissediyor bunu unutma.. Biir tanıdığımın bebeği de 30 haftalık doğmuştu 2 ay kaldı küvezde kaldı şimdi çok tatlı bir kız maşaALLAH.. görümcemin ikizleri de aynı şekilde 31 haftalık doğmuştu şimdi kocaman delikanlı oldular.. prematüre bebekler daha çabuk toparlıyor diyorlar gerçekten de öyle.. Sana moral olsun bunlar tamam mı? Dua et güçlü ol bebeğin senin gücünden güç alacak annesi

O kadar buyuk bir aci ki tarifi imkansiz 14 gundur gozyasim dinmedi sizinde soylediginiz gibi korona yuzunden goremiyoruz siz 2 gun gormussunuz beb hic gormedim dogumdada fenalastigim icin birtakim ilaclar uygulandi o sebeole dogumdada gormedm kokusunu sesini hicbiseyini bilmiyorum sadece elimde birkac resmi var o kadar onlardada aci cekiyomus gibi. Ve 14 gundur her gittigimizde durum ayni yanitiyla donuyoruz ilerleme yok paramparça oluyorum. Surekli süt sagip yolluyorun yapabildigim tek sey bu

Biliyorum canm acnı tattım.. yaşamayan anlayamaz.. bende blmiyordum evledmn kokusunu uzaktan görmüştüm yaklaştrmamştılar yanına.. Güçlü ol evladın sağlıklı bir şakilde çıkacak oradan Allahın izniyle..

Allah yardımcın olsun
Ya şafi insallah

Kurban olurum ben sana. Allahım inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip eder. biraz daha bekleyelim sen lütfen direncini yüksek tut umutlu ol dua et. Bu süre zarfında doğan bebeklerin yaşama şansının yüksek olduğunu okumuştum. umudumuzu kaybetmeyelim inşallah minik karnabahar çiçeğinizi kucağınıza alırsınız ve buraya da yazarsınız. dualarım sizinle

18. Gün ve hala ilerme yok dualariniz icin cok tesekkur ederim insallah iyi haberler alirim ve sizinle paylasabilirim.

hayırlı olsun, sağ salim kucağınıza alın inşallah.
benim oğlum da 4 yıl evel 31+5 doğdu, beklenmedik bir doğumdu.1500gram ve 39 cm dünyaya geldi. 33 gün yoğun bakımda kaldı. tamamen ağızdan beslenmesi ve 2 kg ağırlığa ulaşmasını beklediler. bu süreçte apne de oldu, süreç uzadı. bizim şansımız, şiddetli bir kanama şikayetiyle hastaneye gider gitmez ciğerleri için iğne yapıldı bana. ve bu iğneden 3 gün sonra oğlum dünyaya geldi. o iğnenin faydası olmuştu. 32 hafta ve üzeri bebeklerde anormal bir durum olmadıkça sağlıklı bir şekilde taburcu oluyorlar. kendinizi üzmeyin, şu an süte ihtyiacı var bebeğinizin. entübe demişsiniz, inanın hepsi yoluna girecek. yoğun bakımda hortumla küvözde görmek çok zor ama inanın geçiyor. allah yardımcınız olsun

Merhaba. 34. Gun hala yogun bakimda entube surecini cok ağır ve uzun geçirdi. Cigerleri hala toparlanmadi ustelik o halde taburcu karari alip sonra vazgectiler. Rabbm kmseye evlat acisi yasatmasin yavrumun cani yaniyor ama elimden birsey gelmiyor. Yetmezmis gibi goremiyorum dokunamiyorm koklayamiyorum kendimi ve varligimi hissetiremiyorum ona guc veremiyorum malum virus sebebgle yasak hersey

Seni o kadar iyi anlıyorum ki rabbim yardımcın olsun ama yaşatan allah benim bebeğimi kaybettim 27 haftalık erken doğum yaptım ama inanki yaşayan çok daha küçük bebekler var mevzu tamamen kısmet rabbim sana kolaylık versin sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

1 kg doğan arkadaşımın bebeğini sana göstersem hadi canım dersin :) öyle tosun oldu şimdi maşallah 28 haftalik dünyaya gelmişti, allah izin verdikçe toparlar inşallah senin bebişin de

Merhaba. Bebeginiz nasil oldu acaba. Cok uzuldum adiniza. Benim de bebegim 31+5te dogmustu

Amiiinn

Merhaba. Bebeginiz nasil oldu acaba. Cok uzuldum adiniza. Benim de bebegim 31+5te dogmustu
39. Gün haka yogun bakimda beslenme hortumu takılı. Emme refleksinde vs. Bir sorun yok fakat beslenirken nefes almakta zorluk cekiyor ve cok yoruluyor bu yuzden hortumla besleniyor hala cigerler gelisemedi

39. Gün haka yogun bakimda beslenme hortumu takılı. Emme refleksinde vs. Bir sorun yok fakat beslenirken nefes almakta zorluk cekiyor ve cok yoruluyor bu yuzden hortumla besleniyor hala cigerler gelisemedi
Canm Allahim hemen sana kavustursun ins. Hamileylen ciger geliştirici iğne vurmuslar mıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…