• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30'lu Yaşlarda İlk Annelik Heyecanını Yaşayanlar

Seni okuyunca sanki şimdi okuduğum kitabı görür gibi oldum. Tracy Hogg'un "Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" isimli kitabında da ruinlerden bahsediyor, rutine alıştırmazsanız sizi sir alır diyor. Çevremdekilere bakıyorum hepsi bebeklerinin esiri..Demekki işe yarıyor. Bişi sorucm ama cahilliğime gülme :)) pipiyle popoyu anladım da toto ne? kaydirigubbakcemile3 demekki gece konuşmayacağız, çok teşekkürler canım. Doğum şeklimiz yarın dr randevusundan sonra belli olacak inşallah. Henüz dönmemişti 15 gün önce, yarın bakacak hala dönmediyse sezeryan tarihi verecek, döndüyse çatı muaynesi yapacakmış. Hiç bilmiyorum ki eyvahedigeldismile..Dünden beri akıntım epey arttı, sancılarım da..Hayırlısı bakalım..

Canım popoya totoş demek istmiştimde kaydirigubbakcemile3
Evet canım bebekde uyku çok önemli..
Canım inşallah sağlıkla doğumunu yapar kuzunuda kucağına alırsın...

Canım popoya totoş demek istmiştimde kaydirigubbakcemile3
Evet canım bebekde uyku çok önemli..
Canım inşallah sağlıkla doğumunu yapar kuzunuda kucağına alırsın...

amin hepimiz için amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnn.

:))teşekkürler.Çok birşey bilmiyorum.Sadece ilk aşamada çok gerekli şeyleri öğrenmeye çalışıyorum kimseye muhtaç olmadan çocugu da perişan etmeden işlerin üstesinden gelebileyim diye.
Şimdilik alt açma nasılolurla başladım bakalım.
Biraz önce uzmantvde göbek bakımını seyrettim.
(Göbek kordonu düşene kadar yapılan bakım) Çabuk kuruması için antiseptik bir solüsyonla temizlenmesi gerekiyormuş.O solisyonu eczaneden temin edebiliriz herhalde:uhm:
Bebek minik oldugu için bazen kakası beline göbeğine kadar çıkabilirmiş.O zaman daha titiz davranmak panik yapmamak gerekecek.
Herşeyi biliyor olursam annemde bebekte eşimde kendini daha güvenli hisedecektir.
tabi ençok ben:))
Herşeyi doğru yapmak istiyorum bakalım becerebilecekmiyim.tabi el becerisi de gerekli onuda kısa zamanda ediniriz mecburen değil mi?:))

Sinemse canım, biraz da annen yanında olacaksa ona güven, herşeyi ben biliyorum tavrını anneler sevmez bilirsin, bu da benden sana minik bir tavsiye, kendini değerli hissetsin kadıncağız...

Sinemse canım oğlum kolikli bir bebek olmadığı için chicco kullanmadım..
Normal Nuk marka biberon kullandım ben...
Zaten emzireceksin sen .. İşe başlama zamanın geldiğinde kolik derdinizde biter..
3 ay sürüyor kolik...
Canım sütünü saklaman için süt saklama poşetleri var onları kullanabilirsin..
Ben hep biberona sağdım (saklamak kadar birikmedi benimki) dolaba koydum öğünü geldiğinde biberonu kaynar su dolu kapta ılıttım..
Benimki küvezde kaldığı için biz 7 ay boyunca 3 saatte bir besledik...
Emzireceğin için şimdilik 2 adet 150 yada 200 cc lik biberon yeterli canım...

kolik ne ya??? Gaz mı? Nınım küvezde çok zor olmuştur ya...Allah kimseye yaşamasın. Herkes hemen ebbişini kucağına alıversin.

Kızlar 2. annemiz geliyor cuma günü Lovelim Mert Erenine kavuşuyor inşallah, bolca dua edelim anaoğula...

Son düzenleme:
çok heyecanlıyım burda yazılanları kaydettim ,ilk annem olacak yanımda ama sonra yalnız kalacam oğlumla eşim de işte olacak pratik olmayı öğrenmeliyim
ben de hep kız bebek baktım erkek bebek bakımını bilmiyordum nınımcım teşekkürler canımcımm
neşem benim her yerde benim iiçin dua etmişsin sağol canım

amin hepimiz için amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnn.

