30u Devirmeye Rağmen Aileyle Yaşamak

Ben de mezun olup işimi gücümü elime aldıktan sonra ayrı evde yaşamayı çok istiyorum da benim de bir anneannem var, galiba o da ileride benimle birlikte yaşamak istiyor. Yani evdeki herkes kendi düzenine giderse diye torunlardan medet umuyor, e en yakın ihtimal de benim. Ne yapacağım bilmiyorum. Bir yandan kendi düzenimi kurmayı çok istiyorum ama bir yandan da onu bırakamam yani neticede. Çok sever beni.

Gece gece içim şişti. Aileyle yaşamanın avantajları var ama bu ara dezavantajlardan onları göremez oldum. Ev oldukça büyük o yüzden lüzumsuzluk gibi görünüyor. Maddi durumda sıkıntı yok tabi şimdiki kadar rahat olmam. Töbeler olsun her şey ayrı batıyor. Annem tansiyon hastası şimdi bir gözünde görme problemi çıktı iyice huyu suyu değişti. Bana yükleniyor da yükleniyor. Kardeşime gelince dünyanın en fedakar annesi. Hem 10 yaş küçük, hem oğlan, hem de bana göre daha naif mizaçlı diye düşünüyorum. Bu aralar en büyük sorunum bu belli etmiyim diyorum ama sanki herkes benim üstüme geliyor. Bir yandan diyorum kal rahat mı batıyor, bir yanım diyor: çek git. Bilemedim :/
Mutlaka rahatsinizdir ama eger imkaniniz varsa ayri eve cikin derim bende yine gidersiniz ailenizin yanina ama ayri bi yasam alaniniz olur.. Keske imkanim olsaa engel olanim olmasada cekip gidebilsem bende valla ayni bunalimdayim bu aralar bende..
offff aynı ben ya !:KK43:
Sen kusur kalsan sasardim tolisim senin neren 30 hem daha sirani bekle sira bizde :KK55: gerci yasini kestiremedim suan ben aklimdaydi sanki ama unuttum:KK49:

Mutlaka rahatsinizdir ama eger imkaniniz varsa ayri eve cikin derim bende yine gidersiniz ailenizin yanina ama ayri bi yasam alaniniz olur.. Keske imkanim olsaa engel olanim olmasada cekip gidebilsem bende valla ayni bunalimdayim bu aralar bende..

Sen kusur kalsan sasardim tolisim senin neren 30 hem daha sirani bekle sira bizde :KK55: gerci yasini kestiremedim suan ben aklimdaydi sanki ama unuttum:KK49:
26 olcam ben:p:p:p

Ayri eve cikin..ama annenize ailenize yakin olsun.
Ozaman yinede yardimci olursunuz doktor isleri vs olunca..

Annelerin huyu hep böyle istisnalar hariç. Sürekli güçlü olan çocuğa yüklenip duygu sömürüsü yapıp vicdanıyla hesaplaşmak zorunda bırakıyorlar insanı. Diğer kardeşinize de aynı davransaydı tamam derdim ama sizede yazık değil mi? Ayrı eve çıkmak ilgilenmemek ihmal etmek demek değil ki bence sizin buna çok çok ihtiyacınız var gibi hissettim ben. Elbette annelerin emeği çok ödenmez tabikii ama çocuklarada sürekli bir gelecek garantisi gibi davranılmamalı bence

Gece gece içim şişti. Aileyle yaşamanın avantajları var ama bu ara dezavantajlardan onları göremez oldum. Ev oldukça büyük o yüzden lüzumsuzluk gibi görünüyor. Maddi durumda sıkıntı yok tabi şimdiki kadar rahat olmam. Töbeler olsun her şey ayrı batıyor. Annem tansiyon hastası şimdi bir gözünde görme problemi çıktı iyice huyu suyu değişti. Bana yükleniyor da yükleniyor. Kardeşime gelince dünyanın en fedakar annesi. Hem 10 yaş küçük, hem oğlan, hem de bana göre daha naif mizaçlı diye düşünüyorum. Bu aralar en büyük sorunum bu belli etmiyim diyorum ama sanki herkes benim üstüme geliyor. Bir yandan diyorum kal rahat mı batıyor, bir yanım diyor: çek git. Bilemedim :/
çalışıyor musunuz.çalışmıyosanız iş bulun çalışıyosanız başka eve çıkın

