30'lu Yaşlarda İlk Annelik Heyecanını Yaşayanlar

Bizim pazar günü kırkımız çıktı kızlarrrrrrrrrr. Banyolu banyolu dışarı gezmeye çıkıp hasta etmeseydim yavrumu daha güzel olacaktı ama cahillik işte....Kızlar sizler neler yapıyorsunuz? Merak ediyorum sizi ama kimse yazmıyor((

huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu kimse yok mu?

kızlar gaz olmaması için neler yediniz, neleri yemediniz? Kimseler cevap yazmıyor bana(( topik açıp sorucam ama acil cevap yazın lütfen...

lohusa iken kanamanız ne kadar sürdü? Benimki hala devam ediyor, dr'a gitsem mi? Tecrübeli/tecrübesiz ama bilgili anneler ne diyorsunuz? :26:

kızlar acil yardım, sütüm çok ama çok azaldı(( idrar yolları da enfksiyon kaptı bebeğimin..Sürekli ilaçlar kullanıp duruyor. Daha dün 6. iğnesini oldu, antibiyotik. Bu neden olur ? Ben bu çocuğa iyi bakamayacağım galiba((

Canim bu sitede birseyler degismisti, ben senin son mesajlarini ariyordum bulamiyordum. Simdi cok sukur cikti. Nasilsin, bebisin hasta olmus. Allah acil sifa versin yavruma. Sutunun artmasi, bebegin guzelce emmesiyle olur. Ben ayrica sutumun artmasi icin, fenugreek kapsulleri yutuyordum. Yani cemen otu kapsulu. Fakat onceden sutun nasildi? Sutun miktari ilk ayda iyiyse, ondan sonra insallah artar ama ilk ayda cok sutun yoktuysa, sonradan artamaz. Bende cok guzel bir kitap var, nasil sut artirilir diye. Hatirladigim maydanoz sutu azaltiyormus cok fazla miktarda yeme. Bebisin resminide bekliyorum mutlaka at bana. Herhangi birseye ihtiyaciniz var mi? Senden cevap bekliyorum canim?

aaaa teyzemiz gelmiş, hoşgelmiş:) canım ne güzel seni görmek. canım salih şimdi iyi şükür, biraz zaman geçsin tekrar tahlil yaptııcaz, inşallah bir daha olmaz. teyesi dün çamaşırlarımızı yıkarken yusuf abimizin bize gönderdiği cicilere bakıp sizi anmıştık. sütüm ilk günler iyi idi sonra bn aptallık yapıp başkalarının ynında emzirdim ve azaldı hala da az. dün hatta sol göğsümden hiç süt gelmedi, yılmadan emzirdim akşama doğru açıldı biraz, çok korktum.canım resim burya da koyucam da bu bilgisayarda değil fotolar, diğerini açınca sana da gönderirim inşallah..canım benim ya ihtiyacımız sadece dua ve sizin varlığınız, sağlığınız, mutluluğunuz..ne kadar sevindim mesajnı görünce bilsen:) eski günler geldi aklıma..yusuf nasıl annesi büyümştür, sende onun fotolarını at bize..abi olmştur artık o maşallah..Rabbime şükürler olsun bugünlerimize..Mevlam dileyen herkese yaşatın bu duyguları.canım ikinizi de öpüyorum...canım ya biz 13ünde 4. ayımıza giricez inşllah, ek gdalara ne zaman başlayalım ve neler vereyim?

Ismini Salih koymussunuz, ben Hasan zannediyordum. Canim bol bol emzir ancak oyle gelir sutun. Bence 4. ay ek gida icin erken. Ben 7 ay boyunca sadece anne sutu verdim, masaAllah hep tombisti benimki. Fakat sana 7.aya kadar bekle demiyorum. Ama 6 ay sadece anne sutu ile beslesen cok iyi olur. Ilk basta meyveler ile baslarsin. Az az elma, armut suyu verirsin. Bizim bir cocuk doktoru tanidik var, o bana 6. aydan once ek gida verirsen, anne sutu bebegi koruyormus, iste o verilen ek gida o korumayi deliyormus, bozuyormus. Bence hic acele etme. Anne sutunden tum ihtiyaci olan seyleri aliyor bebekler. Ben 6. ayinda azcik azcik meyve suyu veriyordum. Ama hergun degildi. Esas 7. ayinda basladim yavas yavas corba vermeye ve bebekler icin organik tahil mamalar var onlari kendi sutumle karistirip vermistim. Guzel dualarina amin canim. Cok seviniyorum anne olmana. Cok sabrettin, umidini yitirmedin. Allahima sukurler olsun seninde bizimde yuzumuzu guldurdu. Ben senin gibi sabirli degilim. Ilk anda umitsiz oluvermistim. Rabbim senin sabrina cok guzel bir mukafat verdi cok sukurler olsun. Senide Sahil'ide opuyorum (hala Hasan diyesim geliyor:))Bizim Yusuf bayagi buyudu 20 ayi bitti. Isi gucu oyun. Resimlerini senin e mail e atarim ins. Yine gorusuruz canim. Msn e girersen daha iyi konusuruz, hatta kamerali ins. Opuyorum canim...

