Premature Bebekler 31-2 günlüğüz çok korkuyorum...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hakiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
42
2
96
Ankara
28. haftadan beri nidilat kullanıyoruz. prematüre olmasından cok korkuyorum . bizim sorunumuz, ben ağrı ya da kasılma hissetmiorum ama nst de ağrılar çıkıyor . şans eseri yakaladığımızda 2 gün hastanede yatıp çıkıyoruz. şimdi evdeyiz ve ben anlamıyorum sizler nasıl anladınız kasılma olduğunu sürekli kendimi dinliorm kabuslar görüyorum .. tecrübelerinizi bana anlatabilirseniz çok tesekkrederm ...

bişey olmaz dikkat et canım ben 32 haftalık doğum yaptım 4 yaşında elinden öper

Canım erken doğum tehlikem olduğu için tetikteyiz
Kasıklarında sancı,rahimde toplanma hissi,sertlik,karnının şekli amerikan futbol topu gibi sivriliyorsa,bi tarafa doğru şekil değiştiriyorsa,bunlar saatte 4-5 kez oluyorsa dr ye haber vermek lazım

ben anlayamıorum sanırım. bana kalsa hiç bişi yok ama nstye grince kasılma çıkıyor :(( çok tesekkür ederim en azından nasıl bişi takip etmem gerektiği konusunda dikkat edeceğim..

bişey olmaz dikkat et canım ben 32 haftalık doğum yaptım 4 yaşında elinden öper

masallahh :) peki küvezde kaç gün kaldı? emme refleksi var mıydı? nazogastrik sonda takılmış mıydı? eve ne kadar zaman sonra geçebildiz?-kusura bakmayın soru yağmuru gibi oldu- allahım eminim çok zor günlerdir?? aklıma hep en kötü görüntüler gelior. allahım size ve çocuğunuza uzun sağlıklı günler versin bi daha sıkıntı yaşatmasın..

28. haftadan beri nidilat kullanıyoruz. prematüre olmasından cok korkuyorum . bizim sorunumuz, ben ağrı ya da kasılma hissetmiorum ama nst de ağrılar çıkıyor . şans eseri yakaladığımızda 2 gün hastanede yatıp çıkıyoruz. şimdi evdeyiz ve ben anlamıyorum sizler nasıl anladınız kasılma olduğunu sürekli kendimi dinliorm kabuslar görüyorum .. tecrübelerinizi bana anlatabilirseniz çok tesekkrederm ...

güzelim geçmiş olsun.dilerim sağlıkla, sorunsuz kucağına alırsın bebeğini.
ben de 28.aftadan itibaren nidilat kullandım.2 gün hastane yatışı sonrası eve geldim.sürekli yatacaksın demişti doktor.48 saat geçmeden tekrar hastane yolunu tuttuk.bende hiçbir şekilde ağrı kasılma vs hissetmiyorum.sadece hafif pembe bir akıntı ile dr gitmiştim.sonrasında nidilat da yeterli gelmedi.2. ve 3. aşama tedaviye de cevap vermedim.2 hafta hastanede yattım.açıklık 6cm olmuştu ve hiçbirşey hissetmiyordum.30+1 de ikiz kızlarım sezeryan ile doğdular.ciğer geliştirici iğne yapılmıştı.bu nedenle solunum ile ilgili problem yaşamadık çok şükür. sen de dr danış istersen tek gebelikte vuruluyor mu bilemem.
içini ferah tut.şöyle birşey var; vakti zamanı gelince ister ağla, ister kafana tak, ister hiç kalkmadan yat..... olacak olan oluyor.
öncelikle iyi düşün iyi olsun.ağrı hissetmiyorsunya 2-3 günde bir nstye girmeni öneririm.bunun dışında bol bol dinlen.kitap oku, bebeğine masallar anlat.bu süreci dinlenme vakti olarak gör.birkaç ay sonra gece uykuların bile olmayacak.tatlı yorgunluklar seni bekliyor.ilaçlarını düzenli kullan ve moral depola.kötü düşünürsen kabus da görürsün, kötüyü de çağırırsın unutma. senin doğumuna en az 3-4 hafta daha var.öyle hissediyorum ben.

cnm ben 27.haftamda erken doğum riskiyle hastaneye yattım 5,5 hafta kaldım.hastanede sürekli serum ve günde 4 kere 2 tane nidilat alıyordum.2 defa ciğer geliştirci iğne yapıldı.

5.5 hafta sonra eve gönderdiler.aradan bir hafta geçti.32+3 de doğum yaptım.bebeğim 20 günlük.çok şükür iyi.bir gün küvezde kaldı kontrol amaçlı o kadar.hastanede de toplamda 1 hafta kaldık.bebeğim sarılık oldu ve atamadı kendi.prematüre bebekler zor atlatıyomuş birz.şimdi evimizdeyiz.

cnm bende hiç ağrı hissetmiyordum.sadece kabızmışım ve karnımda gaz varmış gibi geliyodu bazen.o gaz sancısı değil kasılmaymış.

cnm ben 27.haftamda erken doğum riskiyle hastaneye yattım 5,5 hafta kaldım.hastanede sürekli serum ve günde 4 kere 2 tane nidilat alıyordum.2 defa ciğer geliştirci iğne yapıldı.

5.5 hafta sonra eve gönderdiler.aradan bir hafta geçti.32+3 de doğum yaptım.bebeğim 20 günlük.çok şükür iyi.bir gün küvezde kaldı kontrol amaçlı o kadar.hastanede de toplamda 1 hafta kaldık.bebeğim sarılık oldu ve atamadı kendi.prematüre bebekler zor atlatıyomuş birz.şimdi evimizdeyiz.

cnm bende hiç ağrı hissetmiyordum.sadece kabızmışım ve karnımda gaz varmış gibi geliyodu bazen.o gaz sancısı değil kasılmaymış.

merhaba bende 31. haftada doğum yaptım. aynı şekilde sizinde bahsettiğiniz gibi hiç ağrı hissetmedim.hiçvir şikayetim yoktu. 16 aralık 2012 pazar sabahı galiba gaz sansım var diye uyandım. geçmeynce doktora görüneyim dedim.2,5 cnm açılmam varmış ben hiçbişey hissetmiyoruım.kontrol amaçlı doktorum hastaneye yatış yaptı.tedbir için ciger geliştirici iğnemi vurdu. ben hala gaz sancısı gibi hissediyorum ve nts de sancı çıkmıyor. akşam saatlerinde açılma 10 cnm olunca sezeryana alınmak zorunda kaldım. çok şükür bebeğim 15 gün kuvezde kaldı. ve şuan 2 aylık oldu. şükürler olsunki herşey yolunda. Allah hepimizin yavrusunu bizlere bağışlasın

lütfen öncelikle sakin olun ve korkmayın. prematüre annesi olmak korkulcak bi durum değil. bende 31.haftada doğum ypamış biri olarak ve şuan bebeğim 2 aylık dünyalar tatlısı bi kız . canları sağolsun sağlıkları yerinde olsun dünyaya gelen büyüyor. gerisi önemli değil. prematüre anneleri ve bebekleri kesinlikle daha güçlü ve mücadeleci oluyorlar. herşey Allahın takdiri. vakti zamanı geldiyse yapılcak bişey yok. sağlıklı olması için dua et yeter. erken veya geç doğması korkutmasın senı.yeterki sağlıklı olsunlar.

Back