Sinemse canım, biraz da annen yanında olacaksa ona güven, herşeyi ben biliyorum tavrını anneler sevmez bilirsin, bu da benden sana minik bir tavsiye, kendini değerli hissetsin kadıncağız...

kolik ne ya??? Gaz mı? Nınım küvezde çok zor olmuştur ya...Allah kimseye yaşamasın. Herkes hemen ebbişini kucağına alıversin.

Kızlar 2. annemiz geliyor cuma günü Lovelim Mert Erenine kavuşuyor inşallah, bolca dua edelim anaoğula...

Hiç durmaksızın süren bir sıkıntı...
Ağlaması ve huzursuzluğu 3 saatten fazla süren bebeğe kolikli bebek diyorlar...
Genelde erkek bebeklerde oluyormuş...
İnşallah sizinkilerde olmaz canım...

Lovelim de inşallah sağlıkla ve problemsizce meleğini kollarına alır...:Saruboceq:

çok heyecanlıyım burda yazılanları kaydettim ,ilk annem olacak yanımda ama sonra yalnız kalacam oğlumla eşim de işte olacak pratik olmayı öğrenmeliyim
ben de hep kız bebek baktım erkek bebek bakımını bilmiyordum nınımcım teşekkürler canımcımm

Loveli canım Allah seni tek nefeste kurtarsın , doğumun rahat geçsin...
Bana hamileyken böyle dua ederlerdi ( bende bu nasıl dua derdim, tek nefes ne demek)
Sonrada anladımki doğruymuş...
Canım Allah annlere öyle bir mucize bahşetmiş kii.
Bişey bilmene gerek yok güdüsel olarak yapıyorsun canım..

Ben 1530 gramlık oğlumla tek başımayıdm..
Ben yıkadım düşün minnacık bişeydi..
Ve tecrübem sıfır.. Güdüsel olarak yapıyorsun...

Birde kızlar sıkıntı ve stresiniz bebeklerimizde yanısyor...
mesela bugün stresliysem Ata çok etkileniyor...
onlarda huzursuz oluyorlar....

Loveli bir sıkıntın olursa burdayız canım...
Hayırlı doğumlar canım...

Doğum yapacak olan arkadaşlar doğuma giderken çantınıza
tek kullanımlık külotlardan koyun 10 tane kadar..
Medikallerde satılıyor...
çok rahat edersiniz.. kirlenince yan tarafından yırt çöpe at...

'2-3 adet gecelik götürün.. Terlik vs.ve makyaj malzemelerinizi almayı unutmayın...

canım dualarımız seninle ve hepimizle...İnşallah kolayca atlatıp geleceksin ve sohbetlerimiz şekil değiştirerek devam edecek:))

Hiç durmaksızın süren bir sıkıntı...
Ağlaması ve huzursuzluğu 3 saatten fazla süren bebeğe kolikli bebek diyorlar...
Genelde erkek bebeklerde oluyormuş...
İnşallah sizinkilerde olmaz canım...

Lovelim de inşallah sağlıkla ve problemsizce meleğini kollarına alır...:Saruboceq:

inşallah bebişlerimize sağlıkla akvuşuruz ve sağlıkla büyütürüz. Lovelimin heyecanı hepimizi sardı:))

Loveli canım Allah seni tek nefeste kurtarsın , doğumun rahat geçsin...
Bana hamileyken böyle dua ederlerdi ( bende bu nasıl dua derdim, tek nefes ne demek)
Sonrada anladımki doğruymuş...
Canım Allah annlere öyle bir mucize bahşetmiş kii.
Bişey bilmene gerek yok güdüsel olarak yapıyorsun canım..

Ben 1530 gramlık oğlumla tek başımayıdm..
Ben yıkadım düşün minnacık bişeydi..
Ve tecrübem sıfır.. Güdüsel olarak yapıyorsun...

Birde kızlar sıkıntı ve stresiniz bebeklerimizde yanısyor...
mesela bugün stresliysem Ata çok etkileniyor...
onlarda huzursuz oluyorlar....