Kendi düzenini kur annene yardımcı olması için bir kadın tutabilirsin. Ben de erken yaşta ayrıldım 2 sene bir geri dönmüşlüğüm var aman dedim. Yok aynı evde olmuyor herkesin düzeni kendine..

Annelerin huyu hep böyle istisnalar hariç. Sürekli güçlü olan çocuğa yüklenip duygu sömürüsü yapıp vicdanıyla hesaplaşmak zorunda bırakıyorlar insanı. Diğer kardeşinize de aynı davransaydı tamam derdim ama sizede yazık değil mi? Ayrı eve çıkmak ilgilenmemek ihmal etmek demek değil ki bence sizin buna çok çok ihtiyacınız var gibi hissettim ben. Elbette annelerin emeği çok ödenmez tabikii ama çocuklarada sürekli bir gelecek garantisi gibi davranılmamalı bence
Çoğu insan gelecek garantisi olarak yapıyor çocuğu. Ev alma çocuk yap :p

Evet ayrı ev sizi rahatlatır belki ama anneniz de hastaymış. Rahat edebilecek misiniz. Bence çıkmayın

hayatımızın en güzel yılları anne baba yanında geçen yıllar bence...ben çokta sorun göremedim..annene geçmiş olsun..bence onlara destek olmalısın..

Mecburum zaten destek olmayan 450bin kredi çektim ahiret vadeli tobe yarabbi ayri eve ciksam onlardan almam gerekebilir arada. Vala iki ucu şeyli değnek

valla bende bikaç sene önce aynı duygulardaydım başka şehre atandım ama sonra da keşke ailemin yanında kalsaydım diye hep iç geçirdim, ilk başlarda ayrı ev falan güzel oluyorda sonradan sıkıyor

Off yaaa bende 26 yaşındayım evlilik düşünmüyorum ama bizimkilerin baskısından ayrı eve çıkmak istiyorum. Belki 30'uma kadar evlenmezsem pes edip izin verirler ayrı eve çıkmama diyorum. Ama arkadaşıma kalmaya bile yollamayan insanlar ayrı eve nasıl izin verecek bilemedim. Sizde baya kredi çekip borç altına girmişsiniz. Şuan için hem maddiyat hem de annenizin durumu nedeniyle eve çıkmanız zor gözüküyor.

Yaş ile ilgisi çok fazla yok gibi 20 li yaslarin başında biri olarak söylüyorum ki şimdi bir imkanım olsa başka bir ev olsa gider tek başıma yasarim .Gerçekten aynı evin içinde bir süre sonra anlaşma olmuyor .Evlilik gibi bir kurtuluş yolu bulmak var onları yapanlari hiç anlamiyorum tabi cok yanlış .sadece imkan olsa bence ayrı evde rahatça yaşanabilir tek başına .

beraber çıkalım mı :KK53: ben de 30u geçkinim hala annemle yaşıyorum. şuraya gidiyorum buraya gidiyorum işin yoksa haber ver, evde değilken merak et, sürekli ara ay çok zor... maddi imkanlarıma güvenemediğim için ayrı eve de çıkamıyorum ayda kaç lira lazım ortalama

Ben sahsen aileme cok duskun biri oldugum icin birakip gidemem su anda evliyim evlenene kadar bir gunum ayri gecmedi annemden zaten kadin yalniz benden baska kimsesi yok simdi de bos buldugum her gunumu ve her cumartesi gunumu mutlaka anneme ayiriyorum
Ama herkesin sartlari farklidir nasil icine siniyorsa oyle yasa canim hakkinda hayirlisi olsun

X