Canım baştan Hüseyin koyacaktık da ben istemedim, ailede çok kişide var diye. Salih ikimizin de hoşuna giti ve ailelerde yok. Henüz ek gıda için erkenmiş ama önümüzdeki günlerde az az tattırmak gerekiyormuş ileride zorluk çekmemesi için. Dün arkadaş söyledi. Canım ilk yoğurtla falan başla dediler prebiotikler sindirim sistemini düzenlesin diye sonra meyve verilecekmiş. Bakalım hayırlısı. Şükür bugünlerimize dimi? Benimki sabırmıydı başka birşey miydi bilmiyorum. Şimdi layıkıyla annelik yapabiliyor muyum onu da bilmiyorum. İnşallah hayırlı evlatlar olurlar canım. Resimlerinizi bekleyeceğim. Sık sık giremiyorum nete ilk fırsatta ben de göndericem inşallah. Yusufu benim için kokla annesi..

Menzilglü canım napıyorsun? Kızlar benim bebişim 1,5 aydır hiç kilo almıyor, sütüm yetmiyor galiba. Ne yapayım?

Menzilglü canım napıyorsun? Kızlar benim bebişim 1,5 aydır hiç kilo almıyor, sütüm yetmiyor galiba. Ne yapayım?

eğer 4 ayı bittiyse ek gıdaya başlayın derim. benim arkadaşımın 4. ayında sütü azalmıştı. hatta şimdi kendisi süt oğluşum olur, bebeğim sabah akşam susmadan ağlıyordu. açmış meğer. arkadaşımın da stresten sütü daha da azaldı. bebekte süt gelsin diye hırslı hırslı, damaklarıyla sıkıştırarak emince bi de üstüne göğüsleri yara oldu. sonra mecburen ek gıdaya başladı. göğüsleri iyileşti. süt oğlum sakinleşti, kilosu arttı, arkadaşımın sütü ise maşallah ilk zamanlardaki gibi fışkırmaya başladı. şimdi 9. ayını bitirdi. maşallah hala emiyor.
sonuçta eninde sonunda geçecekler ek gıdaya, bunda üzülecek birşey yok. sen emzirmeye de devamm edeceksin. doktoruna danışarak bebelacın meyve pürelerinden başlayabilirsin derim ben.

canım saolasın, ben de 1 haftadır başladım, kaşık mamaları, meyve suları veriyorum. dediği gibi açmış yavrum. burinacım ilk neler vermemi tavsiye edersin? ben yoğurt da veriyorum az az..

biz ilk başta pirinç unu veriyorduk. geceleri ise sadece emiyordu. sonra pirinç ununu sevmemeye başladı. arkadaşım da bebelac, milupa gibi markaların meyve pürelerine geçti. onlara bayıldı. bi oturuşta bi kavonozu bitiriyordu. devam sütlerinin yüzüne bakmadı. şimdi ne bulursa yiyor maşallah pek iştahlı :) bence şimdilik meyve püreleri bebişini doyurmaya yetecektir. zaten doktorlarda çok hafif şeylerle başlatıyorlar. meyvenin suyu, püresi gibi.
benim kızım da 9 mart da 4 aylık olacak. ama o da biz bişey yerken resmen gözümüzün içine bakıyor bana da verin diye:)
bu arada yoğurdu kendin mi yapıyorsun?

Evet canım, zaten ben normalde de ev mayası ile kendim mayalarım yoğurdumu. yalnız ben kaşık maması verdim de suyu az içmişti şimdi idrarında ürat kristalleri oluştu. Dr bol su içir dedi. Geçen ahfta da 2 gün kabızlık sorunuyla uğratık, neyse ki fitil kullandık da Allah'ın izniyle o dertten kurtulduk şimdilik. Yarın da yarım günlüğüne bir bakıcı teyze gelecek bakalım nasıl olacak, şimdiden endişeleniyorum kızlar ya...

Kızlar bazen çocuğuma yetmediğimi düşünüyorum, sanki birşeyler eksik ve hatalı..Sizde de oluyor mu bu? ek gıdaya başladım, nasıl yapıcam bilemiyorum, sizler yazarsanız anca öyle..Uyku sorunu, kilo sorunu var , bazen ağlıyor neden ağladuığını anlayamıyorum..Ben bu işi beceremiyorum, yavrumu çok üzüyorum diye düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…