Loveli bir sıkıntın olursa burdayız canım...
Hayırlı doğumlar canım...

Nınım 1,5 kiloluk bir canlıya bakmak kimbilir ne zor olmuştur, ay düşünmek bile istemiyorum. İnsan dokunmaya bile korkar,oyuncak bebek gibi...Tek başına olman da zor olmuştur. Demekki mecbur kalınca insan her şarta alışıyor. Canım inşallah oğlun annesinin kıymetini ömür boyu bilir. Stres mi? ah şu sıra nasıl stresliyim, inşallah bebğime yansımaz, karnımızdayken bile etkileniyorlar, eminim sonra da yüzümüzden bile anlayacaklar...İnşallah sağlıklı, huzurlu bir şekilde büyütürüz hepimiz bebişlerimizi.

Doğum yapacak olan arkadaşlar doğuma giderken çantınıza
tek kullanımlık külotlardan koyun 10 tane kadar..
Medikallerde satılıyor...
çok rahat edersiniz.. kirlenince yan tarafından yırt çöpe at...

'2-3 adet gecelik götürün.. Terlik vs.ve makyaj malzemelerinizi almayı unutmayın...

2-3 adet gecelik mi???? Ben 1 tane koyabildi o da biraz ince, napıcam bilmiyorum. Sezeryanda gecelik mi daha iyi oluyor ki??? Pijama giyemez miyiz? Makyaj yapmayı da unuttuk ya, kimyasallardan korunalım derken tüm kremlerim malzemelerim bozulacak:))

Nesemese canım sen hangi hastanede doğum yapacaksın ????????????

canım ben İstanbul'da değilim. Eşim bilgisayarcı, burada içim dökmeme kızdığı için kendimi saklıyorum. Şunu söyleyebilirim, bir doğumevinde yapıcam inşallah, özelde değil, normal bir devlet hastanesinde. Araştırdım yenidoğan bölümünün en iyi olduğu yer burasıymış bulunduğum şehirde. Önce bebişimin sağlığı dedim kendi rahatımdan önce..

canım sen al yanına 2 adet gcelik ..
birini pijama al istersen...
Loveli doğum yapmıştır herhalde...
Ksinlikle önce bebek yoğumbakımı olan iyi bir yer olmalı...
Bebişler bizden önce gelir....

Nınım caım Loveliyi ben de çok merak ettim. Keşke iyi olduğu haberini alabilsek hayırlısıyla, içim rahatlayacak.Doğru diyorsun canım bebişler bizden önce gelir..Ben de cuma nst ve ultrosona girdim hala tersmiş, zaten biliyorum midemde ne var ne yoksa boğazımda, kafa atıyor mideme edepsüz:)) pazartesi gene çağırdı, inşallah erkenden almaz bebişimi...

Canım Loveli yazmadığna göre doğum yapmıştır..
İnşallah sağlıkla kucağına almıştır bebeğini..
Zaten doğum yapmışsa buraya girmesi uzun sürer vakit bulamaz bıcırıktan...

İnşallah senin minikde normal pozisyonunu alır canım...
Korkma erkende gelse artıl 38 haftayı gçmişsin...
İçini rahat tut canım...

kızlar neşemeşe isimli arkadaşımız 13 ekim çarşamba günü spinal anestezi ile sezeryan oldu ve oğluna kavuştu. Benden haber vermesi... Darısı başınıza sağlıkla..

Neşemeşe canım gözünaydın...
İnşallah ikinizde iyisinizdir canım....
Ceren teşekkürler...

neşem hayırlı olsun yeni topikin...lovelinin haberini aldık ama şimdi de senden haber yok...
en güzel haberlerinle gel canım...dualarımız seninle :)

Selam,
Ben de 30 yaşında ilk annelik heyecanını yaşıyorum. 1 Kasımda kızıma kavuşucam inşallah:1:

Ceren canım buraya doğumumu haber verdiğin için teşekkür ediyorum. Doğumdan sonra lohusalık depresyonu atlattım sanırım. Bebişi o kadar beklemem rağmen epey zorlandım. İnşallah yavaş yavaş herşey yoluna girecek. Umut ediyorum:)) kızlar lohusalık ne kadar sürüyor? Benim hastalığım hala devam ediyor ve çok da sancılı geçiyor. bayram tatilinin son günü kırkımız çıkacak inşallah hala hastalığım kesilmedi, inşallah bir problem yoktur. Sizde nasıl olmuştu?
Bu arada sütüm geceleri yetmiyor çünkü bebeğim sürekli kusuyor, emiyor kusuyor ve acıkıyor, kısır döngü...pre aptamil aldım mama, kullanan var mı? kırkımız çıktıktan sonraki gün kontrole gidicez inşallah sağlık ocağına, nelere bakılıyor? Aşı falan olucak. Sizler neler yapıyorsunuz? Sık giremiyorum bebiş çok nazlı:)) hep kucağımda:)) şımarık oldu bu:)) görmediğin bir oğlu olmuş misali:))

Nınım eşimle bebişi yıkarken hep sen aklıma geliyorsun, tek başına yıkamışsın ya...
Masalım hamişlik nasıl gidiyor?
Ece hoşgeldin canım, sanırım doğumun olmuştur, hemen gelemeyebilirsin, çok iyi anlıyorum inşallah en kısa zamanda hayırlı haberlerini alırız.
Lovelim sen neler yapıyorsun? Bebişin akika kurbanını kestiniz mi? Biz bir hayır kurumu aracılığı ile kestirdik inşallah..Soğukkanlılığna hayranım arkadaşım, ben annelikte bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim:((

Kızlar giremezsem hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.

Nınım eşimle bebişi yıkarken hep sen aklıma geliyorsun, tek başına yıkamışsın ya...
Masalım hamişlik nasıl gidiyor?
Ece hoşgeldin canım, sanırım doğumun olmuştur, hemen gelemeyebilirsin, çok iyi anlıyorum inşallah en kısa zamanda hayırlı haberlerini alırız.
Lovelim sen neler yapıyorsun? Bebişin akika kurbanını kestiniz mi? Biz bir hayır kurumu aracılığı ile kestirdik inşallah..Soğukkanlılığna hayranım arkadaşım, ben annelikte bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim:((

Kızlar giremezsem hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.

neşecim yeni topicin hayırlı olsun canım benim...buralara gelmeyi Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah...bende kucağıma almayı çok istiyorum bebişimi inşallah...dualarınızı eksik etmeyin canlarım...:nazar::16:

Leylacım inşallah sen de bu topiğe transfer olacaksın. Şunun şurasında ne kaldı ki:)) sayılı gün çabuk geçiyor, bak bizim 9 ay nasıl geçti hiç anlamadık. Bana derledi de burun kıvırırdım, bol bol uyu diye, meğer ne çok haklılarmış. Şimdilerde zombi gibi gezince anladım o tavsiyenin kıymetini. Annelik çok zor, bence dünyanın en zor işi. 7 gün 24 saat hiç başka bir alternatifiniz yok, her an küçük yaramazın hizmetinde olmanız gerek. Tatil yok, bıkma hakkınız yok. Bana dediler dinlemedim, ben de şimdi sana diyorum, bol bol dinlen, gez ve ne yapmak istiyorsan yap. Bugünlerin tadını çıkar, bolca uyu...9-10 ay sonra gel bana "az bile demişsin" diyeceksin.

Kızlar akşam nefes darlığı yaşadım, tam bir saat. Şöyle derin bir nefes en kıymetli şeymiş. Neden olduğunu da anlamadım. Hormonal bir durum mu ki? Hamilelik hormonları yeni terketti vücudu, şimdi de süt hormonları devrede. Sanki 2 göğsümün ortasına koca bir yumruk oturdu. Lohusalık deseniz tam gaz devam ediyor. Bir abdest alabilseydim rahatlayacatım sanki de...Hayırlısı bakalım. Sizle rneler yapıyorsunuz? Bayram telaşında herkes sanırım:)) hepinizi kocaman öpüyorum, oğluşum da öpüyor ellerinizden, harçlığını ayıracakmışsınız, öyle diyor:)))

Back